onsdag, januari 31, 2007

In Your Face George Walker Bush

Våldet i Irak skördar fler och fler offer. Självmordsbombare och granatattacker drabbar civilbefolkningen skoningslöst. 79 dödade amerikanska soldater under januari månad och stödet för Bush är rekordlågt. På Iraq Coalition Casualites hemsida kan man få detaljerad statistik över dödade och skadade. Det är fruktansvärda siffror som publiceras och bakom varje siffra ett fruktansvärt öde.

Vad som är ännu mer fruktansvärt är att USA inte genomför någon ”body count” av dödad irakisk civilbefolkning, utan denna information är helt och hållet beroende av donationer och ideellt arbete. Här hittar ni Iraq Body Count. Det är svårt att förstå, eller ens tänka sig hur civilbefolkningen i Irak har det men det är skrämmande och se alla dessa namn på dödade.

Med tanke på utvecklingen i Irak och i USA så kan man väl summera det som att Bush har det motigt. I sitt senaste tal till nationen erkände han att hans agerande i "kriget mot terrorn" ökat hotet mot USA och demonstrationerna mot kriget avlöser varandra.

USA skall absolut inte dra sig ur Irak men denna konfrontations strategi signerad Donald Rumsfeldt har gjort sitt för länge sedan. Om Bush vill göra ett bejublat tal till nationen nästa gång så tipsar In Your Face Bush administrationen att använda sig av Mike Luckovich tips som ni ser här nedan. Mer ursköna strippar av Mike hittar ni här.


Krassman, In Your Face

tisdag, januari 30, 2007

In Your Face Ulla Hamilton 2

I dag så klubbas Stockholms Stads kraftigt bantade miljöbudget. Man skär ner budgeten med 27% och miljöborgarrådet Ulla Hamilton försvarar självklart nedskärningen och hävdar att kvalitén inte kommer att försämras. Denna Ulla är verkligen något xtra. Hon har tidigare hävdat att man måste ha tillväxt för att kunna satsa på miljön och att tillväxten inte får stå tillbaks till förmån för miljön. Vad händer då när Stockholm har den kraftigaste tillväxten sedan Dracula hade mjölktänder. Jo då skall det sparas, tio anställda får dojan av Ulla. Här har ni listan på besparingarna:

- Rådgivningsservicen till småhusägare upphör.
- Den riktade tillsynen av kosmetiska/hygieniska produkter upphör.
- Besvarande av remisser om utskänkningstillstånd upphör.
- Förlängda handläggningstider på klagåmål i icke prio. bostäder.
- Telefonrådgivningen om hälsoskydd minskar.
- Tillsynen av bassänger och plaskdammar halveras.
- Tillsynen av kemiska produkter minskar.
- Tillsynen av farligt avfall från hushåll minskar.
- Tillsynen av komposter minskar.

Ulla har ju sagt att inte kvalitén inte kommer att försämras men frågan är vilken planet hon kommer från. Vi får väl se om har samma tankar nästa år när man ytterligare skär ner miljöbudgeten med 30%.

Borgerligt miljöråd eller ett miljöhot, same same.

Krassman, In Your Face

måndag, januari 29, 2007

En dag av sorg.

I dag fick jag besked att en vän lämnat oss, mina tankar går till familjen i denna svåra stund . Jag vädjar till att ni alla gör vad ni kan för att bidra till forskningen om denna fruktansvärda sjukdom.

Cancerfonden
Pg: 901986-0
Bg: 901-9514

Krassman, In Your Face

fredag, januari 26, 2007

Stolt att vara Svensk, inte igår i alla fall….

Rapport Thailand IV.

Jag vet inte hur ofta ett Thai Airways plan blir försenat men vad jag vet om bolaget och vad jag hört från andra som jobbar inom branschen så är det inte vanligt i alla fall. Thai Airways personal var enormt besvärade av att vi kom iväg från Bangkoks flygplats en och en halv timma efter utsatt start. Anledningen till förseningen är så jävla pinsam men jag bra måste berätta det här på In Your Face. Claes Nordmark, min tidigare kollega och vän rapporterade om ett Svenskt störande och stötande ”element” på sin flygning från Wien, men detta tar priset. Det är inte varje dag man är stolt över att vara Svensk.


Planet hade naturligtvis gått på utsatt tid om det inte vore för de asfulla Svenska sällskapet som kaptenen var tvungen att kasta av planet. Sällskapet bestod av en familj med tre barn i tonåren. Pappan var så jävla full att han knappt kunde gå och när han inte var nöjd med platserna som de blev tilldelade av Thai Airways personal så slog det slint. Tydligen så hade denne överförfriskade trebarns far bokat Premium Class vilket innebär att man skall ha lite mer utrymme och lyx på sina platser. Dock föll det sig så att Thai Airways ger företräde till barnfamiljer och äldre vilket gör att Premium Class bokningar kan bli drabbade, vilket skedde denna januari natt. Den apfulla mannen började skälla på kvinnan i sällskapet och kallade henne jävla slyna som hade bokat fel biljetter, allt medan de tre barnen skämdes liven ur sig.

Thai Airways personalen försökte tala mannen tillrätta men efter 30 minuter så tröttnade även dom. Kaptenen blev tillkallad och han tog beslutet att sällskapet var en säkerhetsrisk och att dom skulle av planet. Eftersom deras bagage var ombord så var detta naturligtvis tvunget att packas om, sagt och gjort. En och en halv timma senare taxade flight TG 960 ut mot startbanan, med fem Svenskar mindre ombord. Stackars barnen i familjen, mina tankar gick till dom medan jag njöt av det fina Merlot vinet som Thai Airways bjöd på.
Gjorde helt rätt som slängde av det Svenska sällskapet tycker In Your Face
Krassman, In Your Face

måndag, januari 22, 2007

Rapport Thailand III

Vilken dag. Morgonen startade med att trafikpolisen tog mig och jag fick en bot som kostade 300 baht eftersom jag inte hade "helm on head". Slarvigt av mig naturligtvis men man tar ju seden dit man kommer, strunta i hjalmen som alla andra......dumt av mig och lite fattigre blev jag ju. Gissa om jag blev chockad efter at flanerat runt i bar kvarteren i Ao Nang och jag hittade en tysk flagga tillsammans med alla andra plantetns flaggor i en bar. Inte konstigt tycker ni kanske men det var det, det var flaggan som tyskland hade under slutet av -30 talet till mitten av -40.....just det, den med hakkorset. Hur fan kan den fa sitta kvar 2006 (bild kommer senare)

In Your Face slarvar med hjalmen, kostar 60 pix i bot.

Krassman, In Your Face

lördag, januari 20, 2007

Rapport Thailand II

I torsdags var det Elefant Safari. Helt klart over alla mina forvantningar. Ingen turistfalla utan en riktigt mysig plats mitt i ett naturreservat. Dom hade tre elefanter och turen gick via floden som fanns i reservatet. Fredagens uppdrag var en tur till Chicken Island utanfor Ao Nang Beach och detta kommer ni att se mer fran senare, helt otroligt vackert. Fredagen avslutades med att jag fick ett telefonsamtal vilket slutade med att jag nu mer har ett vikariat pa Riksdagen fram till sista juli-07, Not a bad day...........

Elefant Safari Krabi, helt kanon enligt In Your Face.

Krassman, In Your Face

tisdag, januari 16, 2007

Rapport Thailand I

I dag har vi haft en soft dag vid hotellets pool. Skall ner till Krabi City sedan, shopping och mat klockan ringde precis. Helt otoligt hur befolkningen avgudar Theodor (sonen pa 11 manader) ute pa stan. Massor med folk stannar och tittar och busar med honom, rena folksamlingen ibland. Det har till och med varit en del som tagit bilder av honom. Helt galet med andra ord. Vadret har till skillnad fran i Sverige varit bra, lite molningt men vi klagar inte utan det overlater vi till er hemma i Falukorv.

Hotellet Maritime i Krabi, helt OK enligt In Your Face

Krasman, In Your Face live from Krabi Thailand

fredag, januari 12, 2007

Flight TG 961

Då är det äntligen dags. Klockan 14.00 idag avgår flight TG 961 till Bangkok. Efter 10 timmar med en 11 månaders kille som inte kan sitta still för 20 sekunder så är det dags för nästa flyg, två timmar till Krabi. Det blir andra gången jag är i Thailand och det är definitivt inte den sista. Det kommer att bli två veckor med bad, sol, shopping, dykning och naturligtvis elefantridning. Första riktiga utlandssemestern med min flickvän samt att vår lilla Theodor skall med. Har en ambition att uppdatera här på In Your Face så ofta jag kan men jag har ju faktiskt semester………

In your Face tar semester, so long suckers !

Krassman, In Your Face

onsdag, januari 10, 2007

Can’t live with them can’t live without them

I arbete med att analysera vårt Socialdemokratiska fiasko i riksdagsvalet så dyker allt som oftast synpunkter på medias rapportering upp. Vi Socialdemokrater har väl aldrig haft något övertag i media gällander ägande och innehåll så detta med att vi inte skulle ha media på ”vår sida” är ju inget nytt. På DN debatt idag presenterar medieprofessor Kent Asp en undersökningen som genomförts av Institutionen för journalistik och masskommunikation vid Göteborgs universitet.

I undersökningen konstaterar man att den negativa mediebilden klart har påverkat socialdemokraternas stöd i opinionen och det finns anledning att ifrågasätta om den borgerliga alliansen egentligen haft så stor framgång i medierna.

Oavsett hur starkt mediebilden påverkade våra opinionssiffror så är det klart att rapporteringen kring regeringen Persson och socialdemokraterna under drygt ett och halvt år före valet 2006 varit mycket negativ. Om nu media beskrivit verkligheten eller om verkligheten har blivit det dom beskriver kan man fundera på.

Beskriver verklighetetn eller ???

Vi kan bara konstatera att vi Socialdemokrater måste ha ett förhållningssätt, en politik och ett budskap som kan tränger genom media och visar människor att vi är närvarande. Att vi ser orättvisorna i samhället och att vi inte tror på en värld där människor ställs mot varandra och där vissa grupper av människor lämnas i sticket.

Krassman, In Your Face

måndag, januari 08, 2007

Årets sämsta reklam redan utnämnd

Reklam är ju alltid en fråga som engagerar, och just nu är jag engagerad. Jag blir så jävla trött på denna dubbade Peter med sitt förbannande rengöringsmedel. Överhuvudtaget dubbad reklam alltså, vilket fattigdomstecken. Som om inte det vore nog så blir den faktiskt ännu sämre.

Riktigt jävla dåligt enlig In Your Face, köp inte.

Lågvatten märket i reklamen kommer när dom säger ”- så här använder vi Cillit Bang i Svenska hem” och på bilden doppar dom ett danskt mynt i smörjan. Det är väl en av de stora sysslorna vi har här i Svenska hem, tvätta danska småpengar alltså. Hittade en kille från England som heter AdamWelch som tagit denna reklam ett snäpp längre, ni bara måste se detta.

Krassman, In Your Face

fredag, januari 05, 2007

In Your Face Ulla Hamliton.....

Klimatförändringrna på vår lilla planet är det nog ingen som har missat vid det här laget. Blåsippor och massuppsägningar från vinteranläggningarna står som spön i backen. Vi kan nu läsa att sommaren 2007 rikserar att bli den varmaste sedan mätningarna påbörjades för 150 år sedan, pågrund av klimaförändrigarna signerade Homo Sapiens. Nu när kloka apan äntligen börjar komma till insikt med vad den gör med sin planet så är det ändå en del politiker på toppnivå som vägrar inse fakta. Vi kan ju börja med att konstatera att Den borgerliga regeringen ger besked om att utsläppen av växthusgaser ska sänkas med 30%. Bra jobbat regeringen Reinfeldt, det är nämligen samma mål som den tidigare socialdemokratiska regeringen satt upp.

Helt okej ställe som vi bör bevara tycker In Your Face.

Alliansen för makt har knappast något som kan kallas miljöpolitik. För att citera Ulla Hamilton som är Miljö och fastighetsborgarråd, detta är saxat ur DN Stockholm den 17/11.

*Nu ska det skrivas ett nytt miljöprogram.

- Det ska inte stå att allt är jätteviktigt och att det ska göras jättemycket i alla miljöfrågor i vårt program, säger Ulla Hamilton som - nästan - lovar att programmet ska hinnas klubbas igenom före nästa val i september 2010.
* Om miljön i vissa sammanhang var överordnad allt annat under den rödgröna majoriteten blir det nu så att tillväxten går före miljön.

- Eller i alla fall hand i hand. Tillväxt är en förutsättning för god miljö och vi har en plattform där vi satsar på jobb, bostadsbyggande och företagsamhet. Då kan vi inte driva en miljöpolitik som tycker att tillväxt är fult, säger Ulla Hamilton.

Vilken underbar syn på miljöfrågor va? Att påstå att tillväxt är en förutsättning för god miljö är ett synsätt som bidrar till att vi ännu fortare förbrukar de resurserna som finns på vår planet. Det fina blir ju när man sedan läser hur mycket nettobudgeten för miljöförvaltningen skall kapas´i Stockholm. Man skall minska från 111 miljoner i år till 82 miljoner nästa år. År 2008 ska nettokostnaderna ned till 57 miljoner. Märkligt att man skall minska anslaget med nästan hälften på två år när man nu har så god tillväxt, jag som trodde tillväxt var var en förutsättning för god miljö………..det har ju i alla fall Ulla Hamilton sagt.

Krassman, In Your Face

torsdag, januari 04, 2007

Årets första gästblogg

Då var det dags för årets första gästbloggare för 2007 på In Your Face. Först ut är ingen mindre (eller mer) än Leo De Bruin. Min tidigare kollega och en ständig källa för humor och tänkvärda tankar. Nu när även Ulrica Messing tackat nej till att leda Sveriges största parti så är Leos tankar ännu mer aktuella.
----------------------------------------------------------------------------------

Leo "Hasselhoff" De Bruin

Alltså, allvarligt talat.

Var i debatten om Perssons efterträdare har man talat om dennes politiska visioner eller ambitioner? Av det jag har läst, och det är en hel del, snackas det mest om vilket kön HON ska ha och då om man föredrar Wallström, Jämtin eller Sahlin. I bland nämns Nuder eller Östros som alternativ men de verkar mer ha blivit inkvoterade pga det kön dessa karismatiska gossar INTE har.

Oavsett vilken person som förespråkas blir jag inte riktigt klok på vad är de vill, eller inte vill, åstadkomma för (s), landet eller EU. Och i den mån vi känner till nåt om deras pubilka politiska åsikter, bakgrunder och prestationer så tog det ett bra tag innan vi visste om de överhuvudtaget kandiderade eller ej. Nu vet vi. Varken Jämtin eller Wallström ställer upp och kvar står en ivrigt stampande Sahlin. Eller gör hon det? Antagligen, men glöm inte att Toblerone har smaken man aldrig glömmer...

Men återigen till politisk vilja. Palme menade som bekant att "politik är att vilja" och att viljan i nån mening är politikens grund, metod och konsekvens. Jag satt en gång med Bosse Krogvig över "en" öl och han menade på att grunden för allt politiskt engagemang består (i varierande grad) av följande tre komponenter:

1. Ett missnöje med något i samhället
2. En vilja att förändra detta något
3. Modet att själv försöka förändra sagda något

Om vi tittar på den senaste tidens debatt och analyser kring Perssons efterträdare så hittar i alla fall inte jag nåt hos "de o/möjliga kandidaterna" som ens påminner om tankar i Krogvigs riktning. Det handlar mer om rävspel, spekulationer och hur man varierar sitt svar med enbart med bokstäverna N, E och J till sitt förfogande.

Så vad är då lösningen? Jag föreslår att man lyfter på skallen och tittar brtom 68:ans teoretiska modellvärld och tänker följande tankar: Vem inom (s) har både har politisk vision och vilja? Vem inom (s) har åstadkommit resultat i linje med sagda vision och vilja? Och vem är respekterad av både meningsfränder och motståndare? Den personen är ingen teoretisk konstruktion. Den personen finns faktiskt. Den personen är Ilmar Reepalu.

Lek en stund med tanken på att Ilmar skulle vara kvinna, då talar ju det mesta för honom. Han är invandrare, välutbildad och karismatisk. Han ger ett kompetent uttryck och har genom sina resultat visat att intrycket stämmer (det finns ett antal andra "möjlliga kandidater" som snarare visar på motsatsen). Han har stark förankring både inom Rörelsen och näringslivet. Han är kort sagt allt det (s) behöver i en framtida ledare och säkerligen mer därtill. Han är dock inte kvinna men om det är hans enda brist så torde ju fördelarna väga över.

-Ja men han är ju en mutkolv, kanske någon invänder. Möjligen, med det beror på vad man avser. Vem av oss har inte tagit emot tvivelaktiga gåvor eller förmåner? Bloggvärd Krassman har bjudit mig på starköl för att få min hjälp - vilket han också fick. Är det en muta, förmån eller neddrogningsförsök?.

-Ja, men han är ju bara kommunpolitiker, kanske någon annan invänder. Ok, han kanske "bara" är kommunpolitiker men det verkar inte ha varit nåt problem tidigare. Och all utveckling per defintiion sker ju från genom att man går från det mindre till det större. Reepalu är i mina ögon en person med stark integritet som verkligen står för sina principer vilket få ledare gör idag. Han har t o m behövt livvakter eftersom han inte fegar ur när det blåser snålt - snacka om att vara varit trogen sina ideal!

Reepalu har kanske, repeterar kanske åkt på nån juridiskt tvivelaktig resa. Men han har inte fixat en doktorshatt till sig själv (tips till Refaat), blivit anmäld för arbetsmiljöbrott eller snattat godis. Om det är den enda fläcken på Reepalus slips så har det knappast reell betydelse för hans nytta för partiet, rörelsen eller landet.

Alltså, allvarligt talat. I valet av Perssons efterträdare torde kandidatens track record och politiska vision vara vägledande för bedömningen. Visst hade det varit mumma om den gode herr Reepalu även hade varit kvinna men nu är det inte så och vi lär knappast kunna ändra på den saken. För hur mycket han än har gjort för partiet så tror jag att även han drar gränsen vid en könsbytesoperation. Kalla det för ett biologiskt tillkortakommande eller en patriarkalisk konspiration. Jag kallar det för en utmärkt efterträdare.


Leo De Bruin, gäst på In Your Face