onsdag, februari 28, 2007

Nya Moderaterna fortsätter köra vänstersväng

För någon dag sedan släppte Moderaterna sitt nya handlingsprogram som är ute på remiss. Som överaktiv Sosse ser jag mig själv som en naturlig remissinstans för detta och kan konstatera att handlingsprogramet som presenteras fortsätter att svänga vänster. Det känns dock som en moralisk seger att Moderaternas satsning är att försöka beskriva sig som landets främsta Socialdemokrater och vi får väl se hur länge självförnekelsen kommer att bestå. Ett par exempel på formuleringar från programmet som bidrar till en del tankar och funderingar.

- Moderaterna är vår tids arbetarparti.
- arbetslinjen, en strävan att uppnå full sysselsättning.
- bidrar till ett samhälle som präglas av gemenskap och solidaritet.
- Därför bygger vår politik på de liberala och konservativa idéer som har visat sig vara de
mest framgångsrika när det gäller att skapa såväl ekonomisk som mänskligt välstånd.
- väl fungerade civilt samhälle behöver kompletteras med en offentlig värlfärd.
- Staten skall ängna sig åt sådan verksamhet som inte andra kan göra lika bra eller bättre

Vi får väl se om dessa beskrivningar passar in i den verkligheten som landet Falukorv kommer att befinna sig i om några år när Moderaterna har fått genomdriva sin politik på område efter område med tyst godkännade från sina lydpartier. Regeringen Reinfeldt har gjort en rivstart och systemskiftet är i full gång. Extreme Country Makeover, Texas style erbjuder:
* Privatisering av sjukvården
* Privata försäkringslösningar inom vården
* Försäljning av 90% av alla statliga bolag
* Sänkt A-kassa
* Höjd avgift till A-kassan
* Höjning av trafikförsäkringen


Landet Falukorv, en blivade blek kopia av USA. Land of the rich home for the slave.


Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

Klockan 23.30 i kväll är det 21 år sedan.

Vad tiden går.......idag är det 21 år sedan vår statsminister Olof Palme blev mördad. Jag minns den dagen fortfarande, inte exakt kanske men vissa saker glömer jag aldrig. Jag var 14 år när det hände och visste inte att politiken skulle bli en så stor del av mitt liv som det är idag.

Mäster Olof, du är inte glömd.
Det är 21 år senare och Olof Palmes värderingar och tankar är precis som Socialdemokratins, tidlösa. Nu väljer vi en ny partiordförande den 17/3 och om Olof Palme såg oss då tror jag att han skulle känna sig trygg inför framtiden, precis som mig.

Krassman, In Your Face
Inlägger är pingat på intressant.se

tisdag, februari 27, 2007

Dags för 138, men det är svårt i det dåliga vädret

Äntligen så var 137 tagen, nu är det nästa nummer som gäller. Svårt dock när det är snö och slask ute. Jag talar naturligtvis om en av mina hobbys platespotting. Satt och slö "spottade" på bussen på väg till Riksdagen idag när den bara fanns där. Den stog still i köerna som alla andra och nu var den ändå min.

Svår spottat så här års enlig In Your Face

För en del är det en lek, för andra en hobby eller möjligtvis ett beroende. Men för vissa är det också en tävling. Ett varningens finger, det är extremt beroendeframkallande.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

måndag, februari 26, 2007

I klorna på Wittenborg

Den här veckan så sitter jag och Karin i klorna på FB 7100. Det är nämligen så att just den här veckan så har vi uppdraget som verkligen är förknippat med glädje och avsky. Vi har köksvecka nämligen. Påbörjade mitt uppdrag direkt i morse med att fylla på vår Wittenborg FB 7100 med nytt kaffe. Tog även tag i den mest omdiskuterade uppgiften av alla, kylskåpet.

Wittenborg FB7100, In My Face

Det finns vandringssägner och skrönor över vad och i vilket skicka saker och ting brukar hittas i dessa gemensamma utrymmen. Dagens skörd blev i alla fall en Yoggi från maj måndag. Innehållet på den öppnade yoghurten var ursprungligen jordgubb, men det såg mer ut som gratinerad Broccoli. För att då inte tala om alla dessa tomma plastburkar som flockar sig i skåp och lådor. På fredag gör vi rent hus i ”Skåne köket” på våning fyra i Cephalus, hämta era burkar medan tid finnes……

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

fredag, februari 23, 2007

En resa tillbaka till tiden innan 1992

Var på konferens torsdag och fredag med Riksdagsgruppen. Det var två riktigt bara dagar och dessutom fick jag göra en resa i tiden. Stod och skulle putsa min skor vid skoputsmaskinen på kursgården och vips så var jag tillbaka till början av -90 talet.

Plötslig så hörde jag Vanilla Ice med Ice Ice Baby i skallen. Försöker samla mig och förstå hur jag hamnade i början på -90 talet. Ser ner på skålen med 10-öringar och gnuggar mig i ögonen, det var ingen synvilla. Tog en 10-öring och stoppade in i skoputsmaskinen och visst funkade den. Precis lika fint som 1992 när 10-öringen togs bort.

Krassman, In YourFace
Inlägget finns pingat på intressant.se

torsdag, februari 22, 2007

Björklund & Leijonborg - Ägg & Bacon

Igår presenterade Sveriges utbildningsminister Lars Leijonborg sitt förslag om hur man skall kunna komma till rätta med elever som gör så kallade taktikval på gymnasiet. Lejonborg skriver att bara den som är godkänd i svenska, matte och engelska ska kunna komma in på högskola. Elever som läser mer språk ska få extrapoäng, liksom de som läser svårare matematik.

Till detta lägger vi skolminister Jan Björklunds planer att införa yrkesförberedande gymnasieprogram där eleverna inte skall läsa just Svenska, Engelska och mattematik. Björklund menar att alla kanske inte vill eller kan så då skall man inte heller behöva läsa dessa ämnen. När man lägger ihop dessa två utspel från de Folkpartistiska företrädarna så blir bilden allt mer tydlig. Den borgerliga regeringen tar landet Sverige längre och längre från det samhället som vi Socialdemokrater vill ha, landet där kunskaperna och möjligheterna skall tillhöra alla och inte bara några.


Vi Socialdemokrater kommer aldrig stå för en politik där vi konkurrerar med låga löner, sämre anställnings villkor eller dålig arbetsmiljö. Nu går den borgerliga regeringen sakta men säkert mot att skapa ett B-lag på arbetsmarkanden. En lägre klassens arbetstagare som skall stå för den lägsta utbildningsnivån, de sämsta möjligheterna för utveckling och vidareutbildning. Detta samtidigt som man systematiskt attackerar skyddet som de anställda har genom sina fackliga organisationer och kollektivavtal. Välkommen till det nya Sverige.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

onsdag, februari 21, 2007

7.6 jordklot, vilken sopa man är.......

Det trodde jag faktiskt inte. Känns inte bra när man försöker leva som man lär. Det visar sig att jag till och med ligger över genomsnittet i landet Falukorv. Nästan ett helt jordklot mer skulle jag konsumera med mitt nuvarande sätt att leva. Vill du göra något åt din påverkan och åverkan på vår planet, kolla ditt ekologiska fotavtryck som du gör.

IF EVERYONE LIVED LIKE YOU, WE WOULD NEED 7.6 PLANETS.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

tisdag, februari 20, 2007

Politik för en bättre miljö, var god dröj.

Ytterligare ett svek mot miljön är noterat. Återigen så kan vi konstatera att den påstådda alliansen som styr landet Falukorv kommer att kosta Centerpartiet skjortan i tappat förtroende. Det har aldrig hänt att en borgerligregering suttit hela sin mandatperiod utan att Centerpartiet har hoppat av och vi får väl se hur bra det här går ?

Nu kavlas det ut att miljöbilspremien som Centerpartiet gick till val på kan dröja. Enligt nyheterna så har närings och miljödepartementet en fnurra på tråden och det behövs ju ingen polmag för att förstå att statsminister Reinfeldt har strypkopplet på Maud Olofsson och Centerpartiet. Frågan är hur länge den tidigare så stolta och nu mer fördetta folkrörelsen kommer att kunna vara de "Nya Moderaternas" lydparti. Det är ju roligt att läsa att Moderaterna tycker att detta kan genomföras när det är statsfinansiellt möjligt.

Centerpartiet känns inte helt 2007 .

Statens överskott uppgår till fläskigt feta 41 miljarder. Lek då med denna svindlande tanken att man genomför Centerpartiets reform och inför denna futtiga miljöbilspremie på 10 tkr till varje miljöbil som köps. Detta skulle bli en kostnad på 180 mkr på ett år om försäljningstakten på 1500 bilar per månad står sig hela året. Wow…det skulle alltså sluka hela 0,0043% av statens överskott i år. Jag förstår att Moderaterna vill vänta med sådana tokiga beslut för att verka återhållsamma och ansvarstagande. Vem vet det kanske skulle uppgå till 1% av överskottet för hela mandatperioden. Suckers......

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

måndag, februari 19, 2007

Nu stoppas stopplagen.

På fredag så kommer den borgerliga regeringen att lägga sin propp som föreslår att stopplagen inom sjukvården skall tas bort. Införandet av stopplagen skedde med omsorg om allmän egendom, rättvis vård och nödvändig forskning och utveckling. Lagen förbjuder ingen att starta och driva privata sjukhus eller att dessa säljer sina tjänster till landstingen. Nej, det var för att förhindra ”gräddfiler” i vården från den som har råd att betala själv eller den som har tagit privat sjukförsäkring.

Våra resurser är begränsade på många områden. Med dagens medicinteknik är nästan allt möjligt men resurserna är begränsade. Då är det oetiskt att låta den som har pengar gå före den som inte kan betala själv med mera än det man betalat på skatten. Nu vill regeringen Reinfeldt upphävs den så kallade stopplagen och jag kan bara se två motiv till detta:
* Den som har en privat försäkring skall får vård först.
* Den som vill tjäna pengar på sjukvård ska kunna köpa ett sjukhus av landstinget.


Vård på lika villkor, knappst i det nya borgerliga Sverige !!!

Vill någon bygga och driva privata sjukhus så fine, men inte att ta resurser och utarma den allmänna och gemensamma sjukvård vi betalar skatt för. När Göran Persson pressade Reinfeldt under valet så svamlade bara Reinfeldt och inga besked lämnades. Men nu när borgerligheten har makten så kommer Falukorv inte behöva vänta länge på besked. USA modellen av sjukvården kommer snart på en vårdinrättning nära dig……

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

torsdag, februari 15, 2007

Tänk att mitt hjärta ryms i den lilla handen

På lördag är det hans dag. Trodde aldrig det skulle bli så här. Jag visste att han skulle komma men jag hade inte planerat för det, typiskt mig eller…… Han var lika oväntad som en borgerlig valseger men vadå, nu är han här och han är det vackraste som finns. Saknar honom varje dag, det känns som jag glömt något hela tiden. Saknaden lämnar något tomt inom mig. Jag springer på mina möten och tjatar istället, kommer hem när han har lagt sig.

Känner mig som en riktig sopa ibland. Idag fick jag i alla fall ha honom hos mig innan han somnade helt utmattad. Grattis Theodor, på lördag fyller du 1 år. Ditt första och pappa lovar att han skall vara hemma mer nästa vecka.

Theodor Johannes Krassman, den lilla saten........

Krassman, In Your Face

onsdag, februari 14, 2007

Grattis Ramming !!!!

Äntligen, Socialdemokraterna i Norrtälje stad valde ny ordförande i söndags. Undertecknad var budbäraren till valberedningens ordförande att denna 27 åriga ombudsman från SSU skulle ge det lyft som vår S-förening verkligen behöver. Marcus kommer kunna lyfta Socialdemokraterna i Norrtälje, både politiskt och organisatoriskt.

Grattis Marcus, önskar In Your face

Skickade ett pressmeddelande direkt i måndags morse och det resulterade i att NT tog med det i sin ledare och även ett reportage i tidningen. I Norrtälje stad har vi Socialdemokrater 36,5% av väljarstödet och det är här slaget om kommunen kommer stå 2010. Detta med tanke på att minst 30% av väljarna bor i tätorten. Jag vill bara gratulera min gamla vän till uppdraget som ordförande och jag kommer att stötta honom i arbetet att åter se till att Norrtälje kommun blir ett stark Socialdemokratisk kommun.

Krassman, In Your Face

måndag, februari 12, 2007

"Ingo" sluggar vidare

Konferensen med oss anställda i Socialdemokratiska riksdagsgruppen hade det stora nöjet att bli peppade/pepprade av vår tidigare partiordförande och statsminister Ingvar Carlsson. Ingvar är ju den enda Socialdemokratiska partiordföranden som styrt oss i opposition och villa komma med lite tips och tankar kring detta. Det kanske inte var några direkta nyheter men han förstärkte vår uppfattning och fick oss även att bli ännu mer taggade inför det som komma skall.

Grabb på 73 jordsnurr som fortfarande fightas......

Några av funderingarna från Ingvar var dessa:
Detta löser sig inte av sig självt, så vi kan sluta smygläsa opinionsundersökningarna och luta oss tillbaka. Se till att opponera långsiktigt och trovärdigt, det är inte bara valseger 2010 vi ska sikta på. 1991-1994 så sade den nytillträdda borgerliga regeringen att de var den mest kompetenta någonsin, man kan väl säga att de orden har vi inte hört den hör gången. Allmänheten uttrycker ofta att de är trötta på ”tjafset” inom politiken men trots detta så väljer man att rösta på de som varit mest aktiva och drivit sin opinion hårdast. De små borgerliga partierna kommer bli mer och mer nervösa allt eftersom valdagen närmar sig. Använd deras nervositet flitigt.

Krassman, In Your Face

torsdag, februari 08, 2007

Satans konferenser....

En svag vecka på In Your Face Vänner. Av fem dagar så tillbringar jag fyra på konferens den här veckan. Först med Kommunen och sen med riksdagsgruppen. Trevligt som tusan men blogg tarmen suger enormt. Måste i alla fall logga in och kritisera borgerlighetens miljöpolitik, något som nu mer eller mindre instinktivt. Reinfeldt utrycker sin stora oro för vår gröna planet genom att kräva att andra länder skall göra sitt och att vi i lande Falukorv kan softa lite med miljö tugget. Detta vittnar återigen att Moderaterna väljer att bortprioritera miljöpolitiken och värderingen om att alla människor kan göra något för miljön. "Sverige har kommit så långt att vi har en av de högsta kostnaderna för att minska utsläppen jämfört med många andra länder, där man kan göra enormt mycket för nära nog ingenting" detta säger en statsminister vars nation gör ett överskott i statsfinanserna med 41 miljarder..........

Inte bara en miljöfara, en fara för facket oxå enlig In Your Face.

Krassman, In Your Face

fredag, februari 02, 2007

Vetenskapens värld om det röda guldet

Kom hem igår i något hygglig tid. Tog tillfället att sätta mig i soffan och titta lite på TV och hamnade i ett avsnitt av Vetenskapens värld som var mycket intressant. Det handlande om användandet av GMO (Genmodifierade organismer) och jag måste säga att detta var första gången jag fick upp ögonen för vilken nytta detta kan användas, om man nu skall göra det.

Att använda sig av genmodifierade organismer är en känslig fråga och det finns många risker och etiska funderingar kopplade till när vi människor förändrar genetiska sammansättningen hos växter och djur. Detta avsnitt handlade om den Danske forskaren Carsten Meier och hans upptäckt för att använda genmodifierade växter till humanitära syften. Carsten har nämligen tagigt fram en variant av växten så att bladen växlar färg från grönt till djupt rött när rötterna kommer i kontakt med sprängämnen så om man besår en minerad åker så skulle de röda plantorna berätta var minor finns.

Röda plantor som växer ovanpå sprängämne, gröna i vanlig jord.

De flesta känner nog till vilket gigantiskt problem minor är i krigsdrabbade länder. Minorna finns kvar och skördar offer långt efter att striderna upphört. 2005 dödades över sjutusen människor av landminor i världen, i 54 olika länder. Man håller nu på att experimentera med tobaksplantor för att de har större blad och passar i torrare miljöer. Detta eftersom minor i störst utsträckning används i länder med mindre bördig mark, med andra ord så är det länder som redan har det svårt som drabbas i störst utsträckning. Vill ni läsa och se mer om Carsten så har ni en länk här.

Carsten Meier, fortsätt jobba för en bättre värld tycker In Your Face.

Krassman, In Your Face

torsdag, februari 01, 2007

Är det för hon är kvinna?

Här om dagen så rapporterades det på Ekot att presidentvalskampanjen i Frankrike kommer att bli den smutsigaste någonsin. Den konservative kandidaten Nicolas Sarkozys verkar ta till vilka metoder som helst för att smutskasta den Socialdemokratiska presidentkandidaten Ségolène Royal. Säkerhetspolisen försöker rota fram skandaler om Royals anställda och hon har blivit lurad av en komiker som står på Nicolas Sarkozys sida i kampanjen och fiaskot är ett faktum.

Royals kamp mot gubbväldet, Davids kamp mot Goliat ??!!!

Helt otroligt att man endast väljer att kommentera Royals tabbar och misstag men att inget sägs om Sarkozys härliga uttalanden som skedde i samband med oroligheterna i Paris förorter. Dessa uppstod i förorten Clichy-sous-Bois när två unga män omkom efter att ha flytt undan en poliskontroll. Sarkozys uttalande då att förorterna är fulla med kriminella pack och att han vill rengöra förorterna med högtryckstvätt. Detta gjorde att oroligheterna eskalerade men detta verkar man helt ha glömt.

Sarkozy, gubbväldets försvarare i Frankernas rike.

Kan inte låta bli att undra hur de andra kommande kampanjerna där en kvinna står mot gubbväldet kommer att se ut. Hillary Clintons kampanj kommer blir spännande att följa, för att då inte tala om Mona Sahlins här i Sverige. Vi får väl se om dessa två konservativa ledare kommer att använda sig av samma smutsiga kampanjer för att bekämpa hotet mot gubbväldet.

Krassman, In Your Face