fredag, mars 30, 2007

Kassans nya kläder sys av Moderata alliansen

Försäkringskassan skall få ny bantad organisation. Innehållet i den nya organisationen kommer betyda saker som tidsbokning, minskat öppethållande, mindre personlig service och mer självbetjäning. Mellan 60 och 70 lokala bemannade försäkringskontor blir kvar i den nya organisationen. Nya personalminskningar är naturligtvis att vänta.

Nedrustningen är i full gång......snart plockas skylten ner

Försäkringskassan fick i höstas ett stort extra sparbeting av regeringen på grund av en minskning av budgeten. Eftersom en mycket stor del av de rena verksamhetskostnaderna på nära 8 miljarder är personalkostnader slår det omedelbart mot antalet anställda.

Moderata alliansens korståg mot våra gemensamma välfärd är i full gång. Privata försäkringar skall ersätta våra gemansamma och försäkringstagarna får stå för kostnaderna. Statliga och kommunala bolag skall säljas på rent ideologiska skäl tillförmån för skattesänkningar som riktar sig till de rikaste. Tur att det finns ljus i detta mörker.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , ,

torsdag, mars 29, 2007

Vad blir det mer Carlgren?

Miljöminister Anders Carlgren presenterade igår Moderata alliansens utlovade miljöbilspremie. Den kommer att börja gälla från 1:a april och ger alla som köper en miljöbil 10 000 spänn rätt i fickan (vägverket betalar ut den). Jag har hårt kritiserat Reinfeldts glidande svar på området men kan nu konstatera att Reinfeldt har slängt till Carlgren 250 millar för att han skall hålla sig ett tag i alla fall. En eloge ändå till Carlgern som säkert fått tjata sig "blå" för att få till vallöftet.

Blir det något mer Calgren eller sade chefen stopp ???

Denna lilla satsning på miljön blir ändå rätt pinsam när man ser till summan som den slopade förmögenhetsskatten handlar om. Här snackar vi om att 230 000 miljonärer i landet Falukorv skall slippa hosta upp 5 miljarder för sina taxerade förmögenheter. Detta skall nu betalas av de som spar till ålderns höst genom att man sänker maxavdraget för sitt pensionsparande. De "Nya" moderaterna kör som vanligt en politik för de rika och Reinfeldt lovar 1000 spänn mer i månaden i sänkta skatter för tredje gången. Är vi uppe i tre tusen nu eller ??

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , ,

onsdag, mars 28, 2007

Nystartsjobb, bra idé men inte tillräckligt

Den Moderata alliansen lanserade från årsskiftet nystartsjobben. Fler gånger så har vi i media fått höra solskenshistorier berättas om unga som brutit sitt utanförskap genom att få ett nystartsjobb. Arbetsförmedlingen uppger att under de tre senste månaderna så har 3600 skapats och vi får hoppas att detta bara är en början.

Sven-Otto får godkänt för idén men resultaten så här lång är öken.

Idén med nystartsjobb är bra men det är inte tillräckligt. Den Moderata alliansen måste göra mer för att se till att arbetslösa kommer in på arbetsmarkanden och då är det märkligt att man ena stunden inför nystartsjobben och i den andra tar bort det riktade stödet för feriearbeten till kommunerna. Visst är 1200 nystartsjobb per månad bra, men det är långt ifrån de 4 400 plusjobben som arbetsförmedlingarna fixade sista veckan det gick att anvisa dessa.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , ,

tisdag, mars 27, 2007

In Your Face Svenskt Näringsliv

Svensk näringsliv arbetar som bekant med opinionsbildning och kunskapsspridning. Med detta som bakgrund så ställer man sig ju ganska frågande till deras agerande gällande förhandlingen mellan fackföreningen Handels och arbetsgivarna Svensk handel.

SN gick in och stoppade överenskommelsen mellan parterna vilket är helt absurt. Man kan ju förställa sig det om det nu vore så att LO eller TCO till exempel hade mandat att gå in och stoppa parternas avtal med hänvisning till att fackföreningarna hade förhandlat dåligt.
Organisation med koll, knappast enligt In Your Face

Naturligtvis hör vi ingen kritik från den Moderata alliansen, trots att de förespråkar ordning och reda på arbetsmarkanden genom att lönebildningen skall skötas av parterna. Däremot ser vi att SN:s opinion mot Handels agerande tar mer eller mindre patetiska uttryck.

Om nu SN har ett sådan myndig och ansvarsfull hållning gällande Sveriges ekonomi så borde dom om några ta ett större ansvar över uppkomna konflikter på arbetsmarkanden. Just med tanke på vad dessa kostar och att det inte är till fördel för någon part, och speciellt i detta fall när Svenskt Näringsliv framstår som helt kokta.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , ,

måndag, mars 26, 2007

Kungahuset går i Reinfeldts koppel

Då kan ytterligare en av undertecknads konspirationsteorier läggas till sanningarna. Brukar skämtsamt säga att läst 80 poäng konspirationsteori på universitet och denna tillhör en av mina senaste teorier. Den Moderata alliansen med Reinfeldt i spetsen har tecknat en uppgörelse med kungahuset om att skjuta på kronprinsessans och gymägarens bröllop, detta för att bröllopet skall hållas 2010, mitt under valrörelsen.

Timbros kluriga plan kommer gå i stöpet, tack vare In Your Face

Ni förstår nog själva, statsminister Reinfeldt och fru Filippa gnuggar axlar med kungahus och den samlade noblessen från hela världen. Reinfeldt lägger huvudet på sidan och lyckönskar det unga paret, i samma ögonblick säkrar den Moderata alliansen valsegern. Kanske inte den bästa teorin men nu har vi Socialdemokrater (eller jag i alla fall) genomskådat deras kluriga plan. Nu får Timbro allt komma på en ny om dom skall klara valet 2010.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , ,

På kurs igen

Är på kurs måndag-tisdag den här veckan så det blir lite snålt med inlägg på In Your Face så här i början. Måste dock ge er ett vårtecken av klass som jag hittade i vårsolen.

Blåsippa.....in yor face.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: ,

söndag, mars 25, 2007

Tips på energikick

Sitter på bussen på väg hem trött som en bit kött. P3 i lurarna och pendlar hållningen är total. Slapp, hopsjunken och blank blick som tittar ut i mörkret. Då händer det, i lurarna injiceras en energikick som aldrig tidigare medicinskt dokumenterats. Houman Sebghati levererar Svensk rap som skulle kunna väcka döda till liv.

Houman får ett hjärta till vänster att slå hårdare än hårt....

Låten som jag hörde var "Undra om" från Houman Sebghatis "Reptilernas Planet". Helt klart är att "reptilernas Planet" skall finnas i varje spelare som bärs av personer med hjärtat till vänster. Personer som finns i verkligheten, och inte på Stureplan.

Reptilernas planet med Houman Sebghati

Krassman, In Your Face

fredag, mars 23, 2007

Moderata alliansen fimpar feriejobben

Trots goda tider och låg arbetslöshet finns det grupper av människor som är utan jobb. Det är speciellt svårt för våra unga att komma in på arbetsmarknaden. Antalet arbetslösa ungdomar har ökat kraftigt den senaste tiden. Därför är det viktigt att feriearbeten finns kvar för den mest utsatta gruppen av unga som riskerar att hamna i utanförskap. Tidiga insatser och förebyggande arbete är väl investerade pengar.

Moderata alliansen. Politik mot ökade klyftor, yeah right.....!!!!!

Under valrörelsen reste Reinfeldt land och rike runt, lade sitt huvud på sidan och blinkade med sina oskyldiga ögon och talade om utanförskapet. Den Moderata alliansen har nu stoppat den statliga medfinansieringen av feriearbeten på 100 miljoner till förmån för skattesänkningar. Detta istället för att prioritera arbetet mot ungas utanförskap. Vi kan konstatera att ytterligare ett beslut från den Moderata alliansen har tagits för ökade klyftor och ökat utanförskap i landet Falukorv.

Krassman, In Your Face

torsdag, mars 22, 2007

15 00 00 har hajat poängen

Läser i reklambladet punkt SE idag att Taxi Stockholm har grappat frågan helt. Till 2012 skall bolaget minska sina utsläpp av koldioxid med 40%. Taxi Stockholm har idag 170 miljöbilar i trafik och för att nå målet så måste man ha minst 500 miljöbilar vilket motsvarar vart tredje bil inom företaget.

Om ni måste åka Taxi, åk med 15 00 00 och kräv en miljöbil

När man idag beställer en bil av Taxi Stockholm kan man begära en miljöbil till sin körning. In Your Face uppmanar er alla att göra detta, om ni nu verkligen inte kan åka kollektivt. Tänk nu om Moderata alliansen kunde ta och införa den där miljöbilspremien som lovades undet valet, då skulle fler ta initiativ för att främja miljön.

Krassman, In Your Face

Inlägger är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

onsdag, mars 21, 2007

Spektakel var ordet

Efter Fuglesangs rymdäventyr har 44 procent fler unga sökt till friskolan Malmens rymdgymnasium i Kiruna. 100 ansökningar har kommit från hela landet, 32 får en plats.

Ställer till med spektakel enligt Dan Tannerdal

Det är ju härligt att höra vad rektorn för skolan kallar Fuglesangs prestation i inslaget på P3:s nyheter. Inslaget hittar du här.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: ,

Moderata alliansens privatiserings hybris

Igår kväll var det Kommunstyrelse i Norrtälje. 42 ärenden totalt skulle beslutas och man kan väl säga att det var ett specefikt ärende som stog debatten. Den Moderata alliansen i kommunen har nu drivit igenom riktlinjer för privatisering av kommunal verksamhet, eller "avknoppning" som de kallar det lite oskyldigt och sött.

Självklart så tycker jag som Socialdemokrat att privatisering av kommunal verksamhet kan vara bra. Personalkooperativ inom barnomsorg, anhörigkooperativ inom äldreomsorgen är knappast något nytt under solen men den moderata alliansens privatiserings hybris har nått nya höjder. Nu skall samtliga förvaltningar inom Norrtälje kommunen utse en anställd som ansvarar för att uppmuntra och underlätta privatisering av den egna kommunala verksamheten.

Moderata alliansen upplyser oss Socialdemokrater om att det varit ett val i höstas och att vi inte är överens i en del frågor. Det är i alla fall skönt att de inte försöker dölja att de agerar utifrån rent ideologiska skäl och uppger några ekonomiska eller praktiska skäl i stället.

Kjell Jansson, Moderata alliensens orförande i Norrtälje döljer inte motiven till privatiseringar i alla fall.

Vi ser gärna att personal, föräldrar eller anhöriga engagerar sig och kanske tar över kommunala verksamheter, vi tror dock till skillnad från den moderata alliansen att just det egna engagemanget är det viktigaste för den utvecklingen. Vi Socialdemokrater tycker inte att skattepengar skall gå till att offentligtanställda försöker få verksamheterna att privatiseras. Låt istället de utveckla och fokusera på at ge våra medborgare den stöd och service som dom betalar för.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

måndag, mars 19, 2007

Träff med partiordförande

Idag fick vi anställda på Socialdemokratiska riksdagsgruppen träffa vår nya partiordförande Mona Sahlin en stund för oss själva. Det hade varit en lång helg för Mona och hon bad om ursäkt om hon verkade trött, helt förståligt med tanke på schemat hon haft.
Mona Sahlin, partiordförande för oss Socialdemokratern

Mona kände att vi var klart stärkta efter helgen. Ett avslut och en början som gav en glädje och en revanschlusta, allt detta med glimten i öga. Mona talade om det samtalen vi nu måste för inom vårt parti. Vilka frågor skall vi fokusera på i organisation och politik. Hur vi skapar forum för en öppen och givande dialog. Även frågor som är svåra och som vi kanske duckat för måste diskuteras. Sverigedemokraterna samt att allt fler unga mår allt sämre för nämna två. Att hon gång på gång poängterar att detta gör vi tillsammans, att laget är större än jaget ger en härlig känsla och det var ingen som inte hade glädje, revanschlusta och glimten i ögat när vi lämnade förstakammarsalen.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

söndag, mars 18, 2007

Äntligen bröts tystanden

Har under den senaste månaden haft ett antal debattartklar publicerade i kobladet gällande borgerlighetens ovilja och oförmåga att göra prioriteringar och satsnigar på omåden där behoven är som störst. Fick ett äntligen ett svar från den Moderata riksdagsledamoten Göran Pettersson. Här ser ni mitt svar som jag rafsade ihop och skickade in i fredags:

Göran Pettersson, vinnare i tävlingen bonde söker riksdagsplats.

Torsdagen den 15 mars så kom då äntligen en replik från moderaterna gällande kommunens och statens överskott och vilka satsningar som de tänker göra på eftersatta områden. Vi konstaterar efter att läst kamrer Petterssons inlägga att vi knappast kan förvänta oss mycket satsningar på dessa områden där behoven finns.

Pettersson beskriver ordning och reda med ett inslag av myndighet som nu är borgerlighetens retorik när det gäller det ekonomiska samtalet. Det hade ju passat Pettersson ännu bättre om de politiska besluten som hans parti nu fattar även gick i linjen med hans myndiga predikan. Vi Socialdemokraters råd till borgerligheten att investera och satsa på miljön i både stat och kommun bemöts av Pettersson med argumentet att det inte finns utrymme för finansiella utsvävningar.

Sanningen är väl den att om man inte vill, kan man alltid vara upptagen. Ett av mina inlägg berörde miljöbilspremien där kostnaden inte skulle vara större än 0,43 % av statens budgetöverskott, inte ens en halv procent av de 41 miljarderna är Pettersson alltså villig att satsa på att fler skall välja miljöbilar. Som sagt Pettersson, det finns inte utrymme för finansiella utsvävningar?!

När det sedan gäller vår egen kommun som gör ett överskott på 113 miljoner så efterlyser vi Socialdemokrater vilka satsningar på miljön som den borgerliga ledningen i kommunen kommer att göra. Jag tolkar svaret från Pettersson som en blandning av återhållsamhet och problembeskrivningar utan visioner och framtidstro. När Pettersson skriver om långsiktiga och ekonomiskt sunda beslut brister hans myndiga ekonomiska retorik. Om detta nu var Moderaternas politik så skulle utförsäljningen av Järnvägsparken, de planerade utförsäljningarna av de statliga bolagen som SBAB, Vin&Sprit , Vattenfall och Telia-Sonera knappast vara en verklighet.

Genom dessa utförsäljningar så får man kortsiktiga vinster, men i långa loppet så tappar kommun och stat viktiga inkomster. Inkomster som är att beskriva som just långsiktiga och ekonomiskt sunda. Vi Socialdemokrater är emot detta kortsiktiga agerande från Pettersson och hans kamrater. Det skall bli intressant att höra kamrer Petterssons argumentation, om den är lika myndig och återhållsam när de planerade skattesänkningarna från Moderaterna inom kommun och stat skall presenteras. Detta trots att satsningar på en rad områden är behövda.

Vi Socialdemokrater kommer att sänka skatterna när utrymme finns, tillskillnad från Moderaterna som kommer att göra det trots ökad miljöförstöring, underbemanning i barnomsorgen, äldre som köar inom omsorgen och elever som saknar stöd och trygghet i sin undervisning.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

fredag, mars 16, 2007

Absolut Nej, till 100%

Regeringens planerade utförsäljningar av våra gemensamt ägda bolag rullar vidare. Internationella sprittillverkare står i kö för att lägga vantarna på ett av det svenskaste svenska. Det statligt ägda Vin&Sprit med bland annat varumärket Absolut står till försäljning i det nu borgerliga Sverige. Under valrörelsen kunde man höra den borgerliga alliansen pipa och gnälla över att det var vi Socialdemokrater som fullkomligen tvingade företagen att flytta från Sverige. Nu skall dock de statliga bolagen säljas och Vin&Sprit kommer knappast att hamna i svenska händer.


Den första flaskan tappades upp den 17 april 1979 på på bränneriet i Åhus, Skåne. På 28 år har Absolut gått från ingenstans till att bli världens tredje största spritmärke i klassen kända kvalitetsmärken (Bacardi och Smirnoff säljer fortfarande bättre). Vi får se hur länge vi får kalla det för vårt märke innan det nu säljs till högstbjudande.

16 mars, 2004 så slog Vin&Sprit ett fantastiskt rekord när man fyllde och skickade iväg sin miljarte (det heter det) flaska med Absolut. Frågan är om det kommer bli miljard nummer två som kommer att komma staten och skattebetalarna till godo eller om det går rätt in i de internationella spritjättarnas fickor. Inget är säkert i landet Falukorv när man har en statsminister som företräder ett parti som tycker att stat och kommun inte skall bedriva verksamheter som någon annan kan göra lika bra eller bättre.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,

onsdag, mars 14, 2007

Nostalgitripp av Ring

Laddade hem en skiva via nätet igår kväll och vilken nostalgitripp. Ken Ring körde några av sina nya låtar på P3 i måndags och jag fastnade direkt. Ken är väl mer känd som en av landets största strulputtar men på micken knäcker han. Tid har gått sen Ken strulade som värst och nu kämpar han med att få ordning på liv och familj. Skivan kostade 50 spänn att ta hem och det var småslantar för att få denna gubbe på 30+ att känna sig ghetto. Började läsa på Kens blog och vill ni skapa er en egen bild av Ken Ring kan ni ta del av hans liv här.

Ken Ring knäcker enligt In Your Face.

Krassman, In Your Face

Inlägget pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

Demokrati, i valda delar enligt Wilandh.

Norrtelje Tidnings Magnus Wilandh skriver den 11/3 i utgivarens kolumn att politikerna i Norrtälje leker kurragömma med deras reportrar. Wilandh gör gällande att många håller sig undan och kommer med lama ursäkter när hans reportrar vill göra nyheter på tagna beslut i nämnder och styrelser. Han skriver i sin kolumn - Jag har aldrig under mina 32 år i mediebranschen hört talas om en tramsigare och larvigare kommunikationsattityd.

NT:s nyhetschef och stf ansvarig utgivare Magnus Wilandh.

Wilandh tar upp exempel där enskilda nyhetsreportrar skickats in på den politiska labyrintens irrvägar. I ett specifikt fall tvingades till och med en reporter ödsla massor av tid på att få ett redan fattat beslut bekräftat. När jag läste Wilandhs beskrivning så fick jag en del tankar. Otalet gånger har kommunpolitiker uttalat sig i media innan medborgare som direkt berörs informerats om de fattade besluten. Det arbetssättet förstärker föraktet mot oss politiker och bör i största möjliga utsträckning förhindras. Wilandh tar upp den demokratiska aspekten och skriver att "snabbhet och uppriktighet är nödvändiga ingredienser i den kommunala politiska processen, annars faller trovärdigheten för våra folkvalda pladask". Här tycker jag Wilandh har en poäng men glömmer den andra sidan av frågeställningen och har en något enkelspårig hållning. Att Norrtelje Tidning skall veta alla om alla först kan inte vara den enda sanningen.

En ytterligare frågeställning är varför vi från oppositionen så sällan kontaktas av Norrtelje Tidning när politiska frågor berörs på nyhetsplats. Det måste ju även det vara en demokratisk fråga att kommunens innevånare får hela den demokratiska bilden och inte bara valda delar. När frågan ställs så meddelas att vi är välkomna att kontakta tidningen om vi önskar ge vår version på frågställningarna. Känslan av att minsta motståndets lag gör sig gällande är påtaglig. Vi får helt enkelt meddela Norrtelje Tidning samtliga ställningstaganden och beslut i frågor som rör hela kommunpolitiken så får vi se om nyhetsrapporteringen blir mer innehållsrik och demokratisk.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

tisdag, mars 13, 2007

Reinfeldt slirade under valrörelsen

Nu förstår jag varför. Har läst igenom Moderaternas valanalys och plöstligt så står det klart för mig. Nu vet jag varför Reinfeldt slirade på frågan om att privatisera våra sjukhus och ta bort stopplagen. I deras valanalys på sidan 11 i en ruta för slutsatser så finns följande formulering att läsa. - Valet av de tre prioriterade budsakpen innebar att budskapet fokuserades. Bättre skola och vård samt nolltolerans mot vård synliggjorde problemen i det svenska samhället och bidrog till att stödja och förstärka budskapet att det skall löna sig att arbeta.

Nolltolerans mot vård var ordet.........

Känns som att bitarna faller på plats när det gäller Reinfelds mummel och borttagandet av stopplagen. Sjukvården ligger öppen för privata försäkringslösningar, försäljning av sjukhus och uppdelning istället för vår annars solidariska sjukvård. Deras planer på den nya trafikförsäkringen är ett exempel på just detta. Nolltolerans mot vård som baserar sig på vård efter behov skulle väl vara den rätta texten, men den kanske "tryckfels Nisse" tagit.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

måndag, mars 12, 2007

Hon är en hjälte

I dagens Metro så gör Anna Sjödin debut som kolumnist. Hon är även med i en intervju där hon talar om tiden efter rättegången och vad hon gör nu. Jag har mött många människor som stöttat Anna i hennes kamp för att för en rättvis prövning gälland Crazy Horse och det känns otroligt skönt att läsa att hon slåss för sin sak. Det ger mig hopp när det finns människor som inte viker sig för proffstyckare, löpsedelsterror eller klåfingriga partihöjdare.

Anna Sjödin, en riktigt hjälte enlig In Your Face

Anna Sjödin har en kristallklar uppfattning om vad det innebär att vara politiskt aktiv och denna insikt saknar otroligt många. ”Ser man politik som en karriärväg är man ute och cyklar” säger hon i Metro på frågan om henne politisk karriär är över. I mina ögon är Anna en hjälte och hon jag hoppas verkligen att vi kommer att se och höra mer av Anna i framtiden, för är det något vi behöver i landet Falukorv så är det fler människor så står upp för sin sak. Vi behöver fler hjältar som henne.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , ,

lördag, mars 10, 2007

In Your Face kör med fegsnöret

I fredags så var det premiär för användande av bussbältet. Åker buss varje dag men detta var första gången det fanns bälten på alla platser. Hoppas att SL även i framtiden kommer att fixa så att det finns bussbälten på alla sittplatser.

Använd bältet upplyser In Your Face

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på Intressant.se

fredag, mars 09, 2007

In Your Face gästbloggar

Missa inte mitt inlägg om Mexitegelvillorna hemma hos Nordmark. Han kan behöva få upp trafiken på sin blogg innan han tröttnar och lägger av. Var lite hygglig och gå dit och kolla.

Krassman, In Your Face

torsdag, mars 08, 2007

Hembränt, skivhandlarns nya vapen mot fildelning

Hörde P3:s Nyheter (8/3 08.00) och ett gäng skivhandlare som är fett med trötta på den olagliga fildelningen. Bert Karlsson stöttar skivhandlarna som nu har sökt audiens hos justitieminister Beatrice Ask men med fög framgång. Bert uppger att det klappar ihop en skivbutik i månaden i Falukorv.

Bert Karlsson (snacka om lik Mao-Zedong) är förbannad igen...

Mattias Johansson är skivhandlare i Udevalla och har själv varit aktiv moderat i 22 år. Han och ett antal skivhandlare planerar nu att genomföra en protest för att visa vad som sker med den olagliga fildelningen för skivhandlarna. De tänker nämligen dela ut hembränd sprit utanför Systembolaget för att visa vilka likheter det finns i frågorna. Härlig jämförelse måste jag säga.

Hembrännare som hembrännare tycker vissa...

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

onsdag, mars 07, 2007

Hatar Moderaterna alla bilister

Regeringen har just lämnat sitt förslag till lagrådet om en ny skatt på trafikförsäkringen. Borgarna vill på sikt överföra trafikskadorna från det allmänna sjukförsäkringssystemet till trafikförsäkringen helt och hållet. Resultatet så här lång är en ny skatt som läggs på alla trafikförsäkringspremier med 32%, vilket skall införas den 1:a Juli-07.

Under valrörelsen körde KD på missnöjet över bensinprserna och lovade att en skattesänkning skulle ske som kompensation för extraskatten på trafikförsäkringen. Något som Reinfeldt och de övriga i gänget missat. I lagrådsremissen står det "Det är inte heller aktuellt att sänka energiskatten på drivmedel eller fordonsskatten med anledning av skatten". Däremot så flaggade den borgerligaregeringen tidigare för en höjning på cirka 9 öre litern.

Den borgerliga extraskatten på 32% på trafikförsäkringspremierna slår hårt mot enskildas ekonomi, speciellt för den som samtidigt får sin Akasse avgift höjd (och ersättning sänkt) Bilen riskerar bli en klassfråga. Risken är hög att de med minst marginaler kommer att skita i försäkringen och köra olovligt med avställda fordon.

Ny klassfråga enligt In Your Face

På sikt vill borgarna lyfta ur de trafikskadade ur den solidariska sjukförsäkringen, så att trafikskadade istället ska vända sig till sitt försäkringsbolag för att försöka få rätt. Det kommer att leda till högre premier för enskilda, särskilt i fall där försäkringsbolagen anser att du är en person i en riskgrupp eller äger MC eller skoter. Tack för det Reinfeldt.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

lördag, mars 03, 2007

Party i Värmland

Idag så har vi stor invigningsfest i ny klubblokalen i Kristinehamn. Innan vi kan gå på fest så måste vi naturligtvis göra oss fina och det gör vi på Kingsroad Tattoo. Just nu så sitter jag vid deras dator och bloggar medan Rebecca håller på för fullt att måla min kompis Lazzlo.

Rebecca målar fläsk.......

Tänkte hon skulle måla lite på mig senare om vi hinner innan vi måste förbereda kvällens fest. Är ni i Kristinehamn någon gång och vill sätta lite färg på livet så sväng förbi Patrik och Rebecca på Kingsroad Tattoo.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: ,

fredag, mars 02, 2007

Moderater vill inte ända människors sätt att leva ?!

I mitten av februari publicerade Metro undersökningen ”Unga européer i ett globalt perspektiv”. 22 000 personer i åldrarna 16-29 år från 17 länder som ger sin bild av världen och samhället. Generellt visar undersökningen att unga är mer optimistiska om sig själva än samhället i stort. Det som oroar våra unga mest är miljöfrågorna. Sju av tio uppger att miljön är det största hotet mot framtidens samhälle så. Detta kommer före krig, terrorism och fattigdom. Siffran gäller samtliga 17 länder.

Under valrörelsen så lät de ”nya” moderaterna meddela att man inte hade tagit med miljöfrågorna i den politiken man gick till val på. Vi ser en mer och mer trängd Fredrik Reinfeldt när det gäller hanteringen av miljöfrågorna. Reinfeldtadministrationen jobbar på för fullt innanför regeringskansliets dörrar och miljöminister Carlgren får hålla till tåls. Allt medan statsminister Reinfeldt får ducka och använder undanflykter inför media och opposition.
Sitter i farbror Fredriks knä och får hålla sig till tåls.

På nyheterna så uppgav Reinfeldt att han tyckte att miljöfrågan tidigare haft ”vänster” vinkel som bara handlade om att ändra människors sätt att leva, nu tycker han dock att läget är bättre och att det handlar om att se möjligheterna. Reinfeldt är snubblande nära att uttrycka sig som sin förebild George W Bush när han vägrade skriva på Kyotoprotokollet med motiveringen – Det kommer att påverka den Amerikanska livsstilen.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,