torsdag, maj 31, 2007

De Grote Donorshow

TV bolaget BNN i Holland har nu presenterat ett nytt sätt att locka tittare, och samtidgt satt ett nytt lågvattenmärke. På programmet De Grote Donorshow så skall deltagarna tävla om att vinna ett nytt organ för att kunna leva vidare. Kanalens nuvarande vd, Laurens Drillich, försvarar showen. – Ingen protest i världen kan stoppa mig från att sända programserien. Var och en av deltagarna har 33 procents chans att få en ny njure. Det är väsentligt bättre odds än i den vanliga vårdkön, säger Laurens Drillich.


Jag är själv med i donationsregistret och jag håller med om att detta kan vara ett sätt att belysa problematiken kring att det är för få som donerarar. Men detta kan inte vara rätt sätt att göra det på, och naturligtvis så kommer tittarsiffrorna att nå nya rekord. URC 064 säger jag bara (internt uttryck). Kolla även rimnytts fina rim på detta. Vill ni läsa mer om rimnytt så kolla intervjun med IDG.

Krassman, In Your Face

My way or the Highway Mr.Bush

Bush har följt Reinfeldts strategi att så sent som möjligt ta tag i klimatfrågan. Undrar om konservativa politiker har ett eget spel kring detta. Lite som det där med att gissa det lägsta unika numret, som oxå gick åt helvete. Upplägget kan tänkas som följer, den konservativa ledare som sist av alla engagerar sig i klimatfrågan är den som är mest konservativ av alla och vinner den fetaste fet Mercan som finns.

Vem skall vinna Bushs fet Mercha?

Självklart så är det Bush:s linje som skall gälla så istället för att ansluta USA till Kyotoavtalet så har han kommit med en egen idé. En miljöklubb för de största utsläppsländerna, som om det inte fanns nog med klubbar för de rika.

Krassman, In Your Face

In Your Face, back in your face again

Tillbaka från 10 dagars semester från jobb och verklighet. Noterat under semester är detta. trafikförsäkringen, att Andreas Carlgren försöker borsta upp sig och Zlatan. För er som verkligen gillar lågvattenmärken inom journalistik så bör ni ger er in och kolla detta inlägg av den gode Hartman. Nya påhopp och analyser på In Your Face kommer inom kort.
En buss full med Fästingar, fy fan vad vidrigt........

Krassman, In Your Face

tisdag, maj 22, 2007

In Your Face Marian Radetzki

SSU:aren Makin Aminis film om a-kassan och den borgerliga regeringens politik är knivskarp. Se och lär av Makan gott folk.

Schyman till EU-parlamentet

Nu äntligen ser ut som Gudrun Schyman har svängt i frågan när det gäller EU. Att kräva att Sverige ska lämna EU är ”ointelligent” anser förra vänsterpartiledaren och talesperson för feministiskt initiativ. Äntligen har hon förstått vad internationellt samarabete betyder och nu ställer sig i samma läger som Finlands tidigare vänsterledare Claes Andersson.

Schyman behöver kanske trygga sin pension ?
Frågan är om hon gör det med samma politiska övertygelse som Claes Andersson, eller är Gudrun bara ute efter att klara sin pension genom en parlamentsplats. Vi kan i alla fall konstatera att detta är ett klar markering att FI kommer att ställa upp i parlamentsvalet, och konstigt vore det om inte Gudrun höll sig framme i så fall.
Krassman, In Your Face

måndag, maj 21, 2007

Road Trip på mobilbloggen

På tisdag den 22/5 klockan 08.00 så lämnar vi Norrtälje på våra hojar. Festen i Busslo i Holland börjar på torsdagen den 24:e. Ni kommer att kunna följa mig och mina vänners glada upptåg under dessa beräknade 400 mil på min nya mobilblogg. Förutom festen i Holland som beräknas dra 25.000 HD åkare så skall vi även köra med hojarna på Nüburgring i Tyskland. Vi beräknas var hemma igen den 1:a juni så inga inlägg kommer att göras här på In Your Face.

SuperRally i Holland, risk för fest föreligger

Krassman, In Your Face

No Moore future for Reinfeldt

- Jag blir oerhört ledsen när jag hör att man säljer ut sjukvården. Allt som är bra med allmän sjukvård hade sitt upphov i Skandinavien. Men jag tror inte svenska folket kommer tolerera detta. Ni kommer att rösta bort dem, säger filmaren Michael Moore på filmfestivalen i Cannes.
Moore ger inte Reinfeldt och gänget någon framtid

- Om man säljer ut sjukvården i Sverige, attackerar man själva kärnan i allt som har med fri sjukvård att göra. Men jag är övertygad om att svenska folket inte kommer att acceptera detta särskilt länge. Ni måste antagligen lida ett tag, och sedan kommer ni att se till att ändra på det. Vi kan bara hoppas att Moore har rätt i detta. Enligt FSI:s senste rapport så finns det en övervikt för privatiseringar äldreomsorgen och sjukvården. Henrik Brors analys av den borgerliga privatiseringshetsen är klockren.

Krassman, In Your Face

Senaste Sifon

Inte så mycket att kommentera kanske, men vad ändå. 3,4% back för Socialdemokraterna och det är den enda statistiskt säkerställda förändringen. Socialdemokraterna får stöd av 40,7 % av 1900 tillfrågade. Nu kommer ja göra något som inte sker varje dag på In Your Face, jag skall citera Marita Ulvskog.


Marita Ulvskog är lugn som en filbunke, precis som In Your Face

- Vi är inte ett dugg oroade över en nedgång. Vi tycker att vi har ett väldigt starkt stöd. Och vi kan se att blockmässigt ligger vi ungefär 10 procentenheter över de borgerliga.

Krassman, In Your Face

söndag, maj 20, 2007

Da shit has hit the fan

Leo De Bruin har startat en blogg. Alla ni som önskar läsa inlägg av en person som kan förklara något som ingen vill veta, med mer ord än vad språker kan erbjuda, har äntligen hittat er man. Känner Leo sen ett par år tillbaka och han kommer att kunna utmana era skrattgropar och era nerver, var så säkra.

Leo vid ett av sina främsta politiska redskap

Krassman, In Your Face

Afghanistan istället för Irak

Prins Harry skall åka till Afghanistan istället för Irak skriver brittiska tidningen News of the World. Det har ju varit mycket skriverier om Harrys Iraktjänst och det har uttalats att det är på grund av medias rapportering som Harry nu får söka sig till andra slagfält för att visa prov på sin kunglighet. Irakiskt motståndsfolk uppges ha planerat ett angrepp med klorgasbomber och beslutsamheten att döda prinsen, nummer tre i den brittiska tronföljden, ska ha varit stor. Vi får väl se vart prins Harry hamnar för att nu kunna fullgöra sin kungliga plikt.

För drottning och fosterland, suck.

Krassman, In Your Face

Gordon Brown vill inte alls lämna Irak

Den blivande brittiska premiärminister Gordon Brown är redo att riskera det "speciella förhållandet" med USA genom att dra tillbaka Storbritanniens stöd till kriget mot Irak, uppger SVD , Pravda och DN. Tony Blair som avgår som premiärminister den 27:e juni var på besök hos Georg Bush så sent som i veckan och uttryckte då följande - Jag tvivlar inte på att Storbritannien håller fast vid sitt stöd till Irak.- Den politik jag följer är hela regeringens, så också när jag har lämnat regeringen är jag säker på att politiken fortsätter.

Bush, din lilla rackare......

Vad man dock inte kan läsa i Svenska media utan i The Sunday Telagraph är att nära källor till Gordon Brown uttrycker följande. "These fears are unfounded. Gordon is a committed Atlanticist who wants to strengthen and deepen our ties with America around our shared values, and who wants to persuade the rest of Europe to work in closer co-operation with America.'' Om nu SVD och andra tror sig ha ett scoop på gång så tvivlar jag. The Sunday Telagraph uppger i sin artikel att det är Bush som säger att Gordon Brown skulle vara redo att lämna Irak. Det visar mer att det är ett utspel från Bush administrationen för öka USA:s inflytande över Irak frågan och på så sätt uppvisa ett större åtagande. Detta för att vända de usla oppinions siffrorna som George Bush har samt att påverka Gordon Browns framtida politik.

Krassman, In Your Face

lördag, maj 19, 2007

SD företräder inte sina väljare

Farsen förtsätter kring SD. Pravda fortsätter sin serie med granskningar av SD:s förträdare. Var femte SD företrädare har lämnat sitt mandat. granskningen visar att SD närmast plockade in politiker från gatan eller att andra valdes in på skämt. Sedan valet i september har 55 av partiets folkvalda hoppat av eller lämnat sina poster.

I helgen så håller SD partimöte i Karlskrona och deras partisekreterare Björn Söder spar inte på krutet i sitt inledningstal. - Börjar vi bråka internt går det för oss som för Ny demokrati, sade han och uppmanade till livlig intern debatt, men sammanhållning utåt.- Vi har enorma förutsättningar att bli en ordentlig maktfaktor efter nästa val.

SD på partimöte, full upp för lökarna att prata bidrag och annat.
Eftersom valet 2006 skulle bli deras biljett till Riksdagens så är det stora ord som Björn använder med tanke på resultatet och alla dessa avhopp. Det har varit lungt på bloggen under ett par dagar men man kan väl räkna med deras små, vidriga inlägg igen till veckan.

Krassman, In Your Face

Är du ett kryp?

Som nyfiken så var det bara ett måste att skaffa Creeper. Som innehavare av 240 poäng i konsperatoriska studier så var detta ett måste.Det är ett enkelt övervakningssystem för dig som vill kunna se vad våra svenska myndigheter, militär och politiska partier är ute och letar efter för information på din hemsida/site/blogg.


Storebror/syster ser dig, skaffa Creeper

Krassman, In Your Face

fredag, maj 18, 2007

SD:s etik och moral

Pravdas avslöjanden om SD och dess förträdare fortsätter. Som tidigare så har partiets folkvalda svårt att kombinera sitt partis uttalade etik och moral med sina egna ställningstaganden och ageranden. Vi kanske inte skall förvånas över detta men däremot förvånas jag över att det finns människor som sypatiserar med dessa "lökar".
Knappast någon folkrörelse enligt In Your Face

Krassman, In Your Face

Många känner sig lurade

Borgerliga alliansen driver sin politik och trots Reinfeldts ständiga kommentarer om att de fått väljarnas förtroende blir siffrorna bara sämre. Det största sveket är regeringens prioriteringar som ökar klyftorna i Falukorv och främst gynnar de rika. Mätningarna visar att denna "protestvåg" gått i samma riktning och varit lika stark över hela landet.

Jag ser rött, rött som blod, rött som köttet i slaktarns bod....

Människor är förbannade på att de som har det bäst idag skall ha ännu mer, på bekostnad av de som har det sämst och svårast. Den borgerliga vårbudgeten som satsat 47% av budgeten på den rikaste tiondelen av befolkningen sticker i ögonen på väljarkåren, och detta är bara början. Höjningen av trafikförsäkringen och Reinfeldts skenheliga miljöpolitik kommer knappast förbättra siffrorna för regringen.

Krassman , In Your Face

Sluta när man är på topp

Det blir ingen återföreing av Seinfeld. Jerry Seinfeld svarar så här på frågan om återföreining "Människor minns Seinfeld med värme, de har bilden av en fantastisk tv-show i sina huvuden. Om vi försökte göra det igen skulle de bara bli besvikna" Helt rätt inställning måste jag säga. Låt oss slippa försök till nya tittar framgångar som slutar med fiasko. Den gamla sanningen att man skall lägga av när man är på topp står sig än.

Som vi minns dom, även i fortsättningen.

Krassman, In Your Face

torsdag, maj 17, 2007

SD:s ny logo presenterad på In Your Face

Reportaget i pravda och de övriga tidnigarna om SD är för underbart. Närmare 20 procent av de folkvalda sd-politikerna lever på sjukpension. Mer än en tredjedel är beroende av någon form av bidrag. Snacka om att "kasta pil i kuvösen" när det gäller att kritisera andra för att "leva" på bidrag och inte göra rätt för sig.

SD har nu bytt ut den tidigare blåsippan och In Your Face är först med att presentera deras nya logo, löken. Detta för att dom just lökar istället för att jobba som vanligt och hedreligt folk.

Detta parti med sina skenheliga predikningar om moral och rätt har en hel del att ta tag i. Man skall inte kräva mer av andra än vad man kräver av sig själv var det någon som sade. Debatten med dessa nötter blir bara lättare och lättare.

Krassman, In Your Face

Nu kan man sluta oroa sig

Arnold kommer hit till Sverige, gud vad skönt. Äntligen kan man sluta oroa sig över att Reinfeldt inte tar tag i klimatfrågan.....suck. Varför inte Renfeldt använder sig av våra egna klimat/miljö ninjor som Carl Folke, Chritian Azar eller varför inte Johan Tell för att ta några exempel, är ju alldeles för uppenbart.

Arnold är inbjuden av vår statsminister till Sverige.

Reinfeldt som har fått det tuffare att nå ut i media behöver ta ut svängarna för att skapa nya media stormar. Då duger det inte med hardcore miljö/klimat politik, det måste paketeras på ett sätt som säljer mer. Visst har Arnold Schwarzeneggers rådgivare ett antal bra idéer men jag tycker det andas för mycket Showbiz över det hela. Bara inse att Reinfeldt "går över ån efter vatten" för att skaffa sig goda rådgivare på miljö/klimat området.

Krassman, In Your Face

Jan-Emanuel tillbaka till ön

Enligt pravda och public service så har min fullmäktige kollega från Norrtälje, Jan-Emanuel Johansson sök jobb på Åland som stadsdirektör. Låter häftigt tycker jag, och skönt att han är tillbaka i sadeln igen. Han har haft det tufft efter valet men har nu fått tillbaka glöden. Vi får väl se om han blir öbo igen, för oss på landet är det nästan pendlingsavstånd annars.

Kanske skall bli öbo igen, Åland den här gången...

Krassman, In Your Face

Ytterligare ett tidigare statsråd på bloggen

In Your Face lyfter på hatten till ytterligare ett tidigare statsråd på bloggen. Sven-Erik Österberg har klivit ur garderoben och tar nu klivet in i bloggandet.

Sven-Erik, karl för sin hatt enligt In Your Face

Ser fram emot att ta del av Sven-Eriks synpunkter och hårda oppositionspoltik i framtiden på nätet. Arbetsmarknadsfrågorna har en central roll i vår politik och det är solklart att borgerligheten slår hårt mot de som redan har det tufft på dagens arbetsmarknad.

Krassman, In Your Face

onsdag, maj 16, 2007

Jytte till förbundsordförande

SSU:s valkommittés förslag att föreslå Jytte till ny förbundsordförande är för mig helt självklart. Jag har under ett antal år arbetat tillsammans med Jytte när vi satt i DS i världens största och vackraste SSU distrikt, Stockholms län. Stark, ideologisk, lyhörd och ödmjuk. Jag skulle kunna göra listan mycket längre men det kommer inte behövas.

Jytte Guteland, In Your Face gratulerar till nomineringen.

Övriga landet Falukorv kommer att få se och lära känne Jytte Guteland när hon väljs som förbundsordförande nu i Augusti, och framför allt under SSU:s kommande valrörelse. Jytte Guteland kommer vara ett bittert inslag i många moderaters minne år 2010. Hon kommer vara de utsattas och de marginaliserades röst, hon kommer vara på människors sida mot systemet. Hon komer stå för mångfalden mot den borgerliga enfalden. You Go Girl.........

Krassman, In Your Face

Bildt blogg i blåsväder

En polisanmälan mot Carl Bildts blogg har lämnats till åklagare. Åtalet är riktat mot Carl Bildt eftersom bloggen haft kommentarer skrivan av besökare som haft hatiska utfall mot palestinier. En polisanmälan gjordes om hets mot folkgrupp. Bildt har sagt till Ekot att han spärrat en del från att skriva. Men flera av de hätska inläggen ska ha legat kvar på sidan i flera veckor.
Håll koll på inläggen din spjuver....

Har man en blogg och det dyker upp "oönskade" komentarer så måste man ta tag i det direkt, annars så riskerar passiviteten att bli en aktiv handling. Skärpning på bloggen Bildt!
Krassman, In Your Face

tisdag, maj 15, 2007

Dumma kläckta idéer finns det gott om

Nu är det ND i Uppsalas tur att prova denna xtremt blåsta idé med etniska dagis. Smaka på de här kommentarerna från Vávra Suk (ND:s blåsrör*) -På vanliga dagis har man barn från alla kulturer och det tycker vi är fel, säger Suk. – Jag har inga barn än, men det känns som att det börjar bli dags. Och de ska absolut gå där, då slipper de också genuspedagogiken som de försöker prångla in på daghemmen.

Vávra Suk och ND vill starta etniska dagis i Uppsala och Södertälje.

ND:s politik är rasistisk och till för att peka ut skillnader mellan människor och grupper. Rassimen i deras politik är känd och ofta debatterad men deras syn på jämställdhet och kvinnors rätt i samhället måste lyftas fram i ljuset. Deras politik är att öka klyftorna mellan människor genom att använda en unken och falsk nationalism som rökridå för att lyfta mannen som norm och trycka ner kvinnor. Sådär ja, nu är det bara sitta och vänta på kommentarerna som ND:are och SD:are sprider på alla bloggar som lyder typ så här "Varför är du så emot detta, det finns ju massor med muslimska och judiska dagis i Sverige. Är det bara vi Svenskar som skall integreras". Sen blir det debatt skall ni se!

Krassman, In Your Face

* = Motsvarigheten till språkrör men för blåsta åsikter.

Favorit i repris....

Det ser ut som att det är dags igen. Nya salladsbarer i blokad i Göteborg. Hotell- och restaurang varslar varslar nu fyra salladsbarer om blokad från den 28/5. Den här gången är det en kedja som saknar kollektivavtal med flera anställa och dessutom medlemmar i HRF.
Kan inte SN ta nyliberalerna och Stureplanscentern i örat

Vi får väl knappast se någon ny snyfthistoria där Stureplanscentern försöker komma till undsättning den här gången. Nyliberalerna får snart acceptera att det är fler än bara våra fackliga organisationer som önskar följa Svenskamodellen på arbetsmarkanden, Svenskt näringsliv för att nämna en.

Krassman, In Your Face

måndag, maj 14, 2007

För tidigt grabben, alldeles för tidigt

Reineldt är på klimatskola "For Dummies" i staterna. Han skall träffa Bush, Schwarzenegger och FN:s geleralsekreterare. Allt detta ligger naturligtvis i planerna för de nya moderaterna att gå från det nya arbetarpartiet till de gröna moderaterna. Frågan är om denna skenmanöver kommer att hålla. Hur mycket har Reinfeldt att lära av dessa herrar när det gäller klimathotet. Arnold har en del bra uppslag men då kanske han skall träffa Arnolds rådgivare istället för Terminatorn själv. Bush är väl mest för att dra media och det skall väl vara Ban Ki-Moon i så fall som kan vara gubben i lådan i detta gäng.

Kan lära Reinfeldt en del om återvinning! metallskrot men glöm inte det inbyggda batteriet bara.

För att nu försöka måla bilden av de gröna moderaterna så känns det som att Reinfeldt spänner bågen lite väl för att visa att han nu sitter i skolbänken på området. Nu när moderaterna lider av miljöförtroendekris så känns detta verligen over kill. Hade det inte givit mer förtroende om han hade tagit cykeln eller gått över till våra kamrater i Naturskyddsföreningen eller tagit tuben till kräftriket för att besöka Stockholm Resilience Centre. Här hade han fått tagit del av mycket bra information och forskning i världsklass på miljöområdet. Detta istället för att sitta på flyg och spy ut koldioxid. Men det är klart, så kan ju inte en statsman av hans kaliber göra. För lite media som hugger på det kanske, sucker.

Krassman, In Your Face

Kommunal miljöbilspremie

Här är en debattartikel som jag skrivit tillsammans med Vänsterpartiet i Norrtälje. Skickade till NT idag så vi får väl se när den dyker upp. Troligtvis har jag fler läsare här på bloggen än vad jag har i tidningen....

På kommunfullmäktige den 7/5 visade den borgerliga ledningen hur lågt prioriterad miljön är för denna "toppstyrda" moderat kommun. Vänsterpartiet hade lagt en motion om att kommunen skulle införa en kommunal miljöbilspremie för att ge människor ett argument ytterligare för att välja ett mindre miljöfarligt alternativ. Självklart så stöttade Socialdemokrater nu detta och vad tror ni svaret blev från det moderata kommunalrådet? Kjell Jansson meddelade att det är olagligt enligt kommunallagen att ge enskilda ett kommunalt bidrag.

I den moderata kommunen Nacka så införde man under 2006 ett kommunalt vårdnadsbidrag som riktade sig till föräldrar i kommunen. Bidraget var på ca. 3000 kr i månaden och det gavs till den förälder som stannade hemma med sitt/sina egna barn istället föra att använda barnomsorg. Detta beslut anmäldes och fälldes enligt kommunallagen. Nacka kommun utmanade systemet för att de moderata politikerna tyckte att denna fråga var så viktig ideologiskt. Idag så kan vilken kommun som helst i Sverige införa ett kommunalt vårdnadsbidrag. Lagen har ändrats och Nacka kommun är att tacka för detta, om man nu tycker detta är bra. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är starkt emot vårdnadsbidraget men det visar på att man kan förändra något, om man vill.

Enligt en nyligen gjord undersökning av Sifo så känner 60% av landets befolkning oro för klimatförändringarna och 20% känner mycket stor oro. Naturvårdsverket, Vägverket och Konsumentverket publicerade nyligen att Svensken fortsätter att både köra och köpa de mest bensinslukande bilarna i Europa. Signalerna är tydliga, vi politiker måste ta vårt ansvar.

Om nu miljön hade varit prioriterad av Kjell Jansson och de övriga i majoriteten så hade de naturligtvis gjort som sina kompisar i Nacka, utmanat systemet. Detta med goda förutsättningar för att lyckas och få rätt till en kommunal miljöbilspremie. Dessutom förhåller det sig så att en sådan här premie kan ses som en åtgärd att minska föroreningarna i luften i Norrtälje kommun. Vid en sådan tolkning föreligger knappast något hinder i kommunallagen. Att sedan en insats av det här slaget kan komma andra delar av vårt land till godo förbjuder inte heller lagstiftningen.

Premien skulle kosta kommunen 2,4 miljoner om man ger 10 000 kr till varje miljöbil och utgår från försäljningssiffrorna på miljöbilarna för 2006. Ställ då denna tänkta investering för miljön och vårt klimat mot det överskott på 116 miljoner kronor som kommunen har.

Socialdemokraterna och Vänsterpartister kommer i opposition att fortsätta sitt samarbete där miljön kommer att vara en högt prioriterad fråga. Det förpliktigar att vara en ekokommun och vi tänker inte låta den moderatstyrda majoriteten smita undan sitt ansvar.

Kristian Krassman (s)
Bertil Karlsson (v)

lördag, maj 12, 2007

Eurovision 2007

Rätt låt vann. Serbiens bidrag "Molitva" som framfördes av Marija Serifovic krossade allt motstånd under kvällen. The Ark med Ola Salo gjorde vad dom kunde men det är helt utan tvivel att rätt låt vann årets Eurovision. Svante Stockselius analys mot dem som driver på öst/väst-kritiken är helt korrekt. Han avvisar bestämt dem som anser att Eurovision Song Contest måste bli kvoterad och varnar för en "smygande rasism".

Marija Serifovic

Här är ett av mina inlägg från en annan blogg gällande denna smyg rasism som nu sprider sig. Man blir chockad av vad en del skriver. Det är som om jorden skulle gå under om vi får år kvala till ESC.

"Jag håller inte med. Vi måste inse att den här tävlingen genomgår stora förändringar genom att fler och fler länder deltar. Länderna i öst är stora och dom gör precis som vi länder gör i väst, håller på de våra. Likaså måste vi se att det kommer bli svårare och svårare att hävda sin nation genom våra länders gränser. Inte konstigt att Finland får 12 poäng av Sverige eftersom över totalt 800 000 Finländare, Sverige-Finnar och Finlads-Svenskar finns här. Tyskland ger höga poäng till Turkiet, det bor 400 000 Turkar i Tyskland. Det handlar inte om att gör bra schlager eller något som vi påstår är Svenskt, vi måste ha bidrag som är globala och speglar det Europa som finns"

Krassman, In Your Face

fredag, maj 11, 2007

Säkert! - Allt som är ditt

En text som berättar och vittnar om hur sjukt illa det kan vara idag. Hur någon som drabbas av ett sådant vidrigt brott som våldtäckt kan straffas av omvärldens syn på kvinnor och skuld.
Jag vill inte skjuta dom djävlarna men jag förstår känslan i det.

torsdag, maj 10, 2007

Politik för bättre miljö, var god dröj....

Naturvårdsverket, Vägverket och Konsumentverket har just presenterat en ny rapport som visar att Svensken fortsätter att både köra och köpa de mest bensinslukande bilarna i Europa. Att Danderyd ligger i topp kommer väl inte som en chock. Enligt rapporten släpper de nya bensin- och dieselbilarna där ut i genomsnitt 23 procent mer koldioxid än de nya bilarna i Ödeshög. Detta sker samtidigt som den borgerliga miljpolitiken lyser med sin frånvaro och beslut som tar bort fördelarna med kollektivtrafik tas.

Politik för Danderyd= politik mot miljön

Vi kan bara hoppas att vi får se fler kommuner som Göteborg när det gällar att satsa på kollektivtrafiken.

Krassman, In Your Face

Vuxana barn kostar mer, höj apanaget

Kungen har inte råd med barnens dyra vanor. I hovets budgetunderlag till finansdepartementet står det: ”Kronprinsessan och hennes syskons, Prinsen och Prinsessan, alltmer ökade engagemang i representativa sammanhang medför för hovstaten ökade kostnader för planering, kontorsservice, transporter, säkerhet, information m.m.”

Ge 10% av apanaget och låt Hey Baberiba gänget ta över istället tycker In Your face.

Visst kan ett kungahus vara fint på men det finns faktiskt andra kul grejer man kan få 100 miljoner. Här är några prylar man kan göra med 100 millar. 152 tjänster på Sveriges Radio Bistånd Kvinnligt företagande Träteknik Hjärnforskning 5 års miljöforskning på Chalmers UNICEF kolla även Hillevis inlägg på ämnet.

Krassman, In Your Face

onsdag, maj 09, 2007

Ny bloggare noteras....

Morgan Johansson har hittat ut ur garderoben. Välkommen till bloggandets underbara värld och vi hoppas på inlägg och analyser av högsta klass. Det är ju inget ovanligt från den killen kan man konstatera.

Välkommen ut ur garderoben önskar In Your Face

Krassman, In Your Face

Ladda för miljön

Laddare finns i en mängd olika varianter. Nu lanserar Solkongen från Danmark ett miljövänligt alternativ som du slipper veva, trampa eller springa för att få kräm i luren eller iPod:en. SOLIO finns i en rad modeller med alla typer av tillbehör. Den fungerar till ex. till 98% av alla mobiler i dagsläget. Priset ligger i dag på 100 USD, typ 700 kronor alltså.
In Your Face köper naturligtvis en på stubben........


Krassman, In Your Face

Ännu en spricka i Moderata alliansen

Upplands-Bro kommun har ny politisk majoritet. Under gårdagen (8/5) presenterade Socialdemokraterna och Folkpartiet i Upplands-Bro den nya majoriten för att kunna komma från de låsningar som funnits. I den traditionella blockpolitiken har det inte varit möjligt att finna en majoritet nämligen. Läs mer i pressmeddelandet om detta.

Håkan Heglert (s)

Med Håkan Heglert i spetsen tar nu Socialdemokraterna och Folkpartiet ansvar över Upplands-Bro kommun. Vi (läs jag) på In Your Face gratulerar alla inevånare i Upplands-Bro kommun till detta.

Krassman, In Your Face

tisdag, maj 08, 2007

Alla skall jobba

Vår fd. partiordförande och vår tidigare statsminister, Göran Persson har fått nytt jobb. Själklart så glädjs vi över detta. Vi har har drivit en jobblinje i över 100 år och vi vet alla att det inte går att livnära sig på jordbruk endast. Kör hårt Göran säger jag i alla fall. Alla skall jobba, inte leva på EU-bidrag till jordbruket.
´
Persson blir PR-konsult, precis som tidigare nu bara på JKL.
In Your Face gratulerar Göran och JKL.

Krassman, In Your Face

fredag, maj 04, 2007

Framtidens boktips, om vi skall ha någon alltså

Har nog gjort mitt livs bästa investering. För ynka 99 riksdaler så har jag förhoppningsvis tagit mitt största steg in i vår framtid, om vi nu skall ha någon på vår planet alltså. Har sporadiskt följt City:s tips för en hållbar utveckling. Tipsen som är hämtade från Johan Tells bok "100 sätt att rädda världen" och nu har jag äntligen köpt ett eget exemplar.

Johan Tell kommer och skall ha föreläsning oxå.

Kommer att använda Tell:s bok i en studiecirkel om hållbar utveckling som jag skall hålla med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Norrtälje. Detta skall ligg till grund för vår samlade miljöpolitiska plattform.

Detta är vad förlaget skriver om boken i ett pressmeddelande
"Aldrig tidigare har människans påverkan på miljön varit större. Samtidigt är våra möjligheter att förändra detta kanske större än någonsin tidigare. 100 SÄTT ATT RÄDDA VÄRLDEN är det kanske största svenska miljöprojektet i modern förlagshistoria. Författaren Johan Tell har, i samarbete med forskare från Tekniska Högskolan, Karolinska Institutet och Stockholms Universitet, skrivit en bok som lyfter fram alla de möjligheter som vi som enskilda individer har att bidra till en mer hållbar framtid."

Krassman, In Your Face

torsdag, maj 03, 2007

Värsta filmtipset

I onsdags så gick den på TV2 igen, och jag hade turen att lyckas se den. Detta Finska mästerverk från 2002. Mannen utan minne, regi av Aki Kaurismäki.

Finskt svårmod av högsta klass, högsta betyg av In Your Face

En man är på väg till Helsingfors för att söka jobb. Han hinner knappt stiga av tåget förrän han blir rånad och svårt misshandlad. Han förlorar allt, även sitt minne. Utan namn och identitet måste han börja om sitt liv från början. Han hamnar i stadens utkant, men där möter han sann medmänsklighet och den stora kärleken. Har ni inte sett den så måste ni göra det.

Krassman, In Your Face

Slipsen, rena dödsfällan

I City den 2/5 så kunde man läsa att Malysiska läkarförbundet nu uppmanat Socialdempartementet i Malysia att slopa slipskravet för läkare. Det har nämligen visat sig att slipsarna som läkrna bär är rena döden. Studier visar att dessa slipsar samlar på sig bakterier och väldigt sällan tvättas. Slipsarna kan orsaka lunginflammation och andra allvarliga sjukdomar.

Sjukvården är dock inte enda arbetsplatsen som har detta problem, samma dag som artilken så doppade jag min slips i min kollegas kaffekopp. Dags för Riksdagen att ta tag i problemet tycker jag. Undertecknad kommer att kontakta skyddsombudet för åtgärd.

Krassman, In Your Face

onsdag, maj 02, 2007

Way To Go Lambertz

DN debatt kan vi idag läsa att Göran Lambertz (JK) har tröttnat ordentligt. Lamertz säger "Unga som går på krogen riskerar att dömas felaktigt för brott. Flera tecken tyder på att det finns olämpliga krogvakter som ingriper i onödan och sedan ger gästen skulden" no shit mannen... Bra jobb Lambertz, synd att det inte gjorts tidigare bara.
Kör hårt Lambertz, In Your Face håller på dig

Krassman, In Your Face

Röster från första maj 2007

Då var det dags igen. Vi var runt och talade med demonstranter på 1:a maj, kul som attans men lite mer sol hade inte skadat.

Miljöbov, wanted dead or alive

Jaha, det var just snyggt. Glad som en lärka loggar man in på burken på jobbet och första mailet berättar att jag blivit utsedd till miljöbov!!! Tackar tackar, jag skall bättra mig jag lovar. Gör som mina "vänner" gjort anmäl en miljöbov.

In Your Face, en riktg miljögangster.....

Krassman, In Your Face

tisdag, maj 01, 2007

Reinfeldts 1:a maj tal i Danderyd

Undrar om det "nya" arbetarpartiets ordförande skall tala idag på arbetarnas dag. Det är ju inte svårt att tänka sig vad Fredrik Reinfeldts 1:a maj tal skulle innehålla. Platsen till att börja med är noga vald, den plats där Moderaterna är som starkast. Danderyd där Moderaterna fick 59,74% i valet.

Talar i Danderyd på 1:a maj ???!!!, tack till Expressen för den fina bilden

In Your Face har utkastet till det framtida talet Reinfeldt kunde hålla i den mest Moderata kommunen i hela landet. Samma kommun som har högst taxerad inkomst, kommunen där kvnnorna tjänar 43% avmännen. (SCB intygar)

"Kära Danderyd, vi klarade det. Vi vann valet och nu är det er tur, er tur att smaka segrens sötma. Vi har redan tagit första steget för att ge er som har mest, ännu mera. Vårbudgeten talar sitt tydliga språk, ni skall få allt ni önskar. Vi har satsat 47% av budgeten på er, den rikaste tiondelen av befolkningen. Som vanligt får ni kvinnor 40 procent, och ni män 60 procent. Självklart får Storstad får mer än landsbygd, eftersom ni är smartare. Det är fult att vara fattig och ni är det vackraste som finns. Er skönhet skall bevaras och jag är ert Botox......"



Krassman, In Your Face