tisdag, juli 31, 2007

Bäst före datum på Metro efterlyses

Tidigare så levererade Metro på sin förstasida ett 5 år gammalt scoop. Nästa vecka så skall SSU välja ny ordförande och påpassligt en vecka innan så lyfter media frågan om SSU:s tidigare medlemsfusk. Detta för att klargöra att en av ordförande kandidaterna var inblandade. Laila Naraghi var ordförande för SSU i Kalmar 2001-2003 och Metro gör bedömningen att de felaktiga uppgifterna som Laila redogjorde 2002 är av största vikt att förmedla idag 2007.
Metro misstänkliggör och smutskastar SSU

Att 438 tusen betalats tillbaka från SSU i Kalmar och ett helt nyttmedlemsregister införts för SSU borde räcka för att Naraghi och SSU gjort bot, men tydligen inte. Enligt Metro så har de tagit del av hemligstämplade förhör med Naraghi som pekar ut henne som "hjärnan" för fusket för fem år sedan. Hur nu Metro fått tag i de sekretessbelagda uppgifterna framgår inte men uppenbart är att Metro nu vill använda gamla synder för att grusa nya framgångar för SSU. Ett tydligt fattigdomstecken från detta borgerliga media. Det bevisar borgerlighetens rädsla av att se ytterligare en stark Socialdemokratisk kvinna på den politiska arenan.

Krassman, In Your Face

måndag, juli 30, 2007

Socialdemokraterna leder YouTube vågen

Det bildas nya forum som skiljer sig från de gamla och det är nästan en skyldighet att finnas där, säger Johan Holmberg, politisk sekreterare i socialdedemokraternas riksdagsgrupp till SVD. Socialdemokraternas kanal på YouTube har snart 100.000 tittare och visst så kan inslagen bli bättre och proffsigare (i alla fall jag som intervjuare) men det viktigaste är att vi är öppna för att använda dessa nya kanaler för att nå ut med vår politik.
Kan detta vara något för borgerligheten tro?
Vi får väl se om borgerligheten har tid att ta detta forum till sig nu när de sitter i majoritet. De enskillda partiernas svårigheter att profilera sig talar ju för att de "mindre" borde engagera sig på området.

Krassman, In Your Face

Ännu en av de största har lämnat oss

Ingmar Bergman har i dag avlidit i sitt hem på Fårö. Han blev 89 år gammal. Enligt dottern Eva Bergman så lämnade vår störste filmskapare jordelivet lugnt och stilla. Mina egna tankar och funderingar om Bergman är något som Claes Nordmark tagit fasta på i sin triologi om Bergman och hans sätt att vara. Dessa berättelser är baserade på en av Bergmans tidigare hushållerskors personliga upplevelser hämtade från huset på Fårö.

- Jag är döden från Bergmans det sjunde inseglet

Här nedan hittar ni länkar till de tre inläggen som Claes publicerat.
Kommentaren utan eftertanke
En armslängd lakan
Olyckan

Krassman, In Your Face

fredag, juli 27, 2007

Jag på jobbet...

Ni har väl vart inne på Simpsonizeme.com??? Här kan ni göra om ert foto så att du blir en äkta Simpson. Så jäkla roligt och det fungerar bättre än väntat måste jag säga. Här nedan ser ni en bild på mig och min katt Ester när jag är på jobbet. Skall även byta min profilbild inom kort.

In Your Face på jobbet...........

Krassman, In Your Face

Det finns nästan inget "Svenskt kött"

I vår globaliserade värld så konsumerar vi mer än vad vi själva producerar. Vi är beroende av att import från andra länder för vår egen köttproduktion. Så mycket som 80% av av de odlingsytor som krävs för att framställa kraftfoder till kycklingar, grisar och kor i Sverige finns i dag i andra länder. I tropikerna odlas jätteräkor för vår konsumtion och för att ge plats åt dessa räkodlingar skövlas tropiska mangroveskogar vilket drabbar fiskbestånd och ökar skadan av kusterosion. Moderna transporter gör att vi dagligen kan få färsk fisk som fiskats på andra sidan jorden eftersom våra egna vatten inte räcker till.

Tänk på miljön och utvecklingsländerna, ät en Älg

Vi bedriver rovdrift på andra länders ekosystem samtidigt som vår överkonsumtion slår nya rekord. En ny studie visar att äta ett kilo nötkött är lika skadligt för miljön som att köra bil i tre timmar och lämna alla lampor i hemmet på under tiden. Varför inte äta vegitarist en dag i veckan och när du skall äta kött så välj något vilt istället för något odlat. Energin som går åt för att få fram ett kilo nötbiff är fem gånger högre än för ett kilo älgbiff. Köp aborre istället för fiskpinnar som panerats och fileas i Kina.

Krassman, In Your Face

onsdag, juli 25, 2007

Inget sprututbytesprogram att vänta

Som jag misstänkte tidigare så kommer inte majoriteten i Stockholms läns landsting att ta beslut att införa ett sprututbytesprogram. - Narkomaner behöver hjälp att ta sig ur sitt missbruk och inte redskap för att fortsätta det, säger Marie Ljungberg Schött, moderat ledamot i landstingsstyrelsen. Wow vilken insikt dessa borgare har, som om alla problem som vi har med alkohol skulle försvinna om vi tog bort alla glas. Att dessa politiker inte kan inse att det kanske finns andra anledningar till missbruket än tillgången ??!!!

Konservativ übermoral fortsätter att sprida dödliga sjukdomar

Det system som finns i Skåne är ibland den enda kontakten som dessa missbrukare har med samhället och det är till och med så att missbrukare från Stockholm åker till Skåne för att få sina nya sprutor och genomgå den hälsokontrollen som görs. Novus Opinion har på uppdrag av TV 4 Nyheterna Stockholm frågat 500 personer i Stockholms län om vad de tycker om ett sprutbytesprogram. 65 procent tycker att ett sprutbytesprogram är en mycket bra eller ganska bra idé. Inte så konstigt heller, det är nämligen en bra idé.

Krassman, In Your Face

Människohandel istället för koppleri

Thomas Bodström föreslår att man bör avskaffa koppleribrottet och istället dömma för människohandel. Koppleri är ett brott mot staten. Människohandel är ett brott mot person och lagen har visat sig mycket svår att tillämpa.- Människohandelslagen bygger på tanken att en kvinna släpas fastkedjad till Sverige eller att man hittar en 14-årig flicka från Moldavien i bakluckan på en bil. Det skulle bli lättare att använda om alla brott där en kvinna utnyttjats för prostitution rubricerades som människohandel säger Thomas Bodström.
Kan det höja straffsatsen och bekämpa kötthandeln är det befogat

Jag tycker att alla förändringar som leder till att kunna motverka och höja straffskalan för detta vidriga brott som människohandel (trafficing) är. Bodström kräver att Regeringen bör genast ge en pågående utredning uppdraget att se över hur man kan ta bort kopplerilagen så vi får väl se vad som händer och fötter.

Krassman, In Your Face

tisdag, juli 24, 2007

Demokrati genom YouTube

Presidentvalet i USA kommer allt närmare och debatterna har redan börjat. CNN har gjort den första utfrågningen och först var de demokratiska kandidaterna. Detta gjordes via YouTube där människor fick ställa sina frågor och politikerna svarade i direktsänd webb-tv. Mer än 2.000 frågor hade postats när debatten drog igång och drygt 30 av dem användes av CNN:s moderatorer.


Många frågor riktades till en senator och andra mot samtliga kandidater. Vissa av frågeställarna tvivlade själva på om deras frågor skulla ställas. Will från Boston frågade om afroamerikaner kommer kompenseras för slaveriet och Jordan Williams fråga om att kritiker till både Clinton och Obama påstår att Bararck inte är tillräckligt färgad och Hillary inte tillräckligt kvinnlig. Svaren från kandidaterna viade på bredd och på klara skillnader mellan kandidaterna och inom den blivande demokratiska politiken. Senator John Edwards är emot könsneutrala äktenskap och fick även en fråga på detta. Man kan ju inte heller förneka senator Mike Gravels inlägg om kandidaternas sponsorer (här hittar ni sammanställningen). Jag hoppas att vi använder oss av något liknande med YouTube här i Sverige 2010. Frågorna skall ställas av de som de berör.

Krassman, In Your Face

måndag, juli 23, 2007

Jag är en angivare

Igår natt när vi köade till färjan från Gotland så bevittnade vi en rattfylla som ledde till en singelolycka. En skapligt packad snubbe på 25+ sabbade sin fint stylade SAAB och var tvungen att be sina mindre fulla kompisar att flytta på den. Killarna drog från platsen för att sedan komma tillbaka när de blivit nyktra.

Nu har man tjallat, vi får väl se om det funkar

Så jävla tragiskt och både se och höra detta och grabbarnas samtal efter det inträffade var verkligen skrämmande. Tur att dom inte skada sig själva eller någon annan. Ringde till Polisens tipstelefon för rattfylla (08-401 77 07) så vi får väl se vad som händer.

Krassmn, In Youar Face

lördag, juli 21, 2007

Vad gör bankerna med sina vinster

De fyra storbankerna väntas i år tillsammans tjäna över 80 miljarder kronor. Bland annat tjänar de alltmer pengar på skillnaden mellan in- och utlåning. - Det finns egentligen ingen konkurrens alls i dag, förutom på bolån. Nischbankerna når inte ända fram eftersom de inte kan erbjuda helhetspaket säger Sven-Erik Österberg (s). Han får medhåll av Fredrik Sauter som är vd för Skandiabanken. - Det är för krångligt att byta bank och för svårt för kunderna att jämföra priser och villkor.

Bankerna tjänar fett med flis, när sänks avgifter och räntor?

Att göra övervinst kan vara rätt, om det är en marknad med valfrihet och där konkurrens råder. Vilket INTE är fallet när det gäller bankerna. Självklart så borde avgifter och räntor vara i fokus när bankernas rekordvinster publiceras. Skall småspararna och de som lånat till sitt boende stå för kostnader och riskerna även i framtiden. Den borgerliga regeringen med Mats Odell i spetsen säljer nu SBAB som bildades just för att tvinga ner lånekostanderna för vanligt folk. Tack för det Alliansen, mindre konkurrens och mer vinst till aktieägare och vd:ar istället för till Svenska folket. Politik av de rika, för de redan rika.

Krassman, In Your Face

fredag, juli 20, 2007

CIA blir medlemmar i Amnesty

Dagens toppnotering i skenhelighet gör oavkortat till USA:s president George Walker Bush. Han har gett order om att säkerhetstjänsten CIA:s fångläger och förhör ska skötas så att man i framtiden följer Genèvekonventionens förbud mot tortyr av krigsfångar efterlevs.

CIA stödmedlemmar i Amnesty, knappast

Tror verkligen Bushadministrationen att detta utspel kommer att funka, i så fall så är dom mer korkade än vad jag trodde. Nu när CIA skall följa Genèvekonventionen så blir väl nästa steg från den nya "mjuka" Bush att avskaffa dödstraffet, men det kanske är lika troligt som att USA:s säkerhetstjänst blir medlemmar i Amnesty.

Krassman, In Your Face

torsdag, juli 19, 2007

Något gott på semestern

Krögaren David Kallós är först ut att göra ett recept på våra hatade mördarsniglar. - Ofta försöker jag framhäva råvarans karaktär, här har jag gjort tvärtom, jag har dolt snigelsmaken allt vad jag har kunnat, förklarar David Kallós som gjort denna snigeltoast med bacon, lök och färsk chili.

Kanske på pizzan i framtiden ?!

Något för er som vill prova lite spännande mat på semestern, själv kämpar jag för att ta mod till mig och äta surströmming för första gången.

Krassman, In Your Face

onsdag, juli 18, 2007

Bra idé, när kommer sprututbytesprogrammet

Hivfallen bland Stockholms missbrukare ökar. Nu har Maria Beroendecentrum AB startat ett bussprojekt för att få en bild av smittoläget, i samarbete med Smittskyddsenheten vid Stockholms läns landsting och Karolinska Institutet. Testbussen är den första i Sverige och Missbrukarna erbjuds att testa sig för hiv i bussen samtidigt som man försöker motivera dem att inleda behandling för att få bukt med missbruket. Sedan 1987 så har man i Skåne ett sprututbytesprogram för narkomaner med mycket gott resultat.
Inför sprututbytesprogram i våra landsting

Sverigs riksdag tog beslut under 2006 att landstingen kan besluta om sprututbytesprogram skall startas, under förutsättning att men erbjuder narkomanerna att inleda behandling i samband med sprutbyten. Denna fråga kom upp i valet och då var det nobben från borgerligheten. Då vittande Kristina Axén Olins uttalde om en hållning full av fördommar och dålig kunskap. – Gud bevare mig. Det känns inte ansvarsfullt. Hemlösheten är konstant, tillgången på narkotika har ökat, vi har en överdödlighet av heroin, och brist på avgiftningsplatser. Att då starta ett sprututbytesprojekt vore verkligen en tragedi. Trots detta så påbörjas nu detta bussprojekt för sprutnarkomanerna i Stockholm. Vi får väl se när Kristina Axén Olin är mogen för att införa ett riktigt sprututbytesprogram, så inte privatpersoner behöver göra det.

Krassman, In Your Face

tisdag, juli 17, 2007

Volvo hit och Volvo dit

Den sensate veckan så har turerna kring Fords planer att sälja Volvo pendlat fram och tillbaka. Idag kan vi läsa att ett svenskägt Volvo knappast är rimligt enligt förre vd:n Sören Gyll. Samtidigt så förnekar Volvo Personvagnars ägare Ford att det pågår förhandlingar om biltillverkaren. Nils-Olof Ollevik på E24 skriver en mycket intressant artikel på ämnet om att det är nationalism som ligger till grunden till längtan efter ett blågult Volvo.
Gyll tror inte på ett Svenskägt Volvo

Som jag skrivit tidigare så kan vi ha en önskan att Vovlo vore något Svenskt och ägandet är bara en sak i detta. Vovlo kommer aldrihg mer att bli en helsvensk bil i denna globaliserade värld. I dagsläget så är en Vovlo V70 tillverkad till 40-45% av svenska delar. En dröm om att Volvo Person-vagnar igen skulle vara ägt av svenskt kapital är möjligen begriplig men drömmen handlar mer om ett utslag av nationalism än av sunt rationellt tänkande.

Krassman, In Your Face

måndag, juli 16, 2007

En vecka på Gotland

Den här veckan är jag, min fästmö Sari och barnen på Gotland hos min syster och hennes kille. Kommer försöka hålla mitt bloggande till ett minimum men vi får väl se hur det går. Här är en bild som jag tog i ikväll på ett förälskat par längs med strandpromenaden i Visby. Inte illa eller vad säger ni ??


Krassman, In Your Face

söndag, juli 15, 2007

United States of Falukorv, part II

USA visar vägen för den sittande regringens politik och statsråden reser i skytteltrafik över Atlanten för att hämta inspiritation. Flera idéer inom skattepolitik och brottsbekämpning har hämtats från Vita huset och mer skall det bli. Under valet var kopplingen till USA tydlig i den borgerliga politiken och deras valkampanj (kopiering av Bush:s mediastrategi). Närmandet till USA står klart och tydligt i regeringsförklaringen och vi får väl se hur mycket av transformeringen till The United States Of Falukorv som genomförts till 2010.
Den Nordamerikanska delstatens Swedens flagga

Krassman, In Your Face

lördag, juli 14, 2007

Den värdiga äldrevården, åter ett bakslag

I spåren av mitt tidigare inlägg kring äldrevården läser jag nu på SVD.se att ett äldreboende på Södermalm i Stockholm kritiseras för andra gången för att de lämnar dementa utan tillsyn på natten samt låser in dem. Här finns 53 mer eller mindre dementa gamla som bor på sex olika våningar. Men när natten kommer finns bara fyra personal där som får cirkulera mellan våningarna. - Att lämna hela våningsplan obemannade under lång tid är inte förenligt med säker och god vård och omsorg om de äldre säger äldreomsorgsinspektören Eva Lindgren.

Klarar vi inte att ge våra äldre bättre vård ???

Kollade lite på nätet och hittade äldreboendets kvalitetsgaranti, här följer några stycken saxat direkt ur garantin. "Vårt mål är att kunna erbjuda ett tryggt och säkert boende dygnet runt. Vi har engagerad och välutbildad personal som arbetar med kontaktmannaskap. Vår verksamhetsidé är att ta hand om och bemöta varje enskild person utifrån deras unika situation, att medverka till att deras egna resurser tillvaratas och att de sociala kontakterna bibehålls. Vår ambition är att det ska vara god kvalitet på vår verksamhet. Dina synpunkter är därför mycket viktiga. Om Du har synpunkter på verksamheten eller inte tycker att vi levt upp till våra åtaganden vill vi gärna att du hör av Dig så att vi får chans att förbättra oss" Känns som att dom har en hel del att ta tag i på äldreboendet.

Krassman, In Your Face

Privata vårdgivare nobbar krävande vårdtagare

Det har visat sig att flera privata vårdgivare i Stockholm vägrar ta emot rullstolsburna eller säng- liggande patienter. De bryter mot avtalen med Stockholms läns landsting som nu ska skärpa villkoren och införa hårdare straff om inte överenskommelserna följs. –Jag blir jätteupprörd men nu har vi bevis för det som vi misstänkt så länge, att man fuskar och utestänger patienter som är tidskrävande. Helst vill man bara ta emot enkla och snabba fall och få en hög produktion säger Pia Lidwall (kd), ansvarig för äldresjukvården i landstinget.
Privata vårdgivare som myglar, oväntat eller väntat?

Alternativen inom vården som sytematiskt driver en verksamhet där hög produktion är i fokus utestänger möjligheterna och viljan att ge en värdig vård. Inom landstinget finns 350 privata vårdgivare och när vi lägger ut offentlig verksamhet till privata alternativ så blir kontrollen av skattebetalarnas medel svårare. Flertalet sköter sin verksamhet bra, men jag ställer mig kritisk till om våra medborgare vill se mer av deras resurser ges ut till privata bolag och till en del som driver verksamheten med vinstintresse.

Krassman, In Your Face

fredag, juli 13, 2007

Höjd belöning, ökat hopp hos motståndet

Knappt har Bushadministrationens rapport om framgångarna och motgångarna i Irak kriget kallnat föränns belöningen för gripandet av Usama Bin Laden höjs. Man erbjuder en belöning på 50 miljoner dollar (motsvarande 332 miljoner kronor) till den som lyckas fånga in bin Ladin, alternativt ge information som kan leda till hans gripande.
Irak är på väg till ett tvåfrontskrig för Bush, det har aldrig funkat.

Även om inget av de arton mål som satts upp när det gäller säkerhet och politisk stabilitet uppfyllts betonar Bush att det i alla fall går framåt på åtta av dessa punkter. Bush är hårt pressad att få fram resultat och denna höjning kanske kan vara ett sätt för Bush att bättra på sitt utgångsläge, om du nu leder till något vilket jag starkt tvivlar. Det känns mer som Bush skickar en desperat signal till sina motståndare på hemmaplan, och i Irak. Det kan uppfattas som en signal om hopp för motståndet mot USA:s närvaro vilket kommer försvåra läget ytterligare för Bush. Kriget är på väg att bli ett tvåfrontskrig för presidenten.

Krassman, In Your Face

För alla teknikfreaks en regning dag

Tror inte att något teknikfreak (min bror t.ex) har missat detta, men om det nu finns någon så skall ni inte vandra i mörkret längre. Ni känner alla till den über hajpade iPhone, men har ni sett Will It Blend med iPhone. Det är företaget Blendtec som tillverkar hushållsmaskiner som har denna underbara site. Här blandar man olika saker på besökarnas begäran.
Underbar reklam för att sälja blandare, eller telefoner ??!!!

Varför inte lägga ett bud på Ebay på den blandade telefonen, den är säkert billig. Vad som gör showen oslagbar är Tom Dickson och den underbara musiken till inslagen. Varför inte ge dom ett tips på något att blanda....

Krassman, In Your Face

Därför hävdes blokeringen av Pirate Bay

IDG.se kan man idag läsa en längre intervju med Stefan Kronqvist, chef för rikskrims it-brottssektion. The Pirate Bay fick aldrig veta vilket material som ledde till förra veckans beslut om blockering. Beslutet hävdes sedan sajten infört rutiner för att på egen hand rensa bort barnpornografi. "Hålls det arbetet på en god nivå så tycker jag att de är värda all respekt", säger Kronqvist.

Det är många som leker "Ett skepp kommer lastat" tydligen

Det är rätt spännande att följa denna fråga och i intervjun får man en lite större inblick i hur polisen jobbar i denna fråga. Vi får väl se vad som blir nästa steg när det gäller jakten på den olagliga fildelningen.

Krassman, In Your Face

torsdag, juli 12, 2007

Det saknas bara 22% av sanning

Synovate/Temo presenterade idag sin senaste undersökning i Almedalen på Gotland. Undersökningen berör fyra områden. Vilka är de viktiga samhällsfrågorna? Hur rör sig väljarna på vänster-högerskalan? Har partiernas kännetecken förändrats? Vilket betyg ger väljarna idag på regeringen och oppositionen? Det är en svidande kritik som ges till den sittande regeringen. Att Moderaterna är ett parti som står på de välbärgades sida har ökat till 78%.

Mätningen visar en 22% avvikelse från sanningen

Vilket betyder att det bara saknas 22% innan alla förstått sanningen med de "nya moderaterna". Vi noterar även att Folkpartiet har ökat 10% i den frågeställningen "vacklar hit och dit" och landar nu på 31%. Socialdemokraterna gör en Grand Slam och har ordentligt lyft i mätningen. Mätningen visar att Socialdemokraterna står på de svagas sida, lyssnar på vanligt folk och omtänksamhet. Den visar oxå att frågor som miljö, demokratifrågor och jämställdhet ökar i betydelse.

Krassman, In Your Face

Blod och död i kulturens tecken

Sammanlagt 13 fick föras till sjukhus och tre — en Pamplonabo, en tysk och en mexikan uppges ha mycket allvarliga skador. Tjurrusningen i Pamplona skall även ha skickat en 25-åring från Vestfold i Norge till plåsterhuset för vård. Sedan 1911 har 14 personer dödats under gatloppet som drar till sig turisande idioter från hela världen. Hur många tjurar som har dödats sedan detta kulturstämlpade blodbad påbörjades 1867 framgår inte.
Skadade under rusningen i Pamplona för de med dålig självförtroende

Idioti och galenskap kommer i många skepnader på vår planet och jag ser mig själv som en "adrenalin junkie" och brukar har översyn med andras tokiga äventyr för att uppnå ett rus. Men detta fattar jag faktiskt inte. Är det för att locka dit turisters feta plånböcker så borde det inte vara helt omöjligt att genomföra något vettigare. Det har varit många protester kring evenemanget men de verkar ge föga effekt på de som sköter spektaklet. Jag kanske skall prova att rusa framför grisarna som släpps från slaktbilen och se om jag får en bättre känsla för detta trams.

Krassman, In Your Face

Schwarzkopf inget för L‘Oréal

Vi vet alla att onaturliga skönhetsideal är vardagsmat inom mode/kosmetika branshen, men nu har även rasdiskrimineringen kommit in i bilden. Det är nämligen den franska kosmetika­jätten L´Oréal (och Garnier) som har dömts för rasdiskriminering när man försökte undvika icke-vita för att göra reklam för en ny schamposort. Domen betraktas som historisk. Det är första gången ett storföretag döms för att ha försökt rekrytera kvinnor på basis av deras ras.
Kosmetika­jätten L´Oréal visar sitt rätta ansikte

Hoppas att fler organisationer och politiker tar tag i denna bransch och de ideal som dom förespråkar. Unga människors situation påverkas i alldeles för stor utsträckning av denna bransch som mer eller mindre saknar allt vad corporate responsibility heter. Våra barn och unga växer upp i en värld där de slits mellan Super Slim me och Super Size me, ivrigt påhejad av dessa sjukt onaturliga skönhestideal som kommuniceras via en miljardindustri.
Krassman, In Your Face

tisdag, juli 10, 2007

KD och deras varudeklartion av kärlek

I dag var det KD:s dag i Almedalen. Samtidigt som Hägglund predikar för lättare tvångsvård av psykiskt sjuka, raljerar över Socialdemokraterna och försöker slingra sig när det gäller bensinskatten så tar RFSL hela showen. Ordföranden i RFSL Sören Andersson och Daniel Juvas gifte sig i Almedalen och blev ett par, sällan har väl en vigsel varit så politisk och så rätt.
"Ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel”, tack för affischen Hartman

Självklart är det ingen slump att giftermålet (reg.partnerskap) skedde på kristdemokraternas dag. Kristdemokraterna är det enda riksdagsparti som är emot könsneutrala äktenskap. Trots att kalendern visar år 2007 efter kristus så envisas KD med att markera att äktenskapet bara är för vissa, och inte alla. För att citera Ola Salo i The Ark. "If you fight love, you will always be a loser". En skrämmande bild som verkligen visar vilka fördomar som styr ett parti som sitter i Sveriges regering.

Krassman, In Your Face

måndag, juli 09, 2007

Splittring i den borgerliga miljöpolitiken

Kommer den borgerliga miljöpolitiken bli konsekvent? Utsläppen av koldioxid ska minska med 20 procent till år 2020. – Vid årsskiftet väntar en kraftig höjning av koldioxidpriset, vilket gör det mycket dyrare att förorena. Men vi upphör inte med koldioxidbeskattningen, först måste vi se hur högt priset blir säger miljöminister Carlgren. Enligt Henrik Edwards som gjort uträkningen för SIKA så kan bensinpriset behöva dubblas till 20 kronor litern. För att nå åtagandet gentemot EU till 2010 måste vi hålla utsläppen på samma nivå som i dag och för det krävs en nivå på runt 14 kronor per liter uppger Edwards.

En prishöjning inte långt borta, dags att byta bil för In Your Face

Detta kommer säkert inte som någon chock för de flesta, förutom KD som red på populistvågen under valet 2006 med alla namninsamlingar för sänkt bensinskatt som motiv. Andreas Carlgren gör allt vad han kan för att ge bilden av att borgerligheten har miljön i fokus, men har alla partierna det? Det finns en splittring inom en den borgerliga miljöpolitiken, en splittring som görs tydlig när men ser på trängselavgiften i Stockholm. Syftet med skatten var (och är) minska bilåkandet i Stockholm, men nu kommer intäkterna från skatten att användas till att investera i nya vägar i Stockholmsregionen. Vilket naturligtvis kommer att öka utsläppen. Likaså skall avgiften vara avdragsgill för tjänste- och arbetsresor vilket ytterligare visar hur orättvis, omodern och oansvarig den borgerliga politiken är. Vi får väl se om Carlgren lyckas ena partierna i regeringen att gå till beslut för miljön i alla frågor, jag tvivlar dock.

krassman, In Your Face

lördag, juli 07, 2007

Ge Kustbevakningen större befogenheter

Hårdare tag mot sjöfylleriet, Sjöpolis och Kustbevakning skärper kontrollerna och regeringspartierna förhandlar nu om sänkt promillegräns på sjön. Vid fartkontroller har kustbevakningen samma befogenheter som polisen, däremot inte vid fylleri. Kustbevaknigen får i dagsläget inte ta utandningsprov och mäta promillehalt. De får bara polis göra.
Misstänkt sjöfylleri, bilden får man av Kustbevakningen

Denna lagstiftninga måste ses över. Det går bra för Falukorv och det märks på Svenssons inköp. De köper stora, snabba båtar utan båtvett på köpet. Samtidigt ökar antalet krogar i vår skärgård. Kustbevakningen har länge krävt att få utföra nykterhetsproven direkt. Både den och sjöpolisen vill också få samma möjlighet som vägpolisen att görA stickprovskontroller utan speciella misstankar om alkohol. Men då behövs en tydlig nedre promillegräns. Detta motsätter sig moderaterna som hävdar att det inte att jämföra bil- och båttrafik. Jag undarar om det ett argument eller är de bara rädda att stöta sig med sina uppdragsgivare i Stockholmsskärgård?

Krassman, In Your Face

onsdag, juli 04, 2007

Tydligen så e-mobbas Svenska lärare oxå

Som jag skrev igår så har e-mobbning med hjälp av mobiltelefonen blir ett allt vanligare fenomen i brittiska skolor och nu vill ett lärarfack klassa mobilen som ett möjligt offensivt vapen i skolmiljö. Den brittiska regeringen vill slå ner hårt på så kallad cybermobbning inom skolsystemet efter att mer än 100 fall av trakasserier mot lärare. Nu så rapporteras att även Svenska lärare att utsätts för e-mobbning. På sidor som Youtube läggs mobilfilmer ut som driver med lärare. "Antalet drabbade lärare lär skjuta i höjden", säger LR:s ordförande Mette Fjelkner.

Säger att antalet drabbade lärare lär skjuta i höjden, analys analys....

Känns som nyhten är en planterad spinn off gjord av SVD men vad fan, dom skall väl oxå ha att göra trots "sommartorkan". - Men det är viktigt att poängtera att det inte bara är lärare som drabbas. Det här är ett problem för hela skolan. Mobbade elever filmas till exempel när de svarar fel i klassrummen. Läs gärna rapporten som Friends har gjort om e-mobbning.

Kristian Krassman, In Your Face

Fear Thy Doctor med Hugh Grant

9/11 satte nytt mått på alla terrordåd för alla terrorister. De som kommer att utföra dåd efter den dagen kommer alltid att jämföras med vad som hände med Twin Towers, detta oavsett orsak, politiska övertygelse eller religon. I DN kan vi läsa att terrorn har fått ett nytt ansikte men verkligheten är att terrorns ansikte alltid kommer att förändras.

Uppföljaren med Hugh Grant kommer heta Fear Thy Doctor

De som utförde attentaten mot Londons kollektivtrafik den 7 juni 2005 var fyra personer som var födda och uppväxta i Storbritannien. Då fick Polisen arbeta med att rikta in sig på inhemska grupper, ofta bestående av lågutbildade personer med utländskt påbrå som utvecklats till extremister i Storbritannien, nu handlar om högutbildade personer som kommit utifrån för att arbeta i landet. Vi får aldrig motverka terrorism med våra fördommar som ledstjärna, då kommer vi alltid vara tvåa på bollen. Hur kommer terrorns ansikte att se ut i framtiden? Det vet bara de som beslutat sig för att bära det, vi får se det oftast när det är för sent. För er som inte sett Arlington Road så rekomenderar jag den, den får en att fundera på detta med terrons ansikte.

Krassman, In Your Face

tisdag, juli 03, 2007

Okej att jag kanske är sent ute...

..men har ni sett Robots? Såg den för första gången idag och måste ju bara säga att Fredrik Reinfeldt är slående lika skurken i filmen (T. Ratchet) . Ratchet är ny VD på firman Bigweld ind. och Ratchets övertagande har förändrat den tidigare så anrika och hederliga firman.
Fredrik Reinfeldt starring T Ratchet

Tidigare var företaget till för att hjälpa andra robotar och underlätta i deras vardag. Nu så handlar allt om pengar och att yta och utseende är det enda som räknas. Det är fult att vara sjuk, fattig och gamal.

Göran Persson starring Mr.Bigweld

Fick rysningar av alla likheter mellan filmen och det som nu sker i landet Falukorv. Det bästa var ju när man fick se den nu kickade Mr.Bigweld (Göran Persson) som nu fördriver tiden och försöker dämpa sitt dåliga samvete med nöjen. Ett verkligt filmtips till er som inte har sett den.

Krassman, In Your Face

Världens äldsta ungdom är död

Alice Timander är död - hon avled i hemmet på Valhallavägen i Stockholm. Hon somnade in i soffan, hemsjukvården hittade galastjärnan död i morse.- Hon hade gått upp tidigt och satt sig där i sitt finaste nattlinne, säger hennes son Tomas Timander till Aftonbladet. Vi kommer alla minnas vårt främsta premiärlejon Alice Timander. Tyvär så har ytterlige en stor kulturperson lämnat oss på kort tid. Povel Ramel 5/6-07, Git Gay 2/7-07 och nu alltså Alice Timander 3/7-07.

Alice Timander, som jag och många med mig kommer att minnas henne

Krassman, In Your Face

Är KD lika naiva som vi var 2006?

Ett abortkritiskt nätverk av tokskallar funderar på att starta ett nytt parti. Orsaken är att KD:s partistyrelse körde över abortmotståndarna på partiets riksting. KD:s Lennart Sjögren säger att ett eventuellt nytt antiabort parti inte hotar att splittra KD. Men snälla, kan någon boka Lennart på lite analysträning.

Per Kronlid, är det han som kommer att sänka KD och SD i valet 2010?

Initiativtagarna är ett antal missnöjda KD:are och det kanske inte splittra partiet men vad kommer att ske med väljarsympatierna och röstsplittringen. Det var många av oss Socialdemokrater som skrattade när det "Nya moderaterna" bytte tröjor och dekaler och blev det nya arbetarpartiet. Vi klarade inte av att berätta skillnaden under valet, och det var en av anledningarna att vi torskade. Skall bli spännande och se om KD klarar att förklara skillnaden på ett kristetvärdekonservativt parti, jämfört med ett annat. Ett nytt antiabort parti kommer att ta flest röster från SD, KD och det nya miljöpartiet Moderaterna.

Krassman, In Your Face

Mobilen, ett vapen för mobbing mot VUXNA !!

Cybermobbning med hjälp av mobiltelefonen blir ett allt vanligare fenomen i brittiska skolor och nu vill ett lärarfack klassa mobilen som ett möjligt offensivt vapen i skolmiljö. Den brittiska regeringen vill slå ner hårt på så kallad cybermobbning inom skolsystemet efter att mer än 100 fall av trakasserier mot lärare genom mobiltelefoner, e-post och online-aktiviteter har anmälts.

Det var väl skönt att men insett att detta är ett problem i England, jag undrar bara hur många barn som är drabbade? Så jävla typiskt att det händer något först när det drabbar vuxna. Känns som att vi kommit lite längre på området i Falukorv. Friends har gjort en rapport på detta och här är lite siffror: 10 % blir ofta utsatta, 25% blir utsatta ibland. Det är vanligare att tjejer blir utsatta än killar. Det är vanligast att man blir utsatt på chatten och 73% känner den som mobbar. Läs gärna hela rapporten från Friends

Krassman, In Your Face

Kom igen Carlgren, ge lite gas på premien

Försäljningen av miljöbilar slår i taket och riskerar att spräcka regeringens budget på 250 millar. Enligt Bil Swedens prognoser måste pengarna för miljöbilspremien mer än fördubblas upp till över en halv miljard kronor. För det krävs ett nytt riksdagsbeslut redan i september. Var pengarna ska tas ifrån är oklart men miljöminister Andreas Carlgren säger att men kommer att skjuta till de pengar som fattas.

Kom igen nu Carlgren, ge lit gas på premien

Bra Carlgren, se nu till att verkligen få med Reinfeldt på detta. Borde ju inte vara ekonomin som är problemet med tanke på vilka små summor det rör sig om, jämfört med alla skattesänkningar så kanske premien borde höjas för att även omfatta gasbilar oxå. En Ford Focus som går på E85 kostar 5000 kronor extra, medan en gasbil kostar cirka 30000 extra på grund all dyr teknik. Med en premie på 10000 kronor till alla typer av miljöbilar diskrimineras gasbilarna.

Krassman, In Your Face

måndag, juli 02, 2007

Vilken lättnad....

Tänkte just berätta för min Sari att vi skippar Cirkusen nästa vecka. Nu visar det sig att det inte behövs. Den döda Kamelen som hittades längs med E22:an i Blekinge var en tragisk händelse och inte den hemska historia som jag hade fantiserat ihop. Det var ingen vidrig Cirkusdirektör som ser ut som killen i Creme Bonjour reklamen som piskade och plågade sin djur, det var en olycka. - Det här är egentligen en tragisk historia, hon (Chamellen), var bara åtta år, säger kamelens ägare Bengt Erlingsson, som haft kameluppfödning på Öland sedan 1991.
Stackars Chamellen......

Krassman, In Your Face

KD i ledband åt Plymouthbröderna?

Det har rapporterats om att plymouthbröderna nu skall få starta en religös friskola. Skolverket ansåg att församlingens slutenhet inte gick att förena med skolans mål och värdegrund. Plymouthbröderna hävdar att kvinnan är underställd mannen och att all vetenskaplig utveckling är av ondo. Avhållsamheten från ondska leder också till att Plymouthbröder inte innehar eller tar del av världsliga ting såsom tv, tidningar, radio, underhållning eller sådant som inte är verklighetsbaserat. Trots detta ändrade verket sig när bolaget som skall driva skolan anställde en ny rektor.

Tjänster ger gentjänster, tack för stålarna Plymouth !!

Under valrörelsen så sponsrade plymouthbröderna borgerliga alliansen med miljontals kronor, och skälet var inte hemlighet länge. Folkpartiet med Jan Björklund i spetsen tänker inte betala tillbaka den tjänsten men KD håller fast vid sin linje att inriktning och att undervisningen
ska i allt väsentligt svara mot läroplanensallmänna mål och värdegrund, vad nu allt väsentligt är enligt KD. Inger Davidson (Riksdagsledamot för kristdemokraterna) skev så tidigt som 2005 i DN att Folkpartiets krav på att stoppa nya religiösa friskolor är farligt eftersom det leder till ett slutet samhälle där det inte finns plats för olika ideologier och livsåskådningar.

När man lägger ihop bilden med Plymouthbrödernas miljoner till alliansen, Jan Björklunds vilja att förbjuda nya religösa friskolor och KD inställning så kan man konstatera att detta kommer bli en svår fråga för regeringen. Skall Björklund sälja sig till nya politiska uppdragsgivare (Plymouthbröderna) eller skall det införas ett totalt stopp för nya religiösa friskolor. Kommer KD någonsin erkänna att dessa kristna fundamentalister inte skall driva skolor i vårt land.
Läs även Ann-Christine Furustrands vackra opus på ämnet.

Krassman, In Your Face

Skall Volvo bli svenskägt

Investor planerar att lägga ett bud på Volvo enligt the Independent. Vi får väl se om "Super-rich Wallenberg family" lyckas köpa bolaget av Ford som fortsätter hävda att företaget inte är till salu, och att Volvochefen Fredrik Arp förra veckan vägrade att svara på frågor om företagets framtid men att han inte uteslöt "en auktion". Fackföreningar uppges vara positiva till ett svenskt ägarskap, vilket kan vara en fördel över bud som leds från andra länder.

Svenskägt kanske, men knappast svenskt

Det skulle vara roligt med ett svenskt ägarskap av Volvo, detta för att förhoppningsvis trygga en del av jobben men det behöver naturligtvis inte vara någon garanti. Ägandet är väl en sak men någon helsvenk Vovlo kommer vi aldrig att uppleva igen. Vad jag vet så är en Vovlo V70 tillverkad till 40-45% av svenska delar. Detta naturligtvis för att klara konkurransen i den globaliserade världen. Tur att det även finns andra branscher som vi kan utveckla.

Krassman, In Your Face

söndag, juli 01, 2007

FP, kärnfamiljen och borgerlig dubbelmoral

Från högern brukar det talas om att man skall värna om kärnfamiljen och dess traditioner. Det ser vi tydligt i deras förslag om kommunala vårdnadsbidrag. Nu kommer ett nytt förslag från FP att studenter och pensionärer ska kunna få ersättning för att passa andras sjuka barn. Även proffs-vabbare är välkomna, heter det i förslaget. –Vår tanke är att folk ska kunna ha det som jobb, eller vabba som extraknäck. Studenter, de som pluggar på komvux eller pensionärer ska på det här sättet kunna tjäna några hundralappar, säger Karin Pilsäter (fp).
Vissa saker skall vi inte köpa oss fria från

Förslaget är hämtat i de hushållsnära tjänsterna och skall kunna skapa företag som driver på till en tjänstesektor som subventioneras via skatter och skapar en ny grupp av anställda som är hämtad från historiska tider. De som inte har råd med barnflicka skall på detta sätt kunna få lite känsla av familjen Reinfeldt, sponsrat av försäkringskassan. Redan idag så kan du överlåta till en annan person som stannar hemma från sitt arbete för att vårda ditt barn men då genom försäkringskassan. Hur långt tänker de borgerligapartierna gå inom de hushållsnära tjänsterna? Visst är det tufft att få ihop familj och jobb samtidigt men vi föräldrar har oxå ett ansvar för våra barn och jag tycker det finns ett visst ansvar som man inte skall kunna köpa sig fri från. I framtiden är det väl bara ringa Attendo Child Service AB så tar dom hand om dina barn.

Krassman, In Your Face