fredag, augusti 31, 2007

Ask och porren på våra anstalter

Justitieminister Beatrice Ask har nu funderat lite till på detta med att minska fångars möjlighet att läsa porr och funderar nu även på detta med skildringar av våld och knark. Om man har en missbruksbehandling så är det inte bra om den intagne snöar in på sådant som förhärligar droger. Eller om du har en person som har en vapenfixering, som kan vara ett skäl till att han har begått allvarliga brott, då är det inte bra om sådana personer snöar in på vapentidskrifter och böcker om sprängämnen- säger Ask till DN.

Det skulle du tänk på när du blev level 70 Rouge, din gangster

Jag väntar fortfarande på kopplingen mellan DI och de eknomiska brotten, eller varför inte Bilsport och grov vårdslöshet i trafik. Kommer Beatrice även att se över internernas TV-tittande och vilka spel de har till sin X-box. Jag ser många frågor och problem med denna politik från justitieministern. När kan man avgöra att det är skadligt och hur kommer interner att reagera när de blir fria? Har videovåldet förstört oss som växte upp under 80-talet, eller hur är det med kidsen som sitter framför WOW och CS i timmar. Är vi alla tickande bomber? Beatrice kanske tar ifrån dom cigaretterna och godiset på en gång, det är ju skattebetalarna som står för sjuk/tandvården oxå.

Krassman, In Your Face

Så mycket för PR-kuppen

Som jag noterade tidigare så visade sig att IT-säkerhetskonsulten Dag Egerstads lilla kupp skulle få konsekvenser. Dock inte för Uzbekistans ambassader som jag gissade men däremot för de Indiska. Indiska journalister har kommit över hemlig e-post på indiska ambassaden i Kina med hjälp av de lösenord som Dan Egerstad lagt ut på internet.

Ja du Dan, det kan ju sluta riktigt illa detta....

Dan Egerstad kallar den indiska tidningens beteende för ”skogstokigt”. Men hoppas samtidigt att ambassaderna nu uppmärksammas på den dåliga säkerheten.– Förhoppningsvis inser de själva problemet nu. Annars får de gärna höra av sig så hjälper jag till, säger han. Dan understryker att han själv inte använt de avslöjade inloggningsuppgifterna och att han avrått andra från att göra det. Själv är han osäker på vilka de juridiska följderna kan bli men visst har han visat en poäng med att ha en bättre IT-säkerhet. Hjälte eller tok, ni avgör.

Krassman, In Your Face

Bratts gör kul grej, uppmanar till våldtäkt

Enligt Aftonbladet så finns det ett gäng apor som på ansiktsboken hyllat Hagamannen. På facebook kunde man läsa följande innan Aftonbladets avslöjande gjorde att gruppen försvann. "Sällskapet Hagamännen är en sluten krets för en utvald skara Hagamän i sina bästa år som alla delar idén om att sexuellt umgänge är något som gärna får ske efter endast den ene partens (mannens) villkor, det vill säga ladyn skall inte ha något val!”

Detta ställe verkar få människor IQ att falla som en sten
Grundaren av föreningen, en 18-årig snorvapl, säger till Aftonbladet: – Alltså det var ett skämt bara. Det har inget med Hagamannen att göra – Haga syftar till Hagaparken här i stan Flera av de 17 medlemmarna bor på fina adresser kring Stureplan. De brukar roa sig kring Stureplan och en av dem är son till en av Sveriges mest kända artister. Har brattsen problem eller har de bara lite roligt. Fy fan säger jag bara.
Krassman, In Your Face

Centern vill ha billigare öl och fler röster

Centerpartiets har som målsättning att fördubbla antalet röster till valet 2010 då man vill nå närmare 16 procent. Centerns tyngsta stöd finns ju på landsbygden, partiet saknar eller har ytterst liten makt i storstäderna. Men inför nästa val lovar Maud Olofsson att partiet ska få närmare 16 procent av rösterna, vilket är dubbelt så mycket som förra årets riksdagsval.

Ett parti för storstan eller var det Stureplan?

Partiets förtrupp till Stureplan är ju känd sedan tidigare genom Federlay men mer måste nu till om de skall attrahera väljare i storstäderna. Ett sätt kan vara att göra detta är genom deras förslag att sänka öl- och vinsktten. Problemet med detta är som vanligt att det inte finns någon enighet inom den borgerliga alliansen eftersom KD fortfarande är emot. Märkligt att just KD utmärker sig igen när det gäller den borgerliga pakten.

Krassman, In Your Face

Smart kupp visar på usel säkerhet på nätet

En Svensk säkerhetskonsult har publicerat hemliga inloggningsuppgifter till 100 ambassader och regeringar världen över. Uppgifterna har namnet på ambassaden/myndigheten, adressen till e-postservern, användarnamn och lösenord. Bland ambassaderna finns den ryska och indiska ambassaden i Stockholm, och Irans utrikesdepartement.

Killen på bilden har massor med datorer att göra, inget annat

Ett smart sätt för en säkerhetskonsult att säkerställa att hans typ av jobb finns kvar. Genom publiceringen hoppas han tvinga fram en snabb åtgärd och erbjuder sig själv att bistå i arbetet utan kostnad. Det är verkligen skrämmande att dessa uppgifter finns att hitta och vi får väl hoppas att Uzbekistans ambassader och konsulat runt i världen inte får väldens trassel nu. Denna kille Dag Egerstad verkar vara en klippa på att hitta läckor för övrigt.

Krassman, In Your Face

torsdag, augusti 30, 2007

Pippi Långstrump, en sann förebild

Sif och HTF går ihop och blir Unionen. Det nya storförbundet inom TCO får en halv miljon medlemmar. Mari-Ann Krantz ordf. i Sif kommer att leda Unionen fram till den första kongressen. HTF:s ordförande Bengt Olsson blir andre ordförande och HQ blir i det tidigare Sif-huset på Olof Palmes gata. – Det blir ett stort och starkt förbund. Men, som Pippi Långstrump säger, den som är mycket stark måste också vara mycket snäll, sade Bengt.

Man skall inte bråka med Pippi, det vet ju alla....

Förbunden håller parallella kongresser i Västerås den 1-3 oktober, och om det blir grönt ljus där föds Unionen vid årsskiftet. Hoppas att detta kan leda till en ökad facklig verksamhet och att alla medlemmar känner att detta är ett steg i rätt riktning för de två förbunden. Det har ju tidigare vait fusioner av förbund, Industrifacket och Metall som blev IF Metall för att nämna en. Byggfacken har försökt men det blev inget, då i alla fall.

Krassman, In Your Face

Ny friskola trots bättre vetande

Denna artikel har vi skickat till Norrtelje Tidning och UNT efter utbildningsnämnden i Norrtälje igår. Det gäller etableringen av en ny friskola i kommunen och här ser man tydligt att den borgerliga alliansen inte tvekar när det gäller att gå sina egna ärenden med medborgarnas skattemedel och det görs med elevernas risk för utebliven utbildning. Se även dessa nya artiklar om friskolor.

"I det moderatstyrda Norrtälje är det inte en friskolas inriktning och kvalité som avgör utbildningsnämndens remissyttrande till Skolverket. Däremot verkar det ha betydelse vem som vill starta en friskola. Anderon AB har för avsikt att starta ytterligare ett energiprogram i Norrtälje kommun. Ett program som i dagsläget finns på Norrtälje Teknikgymnasium, och där samtliga sökande erbjudits en utbildningsplats.

I sitt förslag till yttrande skriver Utbildningsförvaltningen att en etablering av ytterligare ett energiprogram i kommunen inte breddar det lokala utbudet. Istället föreligger stor risk att ett medgivande om ytterligare en fristående gymnasieskola med energiprogrammet får som effekt att vare sig Norrtälje Teknikgymnasium eller Energitekniska gymnasiet kan få tillräckligt många elever för att kunna garantera en långsiktigt uthållig och stabil verksamhet.

Socialdemokraterna delar förvaltningens bedömning och anser att en etablering av ytterligare ett energiprogram med stor sannolikhet kommer att innebära påtagliga negativa följder för skolväsendet i Norrtälje kommun. Just den enda frågeställningen som vi politiker har att ta ställning till i ett yttrande. Trots detta så är moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna positiva till etableringen.

Moderaterna blundar inte för statistiken. De kan rimligtvis inte tro att dubbelt så många elever helt plötsligt ska söka till energitekniska programmet. Moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna i utbildningsnämnden väljer helt enkelt att bortse från att de elever som väljer energitekniska programmet nästa läsår kommer att få en mer osäker framtid när två olika utbildningsanordnare ska slåss om samma elever.

Det är helt enkelt så att i det moderata Norrtälje skall varje privat initiativ inom skolan beredas plats trots riskerna som föreligger. En annan fråga som man inte kan undvika att ställa är om moderaternas iver att stötta Anderon AB har något att göra med att dess ägare är aktiv moderat och representerar dem i flera nämnder och kommunfullmäktige i Norrtälje kommun? Det kanske är en bisak för moderaterna men vi frågar oss om det är så att Moderaterna håller sina egna intressen främst och inte medborgarnas i Norrtälje kommun?"

Kristian Krassman, s
Lars-Erik Jansson, s
Leif Oscarsson, s
P-O Lindell, s
Ulla Bratt, s
Ulrika Falk, s

Krassman, In Your Face

onsdag, augusti 29, 2007

Guns don´t kill people, people kill people

Enligt den rykande färska rapporten Small Arms Survey så är USA beväpnat till tänderna. Rapporten visar att USA:s medborgare är de mest välbeväpnade i världen. På 100 Nordamerikaner går det 90 skjutvapen enligt en årsrapport från det Genève-baserade forskningsprojektet . Efter USA kommer Jemen med 61 skjutvapen per 100 invånare följt av Finland med 56. Sverige har 31 vapen per 100 invånare och hamnar därmed på delad åttondeplats, tillsammans med Österrike och Kanada.

Guns don´t kille people, but they help....

Det är en betryggande ledning som USA har i detta vapenrace och det skall nog mycket till om Jemen kommer att hota USA:s guldmedalj i vapentok. NRA har i alla fall en tydlig linje när det gäller Nordamerikanens vapeninnehavet, och det är att det är för lågt. I dag så innehar USA:s befolking någonstans mellan 30-50 % av alla civila vapen i världen. Efter skolmassakern på Virginia Tech i Blacksburg, Virginia så tog NRA tillfället att sprida budskapet att alla elever måste kunna beväpna sig mot "dessa galningar". Undrar vilka som är galningarna egentligen?

Krassman, In Your Face

tisdag, augusti 28, 2007

Sloggi lägger ner tävlingen i Norden

Under veckan som gått har vi kunnat följa debatten om Sloggis tävling "Show me your Sloggi" där killar och tjejer fick skicka in bilder på sina rumpor för att som första pris vinna en resa och ett modellkontrakt. Nu drar företaget tillbaka den hårt kritiserade rumptävlingen inte bara i Sverige som SvD rapporterar utan även i Finland, Danmark och Norge. Dock fortsätter denna bissara tävling i resten av Europa.

För låg nivå för norden, snacka om genomtänkt

Både Ecpat och polisen menade att det fanns risk att bilderna kunde utnyttjas av pedofiler och nu drar företaget alltså tillbaka tävlingen, Ett skäl av många som Sloggi kanske skulle funderat på innan man började med detta. Läs gärna Hillevis bejublade inlägg om Sloggis insats för ungdomen.

Krassman, In Your Face

En fängslande fråga

Justitieminister Beatrice Ask vill lösa platsbristen på landets fängelser genom att införa privata fängelser. Detta orsakar dock tomult i de borgerliga leden. Privata aktörer kan inte hålla på med myndighetsutövningn säger Johan Linandet (c) som är ledamot i justitieutskottet . Att ett företag skulle kunna driva ett fängelse har jag svårt att se säger Inger Davidsson (kd) som är vice ordförande i justitieutskottet.
Brought to you by Attendo don´t Care Jail Services

Vi får väl se hur vanliga den här sortens utspel komer bli framöver. Det finns ju ett antal frågor som den under valet så eniga borgerliga alliansen nu visar splittring i. Religiösa friskolor, filmcensuren, fastighetsavgiften, bensinskatten och promillgräns på sjön för att beröra några.
Krassman, In Your Face

Ask öppnar för privata fängelser

Justitieminister Beatrice Ask meddelar att hon är öppen för privata fängelser. - Det är ingen huvudfråga för mig, men jag har besökt privata anstalter utomlands, och sett att det kan fungera väldigt bra, säger hon. Hon offentliggör även lagförslaget som gör att det skall bli möjligt att förbjuda fångar från att läsa böcker och tidningar som anses olämpliga. Det har mest handlat om sexualförbrytare som skall nekas porr men Regerinsrätten har slagit fast att en man som är dömd för grov våldtäkt får ha porrtidningar, detta enligt den grundlagsskyddade informationsfriheten.

Privata fängelser, minns fortfarande programmet om dessa i USA

Men nästa år blir det ändring, klargör justitieministern, och slår fast att interner inte ska få inneha ”extrema” tidskrifter som ”ger näring åt destruktivt beteende. Jag hoppas då att man tittar på alla tidsskrifter och även musik som kanske kan ge näring till detta destruktiva beteende. Ingen vit makt-musik för killar som sitter för hatbrott. Ingen mer Di för de som sitter för ekonomisk brottslighet och ingen Muscle & Fitness för de som sitter för innehav av dopingpreparat.

Krassman, In Your Face

måndag, augusti 27, 2007

Min K750i behöver bytas

Kameran på min K750i har pajat, eller jag får väl säga som det är. Jag pajade den, tappade telefonen i en rauk på Gotland och när jag skulle byta skal på den så sabbade jag ett flex-kort till kameran. Nu har jag dock hittat min nya telefon, synd bara att den kostar 73 miljoner. Men jag får väl ta upp det med jobbet och se vad dom kan göra åt det.


Krassman, In Your Face

Mission Impossible

Det är helt uppenbart att skolverkets uppdrag när det gäller tillsyn av enskilt bidragsfinansierad verksamhet, till vardags mer känt som friskolor är ett mission impossible. Jag är själv aktiv skolpolitiker i min kommun och när jag läser SvD:s Brännpunkt blir jag ännu mer övertygad om skolverkets hopplösa uppgift. Jag är av uppfattningen att dessa alternativ är bra även för den kommunala skolan, till viss del. Jag vill inte se ett monopol på skolområdet för jag tror att olika pedagogiska inriktningar och driftsformer berikar, och det är även min erfarenhet.
Är det klar som korvspad för skolverket, jag tvivlar

Men när jag hör om friskolor som inte ger varje elev möjligheten att klara sin skola och lägger medborgarnas pengar i fickorna på sina ägarna blir jag rasande. Lika rasande som när jag ser arbetsgivare som driver en verksamhet med stort överskott och vägrar investera det i sina anställda utan tillför bara det minsta möjliga. Både i lön och i möjligheter till utveckling. I mina tankar så har alltid det funnits en trygghet i att jag trodde att detta med friskolor var självsanerande, att skolor med dåligt rykte och dåliga resultat inte klarade konkurrensen. Men så som det ser ut idag så kanske jag måste revidera min syn på detta. Om inte skolverket klarar tillsynen, vem skall då veta att skolan inte håller måttet.

Det är ett faktum att de fristående gymnasieskolans lärartäthet uppgår till 6,9 lärare per 100 elever, den kommunala 8,3 lärare per 100 elever. Det är även ett faktum att fristående skolor har en högra grad av obehöriga lärare. Med detta i minne och trenden av ständigt ökande antalet friskolor i landet så undrar jag om skolverket själva inser sina begränsningar i det uppdrag som åligger dom. I min egen kommun så har vi ett antal fristående gymnasieskolor och antalet sökande elever till dessa minskar stadigt år efter år, men det ökar till de kommunala.

Krassman, In Your Face

Sänkta skatter och höjda avgifter

Då är det dags för ännu ett paradnummer i den borgerliga favorit grenen "sänka skatter och höja avgifter". Den här gången är det medborgarna i Stockholms Län som skall få skjuta till några extra miljoner för att landstingsskatten skall kunna sänkas. Det finns planer på att ta ut avgifter för hjälpmedel som rollator, elrullstolar och träningscyklar från nästa år.
Den här får du låna Gösta! för tusen spänn per år

Det har tidigare alltid varit gratis att låna detta, men nu planeras flera nya avgifter för att dra in mångmiljonbelopp till landstinget. Ingen inom den borgerliga alliansen vill idag föregripa förhandlingarna om budgeten för nästa år men de sjuka och de som åker kolletivt får nog lätta på sina plånböcker i framtiden.

Krassman, In Your Face

Sjuka begravs levande på Papua Nya Guinea

Det rapporteras att aids-sjuka begravs levande i Papua Nya Guinea av anhöriga som inte vågar vårda dem av rädsla för att själva bli smittade. Av hela befolkningen på 5,7 miljoner i Papua Nya Guinea så lever 0,6% (2003) av alla vuxna med HIV/Aids, detta enligt siffror hämtade från CIA:s The World Factbook. Margaret Marabe, som tillbringat fem månader med att sprida kunskap om aids i en avsides belägen del av landet, sade sig ha sett fem människor begravas medan de fortfarande andades.

En akut bistånd till Papua Nya Guinea är att föreslå

I en FN-rapport nyligen varnades för att Papua Nya Guinea kan stå inför en aids-katastrof. Landet svarar för 90 procent av alla hiv-fall i Oceanien (Australien, Nya Zeeland, Papua Nya Guinea och en rad ögrupper i Stilla havet). Bistånd till att sprida kunskap om HIV/Aids som redan Svenska organisationer bedriver i Afrika kanske kan vara något för Gunilla Carlsson att titta på nu när biståndet stuvas om.

Krassman, In Your Face

söndag, augusti 26, 2007

På västfronten intet nytt

Psykologiprofessorn Drew Westen har lanserat en bok som nu spås förändra alla valkampanjer framöver. Drew skriver om att den rationella väljaren inte finns. Han slår fast att i politik är känslor viktigare än förnuft. Tron på den rationellt handlande människan i vår upplysningstid har länge dominerat samhällsvetenskaper som ekonomi och statsvetenskap, men men. Enligt Drew är det i mycket högre grad känslorna än förnuftet som styr när människor bildar sig politiska uppfattningar.

Ny tankar, nja jag vet inte.......

Jag ger Drew rätt i sin analys, men det känns inte som att detta är någon nyhet. Tron att man kan vinna ett val på plånboksfrågor eller en sakfråga har aldrig funnits i mitt politiska arbete. För mig är det självklart att människor röstar med magkänslan och vi som företrädare måste kunna förmedla en känsla i vår politik för att lyckas. Vi måste även klara att vara multikommunikations benägna. Politik är inte svårt, det är vi politiker som gör den svår. Vi får väl se om jag läser The Political Brain och ändrar mig, men så här långt känns det inte som något nytt. Lätt för mig att säga, bara för att jag inte läst statsvetenskap.

Krassman, In Your Face

Michael J. Fox

Frågan om stamcellsforskning har blivit ett innehåll inför presidentvalet i USA. Demokraterna vill öka forskningen på området men Bush och Republikanerna säger nej till detta. Bush har redan använt sitt veto en gång för att stoppa ett förslag om ökad forskning på området.

Priset för ammunition skjuter i höjden

USA:s kostnader för kriget i Irak och Afghanistan skjuter i höjden på flera områden. Den här gången är det ammunitionspriserna som ökat. De har stigit med allt från 10% till 100% beroende på vilken sort det gäller. Det kanske inte låter så svettigt men med tanke på att USA:s killar och tjejer i Irak och Afghanistan smäller bort en (1) miljard plugg om året så blir det mycket dollars.

Polisen får skjuta lite mindre om det skall krigs mycket

Detta gör även att leveranstiderna blir långa till de som inte befinner sig längst fram i fronten. Polischefer klagar över att väntetiderna blivit längre vid beställningar av ny ammunition, ibland upp till nio månader. Viss sorts ammunition används både av ­jägare, poliser och militären. Man har sett att sheriffkontor ute på landsbygden halverat beställningarna av amunition och att det kan betyda att poliser tvingas bli mindre skjutglada.

Krassman, In Your Face

Att ta från de sjuka

Det har visat sig att sjukhusen har ett sytem för att dryga ut sin budget. Alla läkemedel som ges av vårdpersonal, är gratis för patienten. Men självklart är många läkemedel svindyra. För att inte belasta klinikens budget låter man då i stället patienter som ligger inne för vård betala för dessa mediciner.

Har du råd att själv betala för dina läkemedel?

Detta har tydligen pågått i många år. För tre år sedan skrev landstinget i Stockholm ett nytt medicinavtal med sjukhusen och man trodde då att problemet var löst. Frågan är hur det kommer bli i framtiden nu när borgerligheten skall sänka landstingskatten. Kommer sjukhusen hitta nya sätt att få verksamheten att gå ihop genom att patienterna får stå för kostnaderna. Detta samtidigt som den borgerligs sjukvårdpolitiken vill se privatiseringar, försäkringslösningar och gräddfiler in i vården. Tur att man är frisk, än så länge.

Krassman, In Your Face

lördag, augusti 25, 2007

Dagens I-lands problem

En ny butik med elektronik öppnade i centrala Stockholm idag på förmiddagen. Lockpriser på billiga prylar som människor inte klarar sig utan ledde naturligtvis till trängsel och panik när folkmassan försökte komma in och fynda. Ordningsvakterna på plats klarade inte anstormningen och polisen larmades. En person svimmade i trängseln.

Bra jobbat Jeanett Woxmark, du lyckades

Fyra patruller var på plats för att försöka hålla ordning på folkmassan. Det är bra att folk har pengar över men detta är ju helt galet, snacka om I-lands problem. Tidigare i veckan så sade Techni:s marknadsansvariga Jeanette Woxmark att "Det lär bli fullt kaos, men det är väl så det ska vara". Snacka om att hon hade rätt och hennes påstående att det skall vara så säger det mesta.

Krassman, In Your Face

Ditt val avgör för valen

Island stoppar all valjakt. Detta meddelar Island fiskeminister Einar K. Guofinnsson i fredags. Ministern anger den minskade efterfrågan på valkött som en av orsakerna till att Island nu inte inför några nya kvoter. Liksom all annan industri, måste rätta sig efter marknaden. Finns det ingen lönsamhet så finns det heller ingen grund för att fortsätta döda valar, sa Guofinnsson till nyhetsbyrån Reuters. Det var då på tiden tycker In Your Face.
Ditt val som konsument är avgörande

Har själv varit lockad att prova valkött (inte att förknippa med valfläsk). När jag var i Norge sist så besökte vi Lillehammer och hamnade på en krog som heter Blå Man. Självklart fanns det valbiff på menyn och det var många av oss som var sugna. Då tog jag upp frågan med detta vansinne och det val vi konsumenter gör påverkar, sagt och gjort. Det blev ingen valbiff för någon av oss. Hoppas nu att Norge tvingas följa Islands exempel, Japan blir nog en svårare nöt att knäcka när det gäller valmördandet tyvär.


Krassman, In Your Face

Det började med USS Juneau

Filmen "Rädda menige Ryan" har tydligen nu fått sin verkliga motsvarighet. Jason Hubbards två bröder har båda stupat i USA:s krig i Irak. Det får inte bli en till och därför träder USA:s arméregel om "enda överlevande" i kraft. Regeln som är till för att föräldrar inte ska behöva förlora alla sina barn i krig. Regeln skapades efter det att fem syskon i familjen Sullivan dog samtidigt när deras kryssare USS Juneau sänktes av Japanerna vid slaget om Guadalcanal.

Hur många fall av detta som hänt tidigare framgår inte och inte heller om det finns någon motsvarighet i andra arméer. Fallet om Sullivan bröderna ligger till grund för handlingen i Steven Spielbergs film Rädda menige Ryan om arméns arbete med att spåra upp och föra bort en amerikansk soldat i norra Frankrike vars två andra bröder stupat.
Krassman, In Your Face

fredag, augusti 24, 2007

Rätt prioriterat Ulrica

Politik är allt, men ändå inte. Ulrica Messing (s) lämnar sin plats i riksdagen. Hon meddelade detta på en presskonferens på 68:an tidigare idag. Hennes val att prioritera familjen framför sitt uppdrag i riksdagen är helt rätt, om bara fler kunde resonera på det sättet. Politik är inget man skall ägna sig åt hela sitt liv tyker jag. Det är alldeles för många som låser in sina liv i möteskalendariet och glömmer att prioritera nära och kära.

Vi ses i valrörelsen Ulrica

Springer själv på för mycket möten och är borta mycket från familj och vänner. Känslan blir ganska påtaglig just nu när jag är hemma för att inskola barn på dagis och får frossa för att jag knappt hinner blogga....suck, hopplöst fall kanske. Dörren till politiken kommer ändå alltid att finnas för Ulrica och jag ser fram emot att träffa henne tillsammans med Anna Sjödin och dessa andra fantastiska Socialdemokratiska tjejer som kommer att slå "spiken i kistan" för Reinfeldt och den borgerliga gubbmaffian.

Krassman, In Your Face

Messing lämnar riksdagen

Ulrica Messing lämmnar riksdagen meddelas det i media idag. Jag har arbetat som heltidspolitiker sedan valet 1991 och efter 16 år i riksdag och regering vill jag nu prova något annat. Mitt samhällsengagemang och mitt intresse för politik är fortfarande mycket starkt, och jag behåller därför mina förtroendeuppdrag i VU och partistyrelsen, säger Ulrica i en kommentar.

Du behövs i politiken, hoppas du stannar i rådslaget

Jag hoppas att Ulrica fortsätter arbetet med vårt rådslag kring klimat och miljöfrågorna. Sist jag träffade henne så tänkte jag på hennes sätt att tala om politiken och det är helt klart att Ulrica fortfarande tycker att politik är roligt. Hennes sätt att uttrycka sig träffar direkt och i debatten om miljön så behövs just detta sätt. sättet som gör det tydligt att alla människor kan göra skillnad.

Krassman, In Your Face

torsdag, augusti 23, 2007

Svek och splittring borgerlighetens nya melodi?

Regeringens vallöfte om att fördubbla antalet soldater på fredsuppdrag är i fara. Anders Borg har satt klorna i försvarets spargris och det ser ut att kosta 3-4 miljarder så här långt. Det så klassiska borgerliga politiken att satsa på krigsmakten är för längesedan övergiven, trots vallöften om just detta. Under valet så bassunerade den borgerliga alliansen att antalet svenskar i internationella operationer bör öka från 800 till 2000 man.

Kommer försvaret och Odenberg gå segrande ur detta?

Flera källor med insyn i regeringens försvarsekonomi uppger att de 1,3 miljarder kronor över tre år som regeringen tillfört i årets budget för att utöka utlandsstyrkan inte räcker till. Vi får väl se om det är Anders Borg som kommer att dra det kortaste strået i denna fråga eller om det är Mikael Odenberg. Oavsett så är det ännu en fråga som pekar på slitningarna inom regeringen den borgerliga alliansen. Den borgerliga strategin på att sänkta skatter kommer ge dom en valseger 2010 verkar mer och mer som ett fiasko i Svenska folkets ögon.

Krassman, In Your Face

onsdag, augusti 22, 2007

Vissa kör som krattor

Körde Mälaren Runt i helgen tillsammans med 20 tusen övriga hojåkare. Tyvär så drabbades även detta evenemang av ett antal olyckor. Hittills i år har 38 mc-förare omkommit i trafikolyckor och det är sex fler än under motsvarande tid förra året. Medelåldern på de omkomna har fortsatt att öka och ligger nu på stadiga 40 år.
Det är coolt, men man måste tänka åt alla i trafiken

När man åker mycket (som jag tycker jag gör) så slås man av att hur mång det är som verkligen kör som krattor och det är inte helt märkligt att nu Vägverket och SMC vill försöka vidareutbilda äldre åkare som saknar mc-erfarenhet men ändå sätter sig på hojen. Otaliga gånger har jag sett förare som väljer fel spår, bromsar mitt i kurvor och ger ett nervöst och osäkert intryck på vägen. Detta oavsett ålder och typen av cykel dom kör. Skall man nu få uppleva en av de största frihetskänslorna så bör man ta det på lite större allvar innan man länsar kontot och köper en hoj.

Krassman, In Your Face

måndag, augusti 20, 2007

Sätt stopp för sektens skola

I Aftonbladet så lyfter ett antal debbatörer åter frågan om sekten Plymouthbröderna som fått tillstånd att starta en friskola med statligt stöd. I samma tidning levererar Marie Granlund (s) en knivskarp kritik mot den splittrade borgerliga regeringen. Utmärkande för sekten är medlemmarnas extrema bibeltolkning och isolerade livsstil. Världen betraktas som alltigenom ond, antikrist regerar och hotar ständigt att lura de troende från den Rätta Vägen.



Plymouthbröderna får därför inte umgås med ”otrogna”, inte äta tillsammans med dem eller bo i samma byggnader som dem. De får inte vara med i föreningar eller delta i allmänna val, eftersom antikrist kontrollerar det världsliga styret. Folkpartiet med Jan Björklund vill ha hårdare tag medans KD tycker att detta inte är ett problem. Plymouthbrödernas historia i Falukorv blir inte mindre intressant när man lägger in det faktum att de drev en egen valkampanj till förmån för den borgerlia alliansen under valet.

Krassman, In Your Face

Ansiktsbok bakom börsraset

Det har visat sig att många arbetsplatser har så tråkigt arbetsinnehåll att nätverkssajten Facebook gör att personalen fastnar där istället för att arbeta. Nu har det kommit en rapport som visar att företag förlorar flera miljarder dollar i utebliven produktivitet med anledning av detta. Rapporten visar att i Australien påverkar Facebook produktiviteten så att företagen förlorar cirka 4 miljarder dollar per år när personalen loggar in på Facebook istället för att arbeta.

Ansiktsboken orsakar börsras, konkursers och svält

I Down Under har Facebook 230 000 användare och i Falukorv som har hälften så stor befolkning finns det minst 118 000 användare. I hela världen har nätverkssajten nu upp emot 33 miljoner användare, och det är inte helt otroligt att det är Facebook som orsakat det kraftiga börsraset. Vi får väl se när rapporten som visar hur mycket kaffedrickandet kostar produktiviteten i våra företag.

Krassman, In Your Face

lördag, augusti 18, 2007

Vill bolagen möta efterfrågan på E85?

I dag är det stundtals brist på miljöbränslet E85 på mackarna. E85-förbrukningen stiger oavbrutet och bensinbolagen klarar inte att leverera. I juni sålde OK-Q8, som är Sveriges största bensinbolag, mer än tre miljoner liter E85 vilket var 55 procent mer än under samma månad i fjol. Den totala försäljningen för samtliga bolag i juni översteg tio miljoner liter vilket var en ökning med 71 procent jämfört med juni 2006.

Är branschen intresserad av att möta efterfrågan ?

Det är helt uppenbart att behov och efterfrågan inte går ihop när det gäller Etanolen. En rad bilmärken kommer med nya modeller inom kort och efterfrågan på Etanol kommer bara att öka. Frågan är nu vad branschen kan göra och för att matcha just behov och efterfrågan. När man läser Helena Fornstedts (Statoil) kommentar så kan man tycka att viljan att möta den ökade efterfrågan saknas. Regeringens miljöbilspremie är bra, men finns inte E85 att tillgå så har den tappat sin verkan. Vi får väl se om regeringen är intresserade av att ställa större krav på branschen i den här frågan.

Krassman, In Your Face

torsdag, augusti 16, 2007

Ask vittnar om sprickan i alliansen

Idag så personligfierade justitieminister Beatrice Ask (m) sprickan i den borgerliga alliansen. Thomas Bodström (s) ställde idag frågan till Ask om justitieministern kommer att verka för att en gräns införs i enlighet med sjöfylleriutredningens förslag samt när hon avser att komma med ett förslag om skärpt lagstiftning om rattfylleri. Moderaterna har klart visat att de inte är intresserade av någon promillegräns till havs men de övriga borgerliga partierna är det. De moderata argumenten har hittils varit mycket klena och Ask svar på frågan låg i samma påse som de tidigare argumenten.

Moderaterna är mot promillegräns på sjön, varför är det så tror ni?

Ask menade i dagens debatt att det inte fanns någon anledning att påskynda denna lagstiftning och att det som är det riktiga problem är de nedrustning av polisen som gjorts. Helt uppenbart är att moderaterna som står ensamma i regeringen när det gäller att motsätta sig en lagstiftning om promillegräns på sjön vill skjuta på frågan så att sprickan mellan partierna kan läkas. Hoppas bara att moderaternas liberala alkoholpolitik inte överlever till sommaren 2008. Det är uppenbart att det skulle sparas ett antal liv om lagen blev verklighet.

Krassman, In Your Face

Jörgen följer Lars F Eklund, hoppar alliansen

Idag kan vi läsa Jögen Norbergs berättelse som det borgerliga sveket. Han skriver "Alliansen gick till val på skattesänkningar, allt och alla skatter skulle sänkas med hjälp av det enorma budgetöverskott som den goda konjunkturen skapat. Vad hände med det enorma budgetöverskottet? I stället har varje sänkning ni lyckats åstadkomma motsvarats av en höjning av något annat, eller en nerdragning av vår välfärd. Det är inte skattesänkningar. Det är en omfördelning". Jörgen vittnar om det som måna av den borgerliga alliansens väljare känner. Sveket och splittringen inom den borgerliga alliansens politik.
Skrattar nu, gråter sen
Jörgen synpunkt i SVD bör den borgerliga alliansen ta på största allvar. Tyvär så syns inte detta bland de kommentarer som publiceras i samband med hans artikel. Där visar sig ett borgerligt förakt för oliktänkande. Det kanske inte är så konstigt att de avhopp som skett i Sundbyberg tar sig sådan extrem form som det gör. Vad har hänt med allt prat om individens frihet och det egna ansvaret inom de borgerliga högern. Läs även Mats Wiklunds träffsäkra analys om den krympande alliansen.

Krassman, In Your Face

onsdag, augusti 15, 2007

Tung KD-ideolog hoppar av partiet

En av kristdemokraternas mest framträdande ideologer och chef för tankesmedjan Civitas, Lars F Eklund, lämnar partiet. Han avsade sig i vintras omval till partistyrelsen pga. abort frågan. Nu har han begärt och beviljats utträde ur partiet. Per-Olof Hermansson (ordf. i Mark) skriver på sin blogg att han förstår hans utträde. Lars F Eklund menar att kristdemokraterna fjärmar sig från klassisk europeisk kristdemokrati, skriver Hermansson.


Krassman, In Your Face

De livsnjutande Danskarna

I Danmark införs på onsdag rökstopp inomhus på restauranger som har en serveringsyta större än 40 kvadratmeter. Varje gång jag besöker detta vackra land med sina dessa livsnjutande medborgare så slås jag av detta ständiga rökande. Inte helt oväntat så har branschorganisationen Danmarks restauranger och kaféer tagit emot runt 25 samtal om dagen de senaste månaderna från näringsidkare som undrar hur de kan möblera om för att serveringsytan ska bli mindre. Just så att kroggästerna därmed ska kunna fortsätta röka.


Tonerna gällde krogkris i Sverige när rökstoppet infördes 2005 är samma i vårt grannland. Den danska branschorganisationen orolig för att många krogar kommer att slå igen efter förbudet. Danskarna är inte vana vid restriktioner av det här slaget och många kommer säkert välja bort krogen för att äta och dricka hemma i stället där de kan röka i fred säger branschen. Vi får väl se om man möts av en vägg av rök nästa gång man besöker en krog i Danmark, en krog som har en serveringsyta mindre än 40 kvm.


Krassman, In Your Face

tisdag, augusti 14, 2007

MP nobbar borgerliga alliansen i Sundbyberg

Miljöpartiet har tackat nej till borgerliga alliansens flört i Sundbyberg. Detta enligt uppgift från en högt uppsatt Socialdemokrat. MP i Sundbyberg vill se en blocköverskridande majoritet i kommunen.

Krassman, In Your Face

Köp ett hämnd paket på nätet

Nu kan du köpa ditt hämnd-paket på internet, paketet kostar 140 kronor. – Vi kan se till att någon inte ens kan köpa en glasstrut på krita igen, uppger företaget Confidential Access på sin webbsajt. Det Singaporebaserade företaget hävdar även att det kan få offret avskedat. De blockerar offrens bankkonton och stänger av deras el och vatten. Ett sätt att göra det ska vara att i offrets namn och med olika adresser gång på gång ansöka om kreditkort. Det leder oundvikligen till att offret flaggas för bedrägeri.

E-mobbingen har nått ett nytt lågvattenmärke

Flera av tjänsterna kan vara illegala men hittills hugger polisen i sten. Utredarna uppger att bolaget ligger på en Singaporebaserad server men drivs av britter. Ägarna hävdar att de har baser i Hongkong, Dublin och Boston. De erbjuder sig att förfalska stora mängder dokument såsom brittiska körkort, ägandebevis för fordon, löneutbetalningar och bankdokument. Hoppas att Interpol snart kan sätta stopp för detta, det senaste inom e-mobbing.

Krassman, In Your Face

måndag, augusti 13, 2007

KD vill måla in sig i allians hörnet

KD vill att den borgerliga alliansen skall ha gemensam plattform i valet till EU-parlamentet 2009. Tidigare så har de fyra partierna sagt att de skall möta väljarna med ett gemensamt valmanifest i riksdagsvalet 2010. KD vill alltså att man redan i juni 2009 visar en enad front till parlamentsvalet. Per Schlingmann från moderaterna är intresserad av att diskutera alliansaktiviteter även inför EU-parlamentsvalet men han är skeptisk till en gemensam plattform. Det skulle vara ett sätt att ”förleda väljarna” säger Schlingmann. Även Folkpartiet och Centern visar tveksamhet till gemensam plattform.
Schlingmann ser glasklart på saken, det vore att förleda väljarna....

Det är intressant att Schlingmann även insett problematiken i att gå till val som en borgerliga allians. Fler och fler känner sig svikna från alliansens valrörelse 2006 och splittringen inom regeringen visar sig nu i en rad frågor. Religösa friskolor, fastighetsavgiften, bensinskatten och promillegräns på sjön för att nämna några. Valet 2010 närmar sig för varje dag som går och de borgerliga partierna kommer alla att behöva visa en egen profil, vilket KD kanske redan gett upp. Det enklaste för den borgeliga alliansen är att nappa på KD:s förslag men då kommer man befästa bilden av den borgeliga alliansen. En bild av ett samarbete fyllt med problem och som bidrar till en tappad profil på partinivå. Resultatet av detta pekar Per Schlingmann på, det skulle vara ett sätt att ”förleda väljarna”. Precis som de gjorde i valet 2006.

Krassman, In Your Face

söndag, augusti 12, 2007

Rötmånad för regeringspartierna

Den polistiska säsongen är igång igen, Reinfeldt har talat i Vaxholm och Sahlin i Botkyrka. Aftonblaskan har gjort en utvärdering av deras framträdanden och man kan väl konstatera att siffrorna speglar opinionsläget. Ingen siffra i den ny undersökningen är statistiskt säkerställd men Socialdemokraterna är fortfarande större än regeringspartierna tillsammans. (S) får 44 procent i augustimätning och regeringens rötmånad är ett faktum. De borgerliga backar till 41,4 procent, medan oppositionen totalt ökar till 56 procent.

Reinfeldt under hans tal i Vaxholm

Mona Sahlin var självkritisk när hon talade i Botkyrka. Vi har tidigare lämnat förorten i sticket sa hon. Genom att inte vara här och att inte ha speciellt många företrädare som kommer härifrån. Det har varit ständiga projekt, och man har inte heller tagit diskrimineringen på tillräckligt stort allvar. Reinfeldt talade om att det nu är låginkomsttagarnas tur och inte höginkomsttagarnas. Det skall blki spännande och se om den omtalde tusenlappen kommer vara med i den kommande budgeten eller om den äts upp av höjda vgifter som den gjorts tidigare.

Krassman, In Your Face

lördag, augusti 11, 2007

Borgerligheten i Syndbyberg bjuder in MP

I dag kan vi läsa att den borgerliga alliansen i Sundbyberg nu öppet bjuder in (mp) till att bilda ny majoritet efter att två Moderater i fullmäktige gått till Socialdemokraterna. Miljöpartiet med sina fyra mandat i fullmäktige i Sundbyberg skulle bli en större majoritet än tidigare då det bara skilde ett (1) mandat mellan blocken. Frågan om det blir en politiskt stabilare majoritet är väl knappast troligt.

Vilka som styr i Sundbyberg när detta är över vet ingen, ännu.

Det pågår naturligtvis en enorm verksamhet inom alla partier för att försöka lösa den nu uppkomna situationen, även till medborgarnas fördel får man hoppas. Vi får väl se om miljöpartiet i Sundbyberg nappar på denna inbjudan eller om de tar Socialdemokraternas.

Krassman, In Your Face

torsdag, augusti 09, 2007

LUF:are ger upp efter smutskastning

LUF:s förbundssekreterare Jimmy Drushammar avgår. Idag börjar deras kongress i Göteborg och samtidigt meddelar förbundssekreteraren Jimmy att han slutar. Anledningen är en maktkamp i förbundet - som han tycker har gått för långt. Han uppger att klimatet i ungdomsförundet har varit tufft och jobbigt vilket han trodde skulle förändras under tiden. Det har varit smutskastning mot honom men ordföranden Frida Johansson Metso tror inte att smutskastningen kommer från någon i förbundet.

Jimmy hoppar uppdraget som Förbundssekreterare

Trist för Jimmy och frågan om extern smutskasning kan leda till att man hoppar från ett sådant uppdrag som Jimmy hade. Han har tidigare varit vice-ordförande i Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm 05/06. Hur det är med smutskasningen får vi med all säkerhet svar på framöver. Tycker det är synd att media inte en enda gång kan fokusera på ungdomsförbundens politik inför sina kongresser. Skadaler, avhopp och tråkigheter är det enda som rapporteras i nationella media.

Krassman, In Your Face

Ordningen är återställd

Socialdemokraterna hade styrt Sundbyberg i 87-års tid innan valet 2006. Eftervalet fick den borgerliga alliansen majoritet men det visar sig dock bli kortvarig. Två moderater hoppar nu av från sitt parti och blir socialdemokratiska kommunpolitiker. - Vi har känt till ett tag att det varit turbulent i moderaterna. När de bildade sin allians och fick importera en ledning från en grannkommun märkte vi snart att de saknade förankring i det egna partiet. Jag tror att det Sundbyberg behöver är en bredare lösning, inte att låsa in sig i blockpolitiken. Hitta ett samarbete över blockgränserna säger Helene Hellmark Knutsson, opositionsråd för Sossarna i Sundbyberg.

Hårt arbete väntar Helene och de övriga i Sundbyberg

Det moderata kommunalrådet Bo Genfors uppger att han inte hört någon kritik alls vilket vittnar om att problemen för Moderaterna i Sundbyberg är större än vad många kan förstå.
Vilken start den här veckan har fått för oss Socialdemokrater i Stockholms Län. Jytte Guteland från Solna blev vald till ordförande i SSU igår, och idag så ser vi en ny majoritet i Syndbyberg. Mycket arbete väntar i SSU och Sundbyberg för Helene och de andra men ett stort grattis till er.

Krassman , In Your Face

onsdag, augusti 08, 2007

Taskig tajming FP

Kännas som att FP är ute efter att hitta en profil i den borgerliga alliansen till valet 2010. Den här gången skall de bli Europartiet. Folkpartitoppen vill ha en ny folkomröstning om att införa euron i Sverige. EU-minister Cecilia Malmström räknar med att en folkomröstning kan hållas tidigast 2010.

Vill FP ha Euron i Sverige 2010 så får dom nog ta det i riksdagen

Jag arbetade själv för Ja-sidan under valet 2003 och det gick inte riktigt som jag hade hoppats på kan man säga. Mest av allt minns jag känslan som lamslog oss då Anna Lindh mördades under slutveckan på kampanjen. Det höga valdeltagandet som var 82,6% (högre än riksdagsvalet -06) konstaterade då att 56,1% sade nej till införandet av Euron i Sverige. Cecilia Malmström säger att det har hänt mycket sedan dess man jag tror inte att det är läge än på ett tag. I all fall om Ja-sidan skall vinna.

Krassman, In Your Face

Regeringsskiftet 2010 är nu mer ett faktum

För några minuter sedan så valdes Jytte Guteland till ordförande för SSU. Under mina ungdomens dagar satt jag i distriktsstyrelsen för SSU i Stockholms län tillsammans med Jytte och vi hade lite samarbete även när hon arbetade med Pär Nuder på finansen. Under hela den tid som jag känt Jytte haft en stor respekt för henne som person och hennes sätta att se och beskriva politiken. Jytte kommer att bli en lysande ordförande för SSU och med henne som ordförande så är ytterligare ett steg på vägen till regeringsskiftet 2010 taget. Tack till Maryam för den fina bilden på Jytte.

Ett stort grattis Jytte, du är det vi behöver. Vi ses på barrikaderna

Krassman, In Your Face

tisdag, augusti 07, 2007

Livet är en fest....

...men knappast för Erik Johansson. Såg denna homosexuella präst i ett program på TV för en tid sedan när Åke Green var på tapeten. Har inte kunnat glömma honom sedan dess och såg nu ett reportage med honom i den kristna tidningen Dagen. Han är öppet homosexuell, präst och har valt att leva i celibat och vägrar att viga homosexuella. Jag kan tycka att Erik har lite problem sin självbild, som tröst har han i alla fall utbytt kärleksord ibland. Här kan ni läsa mer honom och hans spännande liv.

Erik gör inte livet lätt att leva enligt In Your Face

Krassman, In Your Face

Sjöbusar får det tuffare

Senaste veckan har det skrivits en del om att tullen och kustbevakningen ska liksom polisen kunna genomföra alkoholtester av bil- och båtförare. Frågan bereds nu på justitiedepartementet och lag väntas kunna träda i kraft 2008. Näringsdepartementet tittar även på att det skall krävas båtkörkort. Kravet skulle gälla båtar som är mer än 7 meter långa och/eller har minst tio knops maxfart. Kostnaden för ett sådant körkort skulle ligga på 3 till 5 tusen kr. Utredning som innehåller införande av ett båtkörkort kan vara klar redan under senhösten.

På väg att rädda bratts som kört på fyllan från Värmdö Golfklubb

Vi får väl se om Moderaterna har samma klena argument mot detta förslag som de har mot ett införande av promillegräns på sjön. Vi Socialdemokrater kommer säkerligen att få ställa vårt hopp till de övriga regeringspartierna. Den tidigare så eniga borgerliga alliansen börjar uppvisa mer och mer av den verkliga oenigheten som finns. Religösa friskolor och promillgräns på sjön är två som figurerat under senaste månaden bara. Det står ju nämligen inte borgerlig allians på valsedeln 2010 så mindre enighet och mer av splittring och profilering är att vänta.

Krassman, In Your Face

söndag, augusti 05, 2007

Skylt fram, inte om jag får välja

Kört hoj nu i 16 år och följer med spänning Vägverkts planer på att motorcyklar kan få regskyltar fram. Vägverket utreder det som ett led i att öka trafiksäkerheten. Personligen tror jag inte att risken för att bli tagen i en fartkamera skulle påverka mig och de jag känner som åker motorcykel. Förutom att föraren oftast inte går att identifiera eftersom den bär hjälm så misstänker jag att många helt enklet kommer att strunta i att ha skylt fram på sin hoj, av estetiska skäl.

En skylt räcker men vi får väl se......

Ett annat faktum är att vi MC förare ha en tendens att köra fort, där bilar inte kör för fort. Vilket skulle betyda att kamerorna i dagsläget är placerade på lite fel ställen. I år har 700 hastighetskameror registrerat 57 000 överträdelser av hastigheten. Av dessa är 5 procent motorcyklister (ca 3000) och jag vet inte om det är en hög eller låg siffra. Antalet hojar i trafik ökar stadigt och antalet olyckor lika så. Vi förare har ett ansvar och det skall vi ta men om det görs genom en skylt till på hojen får vi se. Jag tror det finns bättre sätt att öka medvetandet hos både bilister och knuttar.

Krassman, In Your Face

fredag, augusti 03, 2007

Svar till moderater som förlöjligar sjöfylleriet

Fick på ett av mina tidigare inlägg en kommenater från den moderate riksdagsledamöten Göran Pettersson som i sitt inlägg länkade mig till en artikel i Norrtelje Tidning som en trio av riksdagens moderater hade slarvat ihop. Ve och fasa, trots att det var i slutet av juni så kunde jag inte låta deras okunskap förbli obemött. Här följer resultatet.
Båten på bilden har massor att göra med inlägget.....

Jag kanske är något sent ute men i NT den 27/6 så publicerar ett antal moderata riksdagsledamöter ett försvarstal för åsikten att inte vilja införa en promillegräns på sjön. Artikeln är full av antaganden, motsägelsefulla påståenden och vittnar om en undernärd insikt på området. I den borgerliga alliansen får vi Socialdemokrater sätta hoppet till övriga partier så att vi sommaren 2008 kan se både Tull och Kustbevakning tillsammans med polisen ta upp kampen mot sjöfylleriet.

I Artikeln så gör de moderata författarna gällande att det är ologiskt och orimligt att kräva att samma regler ska gälla alla överallt när vi vet att villkor och förutsättningar på sjön är så olika. Med det resonemanget så kan kommer väl snart moderaterna föreslå att införa olika kriterier som skall gälla vid rattfylla? För visst råder olika förutsättningar på land också? De kanske menar att vi skall ha olika kriterier beroende på vilken typ av bil man framför, om det är grus eller asfalt och vilken hastighet som gäller. Ett resonemang som är helt orimligt naturligtvis, trots de olika förutsättningarna.

Vidare så skriver trion att kravet på nykterhet för annans säkerhet kan heller aldrig vara lika stort för den som befinner sig i en roddbåt på en insjö som för den som framför en snabbgående motorbåt i en vältrafikerad farled. Vad har hänt med den risken för den enskilde i det moderata påståendet. Statistiken från Svenska Livräddningssällskapet och Räddningsverket är entydig. 6 av 10 som drunknar har alkohol i blodet och merparten av olyckorna sker med små båtar i lugna vatten. Detta faktum verkar Moderaterna helt glömt, trots informationskampanjer och bättre vetande.

Moderaterna står nu som det enda regeringspartiet som är emot att lagstifta om promillegräns på sjön, skall de ha den hållningen i framtiden så hoppas jag att de hittar bättre argument än de som det hittills presenterat. De drar nämligen ett löjets skimmer över en fråga som varje år kostar otaliga människoliv och stort lidande.

Kristian Krassman (s)

torsdag, augusti 02, 2007

Går KD i Plymouthbrödernas ledband?

Det har rapporterats om att Plymouthbröderna nu skall få starta en religiös friskola. Skolverket ansåg att församlingens slutenhet inte gick att förena med skolans mål och värdegrund. Plymouthbröderna hävdar att kvinnan är underställd mannen och att all vetenskaplig utveckling är av ondo. Avhållsamheten från ondska leder också till att Plymouthbröder inte innehar eller tar del av världsliga ting såsom tv, tidningar, radio, eller sådant som inte är verklighetsbaserat. Trots detta ändrade verket sig när bolaget som skall driva skolan anställde en ny rektor.

Tjänster ger gentjänster, tack för stålarna Plymouth !!

Under valrörelsen så sponsrade Plymouthbröderna borgerliga alliansen med miljontals kronor, och skälet var inte hemligt länge. Folkpartiet med Jan Björklund i spetsen tänker inte betala tillbaka den tjänsten men KD håller fast vid sin linje att inriktning och att undervisningen ska i allt väsentligt svara mot läroplanens allmänna mål och värdegrund, vad nu allt väsentligt är enligt KD. Inger Davidson (Riksdagsledamot för kristdemokraterna) skev så tidigt som 2005 i DN att Folkpartiets krav på att stoppa nya religiösa friskolor är farligt eftersom det leder till ett slutet samhälle där det inte finns plats för olika ideologier och livsåskådningar.

När man lägger ihop bilden med Plymouthbrödernas miljoner till alliansen, Jan Björklunds vilja att förbjuda nya religiösa friskolor och KD inställning så kan man konstatera att detta kommer bli en svår fråga för regeringen. Skall Björklund sälja sig till nya politiska uppdragsgivare (Plymouthbröderna) eller skall det införas ett totalt stopp för nya religiösa friskolor. Kommer KD någonsin att erkänna att dessa kristna fundamentalister inte skall driva skolor i vårt land. Läs även Ann-Christine Furustrands vackra opus på ämnet.

Krassman, In Your Face

Ökade möjligheter att hindra sjöfylleriet

Äntligen, Tullen och kustbevakningen ska liksom polisen kunna genomföra alkoholtester av bil- och båtförare. Frågan bereds på justitiedepartementet och en lag väntas träda i kraft 2008. På mitt tidigare inlägg så får man känslan av att det finns många som gärna kör på fyllan och jag hoppas verkligen att vi ser fler ta upp kampen mot sjöfylleriet nästa sommar. Dock verkar det som att moderaterna fortfarande hävdar att det inte att jämföra bil- och båttrafik och att det är FP,C och KD som driver på frågan i regeringen. Moderaterna vill väl inte stöta sig med sina uppdragsgivare i Stockholmsskärgård?

Moderaterna kämpar fortfarande mot att ha promillegräns på sjön, varför?

Krassman, In Your Face