fredag, maj 23, 2008

Sören Wibe tar Junilistans erbjudande

En fågel (EU parlamentariker) viskade idag i mitt öra att Sören Wibe kommar att ta junilistans erbjudande och bli ett av partiets språkrör. Inte helt oväntat måste jag väl ändå säga. Har tidigare skrivit om min tidigare partikamrat som tog det kloka och rätta beslutet att lämna Socialdemokraterna. Enligt uppgift så kommer junilistan att ha flera tidigare Socialdemokrater i sin styrelse och det är väl helt uppenbart vilken målgrupp som de tänker rikta in sig på, men där hoppas jag verkligen att de går bet.


Sveriges röst i EU, knappast om jag får säga något om saken.

Det största problemet för dessa EU negativa bakåtsträvare är att i samband med Sveriges hållning på miljöområdet så har den posistiva inställningen till EU ökat i Sverige. För det flesta är det självklart att vi fullt ut skall vara delaktiga där beslut som berör oss fattas och att vända samarbetet ryggen och låta andra besluta över politiken som berör oss mer och mer i den globaliserade världen vi lever i är ett misstag, men det är nog inte det Sören Wibe är mest intresserad av. Han vill väl bara ha ett välbetalt jobb som vi skattebetalare får pröjsa där han kan kritisera ett samarbete som han inte ens vill vara med i.

Krassman, In Your Face

Privatiserings problem 2.0

Inom den borgerliga alliansen så verkade allt så enkelt, nu när makten var i deras händer var det bara genomföra förändringarna så snabbt som möjligt. Privatisera, sälja och omstrukturera var planen. Nu visar det sig dock att allt kanske verkade lättare än vad det i själva verket var. Den borgerliga privatiseringshetsen har fått problem.
Privatiseringshetsen har fått juridiska implikationer

Och nej, vi Socialdemokrater är inte driftformsonanister som tycker att staten, kommunen eller landstinget alltid gör allt bäst. Däremot så skall konkurrens mellan olika driftsformer vara rättvis och ske på lika villkor och skall verksamheter privatiseras så skall det inte göras till underpris utan på marknadsmässiga villkor.

Något som jag tror de flesta kan skriva under på. I Täby blir kvar Skarpängsskolan kvar i kommunal ägo. "Juridiska implikationer" stoppar moderaternas försäljningsplaner och i Upplands Väsby så får inte kommunen "lugga" 167 miljoner från det kommunla Väsbyhem efter en 10% försäljning av sitt bostadsbestånd. Om jag lite snabbt läsar av läget i runt om i Stockholm så kommer det bli fler "Juridiska implikationer" för borgerliga privatiseringar.

Johanna skriver om en gubbe med fördomar så att det räcker och blir över.
Löwdins skriver om borgerliga nya orättvisor, i just love it.
Morgan skriver om borgerligt gensvar med personangrepp.
Sjölander är riktigt riktigt arg.

Krassman, In Your Face

torsdag, maj 22, 2008

Grå arbetskraft och jobblinjens värdighet

I onsdags presenterades resultaten för Jobbtorg Stockholms första fyra månader. Det står helt klart att Jobbtorgen inte levererat det som utlovats. Den 170 miljoner kronor stora satsningen från de borgerliga har levererat lika många jobb till socialbidragstagare per månad som året innan - då jobbtorgen inte fanns. Nu är goda råd dyra så socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) har nya planer. Stadens arbetslösa socialbidragstagare ska från och med i höst göra "nytta för staden". Den tid man inte söker jobb eller studerar ska man till exempel plocka skräp eller städa och det skall bli spännade och se vilket resultat detta nya moderata förslag ger.
Något för en socialbidragstagare att ta tag i, värdigt värre

Oron ute i stadsdelarna är stor inför hösten. Sedan i februari visar statistiken att antalet socialbidragstagare ökar igen och konjunkturen har vänt neråt. Nya a-kasseregler, försämrad sjukförsäkring, fortsatt dålig samverkan med försäkringskassan och försämrad konjunktur gör att de flesta tror att antalet socialbidragstagare kan komma att skjuta i höjden. Jag ser det som att den borgerliga jobblinjen bara har ett problem, och det problemet kallas för verkligheten. Sedan kanske man inte kan begära att alla skall förstå den.

Sugplopp har skrivit om detta.
Motvallsbloggen noterar detta om årets arbetare 2007.
Claes Krantz har oxå noterat detta förslag.

Krassman, In Your Face

tisdag, maj 20, 2008

Sälja allmännyttan, svårare än vad vissa hoppats på

Senaste nytt den 21/5 klockan 19:39
Inte helt oväntat så valde den borgerliga majoriteten Väsbyhems årsstämma genom att dra tillbaka punkten om extra utdelning till Upplands Väsby kommun från dagordningen, sen var det slutsnavklat om den saken.

Den borgerliga majoriteten i Upplands Väsby fick en lysande idé hur de skulle finansiera kommunens kostnader. Det var utförsäljning av allmännyttan som var deras lösning, precis som på många andra ställen. Den borgerliga majoriteten tog beslut om att sälja 10% av beståndet i Väsbyhem och sedan skulle 50% av intäckterna tillfalla kommunen, typ 167 miljoner. (S) i Upplands Väsby gick till länsrätten med ärendet och visst fick dom rätt. Kommunen får inte ta ut pengarna från bolaget eftersom det strider mot allbolagen.

Verkar vara svårt att lugga de kommunal bolagen som man vill...

Detta är inte det slutgiltiga beslutet men den borgerliga majoriteten i Uppland Väsby har sagt att dom inte kommer överklaga domen från länsrätten. Spännande utveckling och i morgon så är det bolagstämma i Väsbyhem. Skall dom ta beslutet som fullmäktige ålagt Väsbyhem och utmana länsrättens bedömning. Om det nu skulle vara ett lagbrott när detta prövats så kanske man inte dra fullmäktige inför domstol men någon fjäder i hatten för den borgerliga majoriteten är det väl ändå inte.

Läs här om att moderatern i Väsby lägger ner....

Kulturbloggen har även berört detta.
Löwdin tar naturligtvis upp ämnet på sin blogg.
Catarina skriver mycket föredömligt om valfrihet för gubbar.
Johanna har problem att hitta något att skriva om och skriver därför om andra.

Krassman, In Your Face

Hans Blix har talat, fp säger nix till Nato

Überdiplomaten Hans Blix har tidigare varit mycket kritisk till att hans partikamrater i folkpartiet viljat att gå med i Nato men nu kan man känna sig lite tryggare. Folkpartiet har bytt hållning i frågan och sätter nu ned foten och säget att svenskt medlemskap i Nato är inte aktuellt under nästa mandatperiod. Den bedömningen gör i alla fall partisekreterare Erik Ullenhag. Jag känner dock att det finns en oro i hur man behandlar frågan om vårt försvar och att debatten från borgerligheten mest bara sett till ekonomin.

Inget för oss, eller kanske kan vi tvingas till det?

Det är väl uppenbart att försvarsfrågan är en större politiska fråga en bara en utgiftsfråga för vår regering. Kan förklaringen till den borgerliga försvarspolitiken vara att ställa Sverige utan försvar så att man tvingas in oss i ett medlemskap i Nato. Det är ju inte heller gratis på något sätt men efter att läst 240 poäng i konspirationsteorier så blir man ju lite ängslig. Ser man hur vissa offentliga verksamheter beskärs och misshandlas av de borgerliga så förstår man ju att alternativen till att inte driva något i egen regi blir lockande.

Löwdin skriver om att moderaterna och jobben.
Alexandra skriver om äckliga vindar i Europa.
Erik gör en politisk analys vilket är oväntat, not.
Monica Green skriver Veronica Palm och modern familjepolitik.

Krassman, In Your Face

Gärna Spitfire, men helst en Me 262

Man kan ju inte göra annat än att gratulera Bertil Gerhardt till att kunna förverkliga sin dröm. Nu lyfter han Sveriges enda Spitfire i luften över skåne. Tydligen så finns det 28 flygvärdiga Spirfires kvar i Europa, ett i Frankrike och ett i Sverige. Om man nu skulle få tillfället att köpa en så får man räkna med att kunna hosta upp en miljon pund för en Spitfire. Om jag själv fick välja så skulle jag däremot vilja prova, åka med eller i alla fall sitta i en Messerschmitt Me 262. Kanske inte helt pk att vilja flyga Luftwaffe från andra världskriget, men detta första dugliga jetplan som lanserades är ju bara för häftigt.

Julklappstips till den som verkligen vill göra mig glad

Fredrik Olovsson skriver om en grälsjuk Björklund.

Krassman, In Your Face

måndag, maj 19, 2008

Hon är helt bäst, på att passa tider oxå

Måste verkligen ta mig tid att läsa Kielos bok nu när den kommit. Hennes bok "Våldtäkt och romantik" har väckt starka känslor och det glädjer mig, det är väl nämligen det som är tanken. Recensenterna har tyckt allt från att den borde vara obligatorisk läsning till att det är ”magstarkt” att använda sig av ett fiktivt offer. Nu skall jag i alla fall läsa den och jag återkommer med synpunkter och tankar om boken.

Bäst på mycket, passa tider oxå....

Krassman, In Your Face

En mindre att undvika i T-banan

Äntligen står det klart, Aftonbladet lägger ner sin gratistidning punkt SE. Själv skrev jag och undrade om blaskans överlevande så tidigt som november 2006. Under 2007 uppgick Punkt SE:s totala förluster till 198 miljoner kronor och under första kvartalet 2008 förlorade tidningen 44 miljoner kronor. Kostnaderna för en nedläggning uppskattas till 65 miljoner kronor, skriver Schibsted i ett pressmeddelande. Samtidigt passar ägaren av Aftonbladet och SvD, den norska mediekoncernen Schibsted köper 35 procent av aktierna i Metro Sverige för 350 miljoner kronor.

Punkt SE fångad på bild 27 nov 2006, på deken redan då.

Inte en dag för sent att denna usla blåljus tidning försvinner måste jag säga. Provade några nummer för nyhetens behag men slutade snabbt. Konstaterade snabbt det var ytterligare en skvallerblaska som återanvänder nyheter och har blåljus rapportteringen som viktigaste innehåll, konstigt att jag hade förväntat mig något annat kanske. Till tidningens försvar får jag ställa att dom har mycket bra Sudoku, allt detta enligt min kollega Camilla Frick. Men som ni säkert förstår så räddar inte det punkt SE.

Alesia skriver om sitt dubbelliv och att hon träffat Mona.
Löwdin uttrycker sin kärlek till Nick Cave, nu med mustasch.
Alexandra skriver om S-kvinnor.
Olle skriver om sin debatt gällande klustervapen.

Krassman, In Your Face

fredag, maj 16, 2008

Spricker majoriteten klockan 14.00?

Idag klockan 14.00 så håller moderaterna i Norrtälje krismöte. Vi har fått indikationer på att moderaterna har svårt att hålla Centerpartiet i schack med deras ny ledning och att det kan bildas en ny majoritet inom kort. Kommer moderaterna med Kjell Jansson i spetsen att gå till attack eller kommer han att avgå? Kommer Mats Hultin att ta över efter Kjelle som ny gruppledare om han avgår? Kommer de att lämna majoriteten och låta en ny majoritet bildas som klarar av att ta ansvar för Norrtälje kommun. Följ utvecklingen här på bloggen som kommer att rapportera kontinuerligt om utvecklingen.

Krassman, In Your Face

Placera inte Danielsson i utanförskapet

Utrikesminister Carl Bildt och den borgerliga regeringen har fått ett nytt problem på halsen. Den här gången är det baserat på något så banalt som personligt vendetta, långsinthet och namnet Danielsson. Lars Danielsson är i praktiken ensam sökande kvar till tjänsten som ambassadör i Bryssel och posten blir extra viktig när Sverige blir ordförandeland i EU nästa år. Han har nu sökt 17 ambassadörsplatser - varav 15 tillsatts med någon annan.

Hur länge tänker du placera Danielsson i utanförskapet Bildt?

Carl Bildt har uttalat att han inte vill släppa fram Lars Danielsson till ambassadörstjänster, med anledning av hur Danielsson skötte sitt arbete vid tsunamikatastrofen julen 2004. Var enda kotte vet ju att det var Lars Danielsson som fick bära hundhuvudet då Göran Persson sumpade bollen under annandagen 2004. Det borde vara dags för Carl Bildt att även erkänna detta och se till Danielsson kompetens istället för att surt fortsätta att placera honom i utanförskapet.

Löwdin skriver om Folkpartiets skolbluff.
Luciano bloggar om Mona Sahlin och att han är med på listan.
Jytte skriver om besök på Oskarshamns kärnkraftverk.
Sven-Åke Olofsson på HD skiver oxå om Danielsson.

Krassman, In Your Face

Är det en bedömningsfråga Eskil?

Jag tycker att Eskil Erlandsson verkar vara en jordnära person med att rikt kulturarv från jordbruk och det öppna landskap, men hur står det till med detta exempel. Vet inte om det är ett klockrent exempel på vad som kan vara en bedömningsfråga. Här är har ni det lite utförligare i text: "Låt mig ta några exempel. Är det, och ska det vara, lagligt att på ett kön stryka på något som för exempelvis en hund smakar eller luktar gott, för att låta denna hund slicka av det som är påstruket på könet? Ska det vara tillåtet att smeka en tik på spenarna av kärlek eller ska det räknas som ett sexuellt nyttjande av djur? Det blir ytterst svåra bedömningsfrågor att ta ställning till även med en förändring av lagstiftningen. Jag upprepar nu för tredje gången att det inte är tillåtet att nyttja djur så att de lider fysisk eller psykisk skada". Jag måste nog skicka blommor till den pol.sek som skrivit uttalandet åt Eskil, eller till honom själv kanske.

Krassman, In Your Face

torsdag, maj 15, 2008

Vem är Kristian Krassman

Tack till Makan Amini som fick mig att prova 118 100 nya sms tjänst. Man kan nu mer fråga 118 100 i stort sett vad som helst (precis som reklamen säger). Kostnaden är 12 kronor och jag skickade ett sms med frågan vem är Kristian Krassman.

Rena bluffen, eller?

Först fick jag två utsäktande sms eftersom de hade så mycket att göra, i själva verket var det säkert för att jag är för komplicerad för deras anställda källgranskare. Oavsett så kom i alla fall svaret några timmar senare och då löd det så här:

"Kristian Krassman är en glad och trevlig kille med mycket bestämda åsikter om vad som är rätt och fel. Honom hittar du i händelsernas centrum och han har en förmåga att linda sin omgivning kring lillfingret utan att anstränga sig särskilt hårt" Med andra ord en helt felaktig bild som ni alla säkert kan intyga......

Min egen lilla värld har bloggat om detta oxå.
Älskade dumburk har oxå gjort det.
Kielos skriver om prop 2007/08:105.

Krassman, In Your Face

När kommer A-kasse skatten?

Individens frihet genom lagstiftning, så låter nyliberalernas paroll. Idag så lägger utredaren Sören Öman förslaget som är den borgerliga alliansens mest korkade förslag på länge. Det gäller deras planer på införandet av en obligatorisk a-kassa från 2010.

Moderata ropen skalla tjo faderalla, lika för alla

Självklart så är detta en del av planen från högern att minska det fackliga anslutningraden och där med arbetstagarnas inflytandet. En stunden så skall man frigöra människan och förespråkar valfrihet i alla lägen, men det beror ju på vem det gangnar tydligen. De borgerliga ändamålen helgar medlen och Sven-Otto Littorins argument för obligatoriet är mer retorisk fyndighet än en beskrivning av verkligheten. Han säger att har du en bil och ska köra den måste du ha en trafikförsäkring. Har du jobb och lön ska du ha en arbetslöshetsförsäkring.

Vi får väl se när den borgerliga A-kasse skatten kommer eftersom vi fick en skatt på trafikförsäkringen för drygt ett år sedan. Att förbättra anställningsskyddet för våra abetstagare är väl inget Littorin funderat på. Själv tror jag det skulle fungera som att bilarna och förarna skulle bli säkrare och bättre och inte så många skulle behöva använda sin bilförsäkring eller kosta samhället i resurser.

Makan bloggar om att jag inte behöver googla mig själv varje timma.
Anki bloggar om inte mindre en tre grejer idag.
Erik skriver om att behöva blocka kommentarer.

Krassman, In Your Face

5 miljoner av våra skattepengar?

Den kickade moderata kommundirektören från Norrtälje, Lillian Eriksson hävdar att avtalet som är skrivet med kommunen skall ge henne ca 5 millar i avgångsvederlag. Kommunen hamnar på summan av 900 tkr men vart det slutar får vi se i först den 9/6.
Hur mycket pengar och bad rep. kan får borgerligt styre kosta?

Idag så levererar jag och Hanna Stymne Bratt en bitter sak i NT och det känns skönt att även tidningen själva gör samma anlys som vi Socialdemokrater gör. Att allt detta är moderaternas gruppledare och kommunalrådet Kjell Janssons fel. Hur länge den här moderatstyrda pakten i Norrtälje kommer att hålla är bara en tidsfråga. Om jag fick bestämma så skulle en uppgörelse mellan oss Socialdemokrater och något av de borgerliga partierna samt vänsterpartiet och MP var det önskvärda. I annat fall får väl vi vänta till 2010 med att se en ny kompetent och duglig politiskledning av Norrtälje kommun.

Naturligtvis skriver Ulrika om detta oxå.
Catarina skriver om kommunal välfärd.
Johanna kommenterar det borgerliga problem i landstinget.
Hartman skriver om männskligt förfall.
Mona skäms över sitt mobilabonnemang.

Krassman, In Your Face

tisdag, maj 13, 2008

Offrad för att rädda ett kommunalråd

Då står det klart, den borgerliga majoriteten i Norrtälje offrar kommundirektören Lillian Eriksson för att rädda det moderata kommunalrådet Kjell Jansson. Centerpartiet, Folkpartiet och KD sökte stöd hos oss Socialdemokrater för att kunna få majoritet för beslutet att sparka kommundirektören eftersom moderaterna fortfarande försvarar hennes "politiska" agerande.
Offrad för att rädda Kjell Jansson till varje pris?!

Självklart tar vi vårt ansvar och avskedar denna inkompetenta och lätt manipulerade kommundirektör som sprungit det moderata kommunalrådets politiska ärenden. Det mest fantasitiska är ändå att höra att de övriga borgerliga partierna inte tycker att det finns någon spricka i majoriteten utan att detta bara är ett personalärende, man undrar ju vad dom blivit lovade för detta. En kommande kommunalrådspost i var kanske, jag tror jag spyr snart....

Krassman, In Your Face

torsdag, maj 08, 2008

Ett är ett misslyckande, två är ett tecken på ansvarslöshet

Jag vill börja med att tacka min moderat kompis Anders för rubriken på detta inlägg. Jag berättade för honom om att en till förvaltningschef hoppat av sitt uppdrag med hänvisning till kommunledningens agerande och rubriken är hans kommentar på det inträffade. Idag så kommenterar vår vice gruppledare Urika Falk det inträffade i NT (eftersom jag är på Mallorca). Min tidigare förvaltningschef är hård i sin kritik och säger till NT att han hoppar av på grund av den personalpolitik, det ledarskap och den bristande öppenhet som råder i Norrtälje kommun.

Ännu en resurs som slutar på grund av vanstyret av kommunen

Att vår kommundirektör hamnat i skottlinjen är en sak men den som är ytterst ansvarig är ändå kommunalrådet Kjell jansson (m). Jag håller på att förbereder en mängd frågor och interpellationer som jag/vi kommer att lägga på kommande fullmäktige kring hur "han" styr vår kommun. Det är fyra borgerliga partier som styr kommunen men det är helt klart så att det är moderaterna som prioriterar och leder politiken i kommunen. Kommunalrådet Kjell Jansson använder kommundirektören för att genomföra påtryckningar på förvaltningar som inte lyckats privatisera fler kommunala verksamheter eller sköter sig enligt hans tycke. Detta istället för att vända sig till sina borgerliga kamrater inom det övriga partierna. Frågan är om det var detta som kommunens medborgare lade sin röst på i valet 2006?

Josefin skriver om olagliga privatiseringar.
Erik skriver om intervjun med Luciano Astudillo.
Catarina skriver om tomma bussar.
Rosemarie skriver om kulturfyra.

Krassman, In Your Face

lördag, maj 03, 2008

Kovändning av SD

Då kom den väntade kovändningen av SD i arbetsmarknadspolitiken. Från att kopierat linjen från Svenskt Näringsliv att facket har för mycket makt och är styrt av Socialdemokraterna så skall nu den "svenske" löntagaren försvaras. – Vem ska försvara den svenske löntagaren mot lönekonkurrens från utlandet om inte vi gör det? Vem ska försvara vår rätt att själva forma vår modell för arbetsmarknaden om inte vi gör det? sade Jimmy Åkessonsitt kongresstal i Karlstad. Har haft en debatt gällande SD:s antiarbetarpolitik med en Patrik Ohlsson tidigare här på bloggen och det skall nu bli spännande och se om han blivit en fack älskare efter sin helg i Karlstad, det var ju inte riktigt så tidigare kan man säga.

Krassman, In Your Face