söndag, december 31, 2006

2007 års första inlägg

Så här de första timmarna in på det nya året tänkte jag snabb sumera det gångna årets plus och minus. Det har varit ett spännnade år 2006 och nedan ser ni mina tre bästa och sämsta stunder från det gångna året.

Plus:
1, Min son Theodors födelse
2, Resan med hojklubben till Norge
3, Göta Kanal turnén med Sossarna



Theodor, 2006 års höjdpunkt enligt In Your Face

Minus:
1, Fet valförlust för oss Sossar
2, Sparken från jobbet
3, Anna Sjödins avhopp

Reinfeldt kammar hem valet. Aldrig någonsin har en borgerlig regering
tagit makten med så dåligt stöd av befolkningen.

Krassman, In Your Face



lördag, december 30, 2006

Är dödsstraffet verkligen ett straff?

I morse så avrättades Iraks tidigare diktator Saddam Hussein. Undertecknad är ännu en i raden som beklagar att Saddam fick dödsstraff. Avrättningen av Saddam Hussein riskerar trigga våldet i Irak och det kommer i så fall att ske när USA:s arbetssätt i Irak nu äntligen ändras. Misslyckas denna nya strategi och våldet ökar så kommer Irak att kunna dras in i ett fullskaligt inbördeskrig. Läsa gärna Amnestys syn på Saddam Husseins avrättning.

Jävla gubbe, men dödsstraff är så jävla 80:tal. 1880 tal that is.

Krassman, In Your Face

fredag, december 29, 2006

Synnerligen sympatisk synpunkt

Erik Laakso, denna glade store man med det lustiga skägget levererar en synnerligen sympatisk synpunkt gällande Socialdemokratins framtidsinriktade idédebatt. Funderingarna ligger inte lång från mina egna vilket innebär att Laakso direkt kvalificeras till att länkas från In Your Face. Eftersom jag är så ödmjuk så önskar jag citera mig själv på området när det gäller att bygga framtidens Socialdemokrati. “För att åter klä den Socialdemokratiska bruden skall vi använda oss av något gammalt, något nytt, något lånat, något bytt men inget blått”

Laakso, vettig snubbe enligt In Your Face.

Krassman, In Your Face

torsdag, december 28, 2006

Att göra på mellandagarna? skriva interpellationer.

Vilken tur att jag kom ihåg det, inte fick jag något svar av det Moderata kommunalrådet på förra kommunfullmäktige. Jag var upp i talarstolen och ställde några konkreta frågor till honom gällande omorganisationen av två av våra nämnder. Här kommer det korta versionen av det hela. Man skall slå ihop miljö och Byggnadsnämnden föra att korta handläggningstiderna på bygglov. Vi har diskuterat detta som fan fram och tillbaka och vi ser att detta medför en hel del problem. Man skjuter nämligen inte till några xtra resurser till den nya förvaltningen som bildas. Vid en omorganisation för att uppnå korta handläggningstider så frågade sig nu vän av ordning från talarstolen detta:

* Hur långa är handläggningstiderna idag?
* Hur mycket kommer handläggningstiderna att kortas med denna nya organisation?
* Hur mycket kommer handläggningstiderna att initialt att förlängas innan den nya organisationen är helt inkörd?
* När är den nya organisationen inkörd?

Det Moderata kommunalrådet som själv är initiativtagare och drivande av frågan kunde naturligtvis inte inte besvara någon av mina frågor, vilket man kan tycka är rätt märkligt. Tänk er fyra år till med denna ledning!! Vi får väl se om jag får något svar på frågorna nu när det blir en interpellation av den.

Knasboll enligt In Your Face !!!

Krassman, In Your Face

fredag, december 22, 2006

United States of Falukorv

Under valrörelsen så var det många som såg tydliga samband mellan de ”nya Moderaternas” politik och arbetssätt och med George Bush. På en rad områden så ser vi nu bitarna falla på plats. Alliansen för makt ville att valet skulle liknas vid ett presidentsval. Det skulle handla om Reinfeldt vs Persson och tydliga direktiv gick ut till aktiva moderater runt om i avlånga landet Falukorv. – Var närvarande men låt Fredrik Reinfeldt vinna valet åt er.

Bush, teamleader in "Nya Moderaterna" from Sweden
Inom politiken så kan vi se en rad likheter mellan Reinfeldt, George Bush och the American Way of life. Miljöpolitiken är kanske en av de tydligaste. Uttalanden från Reinfeldt och övriga allians gängare går helt i stil med Bush uttalande över varför han inte skrev under Kyotoprotokollet - it will effect the American way of life. Här är ett lysande exempel på denna mentalitet hos de ”nya Moderaterna”.

Angreppen mot fackföreningarna genom förändringarna av A-kassan, privatiserings planerna inom sjukvården och förändringen av trafikförsäkringen är andra tydliga exempel på områden där politiken är kopierad från The Land of the Free, Home of the Brave.

Men nu kan vi även se att det inte bara är politiken som kopieras. För någon dag sedan så publicerade In Your Face inlägget om Milton Friedman och kopplingen mellan hans ekonomiska teorier och förkärlek till marijuana. Likheterna mellan Friedmans teorier och Anders Borgs ekonomiska politik kommer väl inte som någon överraskning men det är inte det enda som förenar dessa två. De har ju även intresset för marijuanan gemensamt. Även Anders Borg har ju enligt egen utsago rökte på och själv velat legalisera marijuana. Det som kan skilja dessa två personer åt är att Milton Friedman fick Nobelpriset i ekonomi, vilket jag har svårt att tro att Anders Borg skall kamma hem.

Knappast något Nobelpris till Borg spår In Your Face.
Men detta är bara början. Vi kan idag konstatera att Fredrik Reinfeldt mer och mer nu ikläder sig rollen som Sveriges George Bush. Det räddas grisar, spelas Bingolotto och Filippa-febern eldas på så det skall gå hem i stugorna. Se även min tidigare trädgårdsmästare Claes Nordmark rapport på ämnet.

Krassman, In Your Face

onsdag, december 20, 2006

Milton Friedman, a real pothead .

This unique post was brought to you by In Your Face in corporation with Ulrika Falk. If you want to do it right, do it like Ulrika does it.
---------------------------------------------------------------------------------

Det är många möten som Milton Friedmans teorier kring ekonomi och arbetsmarknad kommit upp på i min Socialdemokratiska historia. Han überliberala synsätt och lovsong över kapitalismen och att det är ett oöverträffat system har givit många intressanta tankar och funderingar. Efter att läst MPP:s senaste rapport (The Marijuana Policy Project) så blir dessa teorier från Friedman ännu mer intressanta och kommer framöver skapa ännu mer frågor.
Den nyligen avlidne och tidigare Nobelpristagaren i ekonomi Milton Friedman var engagerad i många stora frågor. Ett av hans större intressen vid sidan av ekonomin var legaliseringen av Marijuana i USA. Han var en aktiv i MPP och så sent som förra året bad han president Bush om att legalisera drogen. Enligt MPP:s rapport så omsätter drogen 247 miljarder kronor vilket gör den till USA:s viktigaste gröda.
Milton efter en spliff ???
Vi får väl se om detta kommer påverka Milton inspirerade Allians gängare till att börja odla "alternativa" grödor och komma med liknande ekonomiska teorier. Med ena handen på hjärtat och den andra på den borgerliga regeringens budget så känns det faktiskt inte helt främmande.

Krassman, In Your Face

tisdag, december 19, 2006

Tur att man har fördomar. Del II

Nummer två ut här på In Your Face är Martina Westfahl Backlund och här följer hennes reflektion över fördomar och lite om vem hon är, och vad man tror hon är.......
--------------------------------------------------------------------------------

Namn: Martina Westfahl Backlund
Yrke: Student
Familj: Del av den ”nya” svenska kärnfamiljen, pojkvän
Tycker inte om: den amerikanska livsstilen, lathet och folk som pratar långsamt.
Tycker om: mångfald, havet och erfarenheter.
Dammsuga eller diska: Diska, lätt! Med diskmaskin blir jobbet snyggt, effektivt och miljövänligt
Fågel, fisk eller mittemellan: Fisk. Håller en låg profil och betraktar dig på avstånd i vassen, för att sedan sno åt mig hela betet.

Blond, blåögd och… passionerad?

Under de senaste fyra åren har jag ägnat mig åt studier i det för tillfället (?) mediahajpade ämnet miljövetenskap med en tvärvetenskaplig profil. Den tvärvetenskapliga prägeln är någonting som inte bara beskriver min utbildning, utan även mig som person. Jag har alltid eftersträvat balans mellan skola/fritid, alkohol/sömn och nonchalans/medvetenhet, och detta, för det mesta, med ett oklanderligt resultat. I dagsläget ligger fokus på det sistnämnda; för vad gör man när man som akademisk produkt inser att världen är på väg utför och att konsumtion och tillväxt sätter sådana som Christer Fuglesang på kartan? Snart kommer vi alla tvingas att emigrera till en närliggande galax och lära oss hur att tillgodogöra oss näringen i svavelföreningar och mineraler.

Men trots allt vaknar jag ändå varje morgon och inser att jag trots allt inte vill gå till skolan iklädd Fjällräven från topp till tå och endast bruka ”skönhetsprodukter” baserade på såpa och olivolja. Varje dag, minut och sekund drabbas jag av det etiska och moraliska dilemmat att leva som jag lär eller att tänja på gränserna. Och någon aktivist har jag aldrig varit. Istället ser jag mig tillhöra den nya skolans akademiker och gör så gott jag kan. Min förhoppning är i framtiden att kunna göra en skillnad på något plan, men framför allt vill jag aldrig sluta lära och förundras.


Under hösten har jag ägnat mig åt ett litet projekt och antagit rollen som ”Bingo-bitch”. Nyfikenhet är en drivkraft och att utforska den mörka sidan kring Stureplan var ett erbjudande som jag absolut inte kunde tacka nej till. Iförd en gul (vedervärdig!) t-shirt var den min tur att mingla på Sturecompagniet och hjälpa stackars vilsekomna backslicks och Barbie-kopior att hitta till damrummet för att pudra näsan med vitt pulver. Fångad i en stormvind av Gucci och hårgelé skred jag till verket som värdinna på releasefesten av storsatsningen ”Being Bingo”. Det var jag och två andra blondiner som fick äran att gå runt och… le? Det händer inte ofta att jag känner mig helt bortkommen i den akademiska världen, där jag må vara blond och blåögd, men inte naiv. På Stureplan fick jag kliva i en annan roll där jag inte var jag, utan snarare ett derivat på ett genetiskt spratt. Hur tacklar man händer som kladdar, dåliga skämt och allmän misär på jobbet? Jo, med ett leende (och genom att ”låna” tio goodie-bags som fick följa med mig hem istället för med någon på VIP-listan som blev utan)! Kvällen med silikon och Bingo ”Kalles Kaviar” Rimér fick mig att vara tacksam för mina 6 900SEK i studiemedel varje månad från CSN samt det faktum att jag efter kvällen slut fick gå hem, ta av mig masken och känna mig tillfreds. De vilsna själar som Nöjessverige lever av har mina sympatier- aldrig vill jag komma hem från champagnebrickor och tvingas vakna och inse att det inte var en mardröm, utan själva LIVET. Hur man lever sitt liv är upp till en själv och jag kommer fortsätta att lära mig av att emellanåt skrida över gränsen för vad som anses passa in i mallen. En kväll då och då på Stureplan är någonting som jag önskar alla. Och mellan gångerna där fortsätter jag mitt arbete som omsorgsassistent inom det Kommunala och bor i betongdjungeln Söder om Söder.

Till sommaren tar jag min magisterexamen i miljövetenskap och då är det dags att passera nästa gräns- den från student till ”vuxen” och ta klivet ut i arbetslivet (för jobb finns det, det är nu de kommer!?!). Till sist vill jag bara rikta mig mot de kära beslutsfattande politikerna i Stockholms stad som fastslagit domen att mer än halvera miljöbudgeten; hur tänker ni? Allt fler rapporter pekar på att miljö och utveckling faktiskt går hand i hand. Låt er inte luras av fördomarna utan var proaktiva i ert (vårt) miljöarbete som faktiskt är en FÖRUTSÄTTNING för uthållig utveckling. Satsa pengar på att utveckla regionen och låt Stockholm förbli en huvudstad dit turister vallfärdar för att njuta av resultatet av en gränsöverskridande politik!

Martina Westfahl Backlund, gäst på In Your Face

söndag, december 17, 2006

En Norén 1.6

Då var det äntligen dags att skapa lite julstämning. Klimatförändringarna är påtaliga som aldrig förr, snön lyser med sin frånvaro och 250 säsongsanställda är varslade om uppsägning i Sälen. Nu gäller det att agera om det skall bli någon jul feeling. Sagt och gjort, dags för att fixa granen. In med alla i bilen och iväg på shopping!! Här nedan ser ni resultatet, en klassisk Norén 1.6.


Norén 1.6 består av:
Träd 149 kr
Lampor 49 kr
Fot 99 kr
Glitter 30 kr
Div. pynt 120 kr

Summa 447* kr

* Lokala avvikelser kan förekomma.

Krassman, In Your Face

lördag, december 16, 2006

Anna Sjödin avgår.

Detta inlägg presenteras i samarbete med Ulrika Falk. Ulrika, en människa som berör och berikar.
---------------------------------------------------------------------------
I natt 01.38 så fick jag ett sms från Anna där hon berättade att hon avgår som ordförande. Jag förstår att hon inte orkar stå emot dessa ständiga kommentarer och synpunkter. Personligen så tror jag Wanja Lundby Wedins uttalade tog enormt hårt på Anna. Anna har alltid, precis som Wanja kämpat för kvinnorna och för våra kamrater inom LO-facken så hennes uttalande var nog droppen som fick bägaren att rinna över. Anna Sjödin blev dömd i tingsrätten för förolämpning, egenmäktigt förfarande, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och det är detta som kontinuerligt givit fler och fler röster för att ge Anna politiskt näringsförbud.

I relation till en mängd skandaler som vi Socialdemokrater radat upp under de senaste åren har långt ifrån alla gjort att berörda personer fått lämna sina poster, trots att det i fler fall handlat om frågor som direkt går emot en Socialdemokratisk politik och moral. Spritfester på medlemmars pengar, fiffel med bidrag och löner samt en rad skumma lägenhets affärer är alla exempel på tillfällen då handlingarna har utförts till förmån för den egna personen. Men straffet har sällan resulterat i krav på avgång.

Vad är det som gör att det Anna Sjödin döms till mot sitt nekande är mer moraliskt förkastligt i den politiska världen. Är det att hon är ung och tjej som gör att rösterna inom den Socialdemokratiska rörelsen varit mer kritiska än i andra fall? Den Socialdemokratiska rörelsen borde istället ha en förlåtande attityd i ett fall som detta, eftersom ingen riktigt kan vara säker på vad som hände den där kvällen på Crazy Horse till skillnad mot andra skandaler och affärer. Anna Sjödin borde få en andra chans att återkomma i politiken med tanke på de politiska kvaliteter som hon besitter.

Vill bara citera en sak från hennes artikel på DN debatt:
"Det jag varit med om förstärker min vilja att försöka förändra samhället och dess avigsidor. De värderingar jag bär på ställer krav. Det handlar om att ärligt och uppriktigt bry sig om hur andra människor har det. Det handlar om att stå upp när det blåser som hårdast. Vackra ideal och principer får bara ett värde om du håller fast vid dem också vid motgång och inte enbart i demonstrationståg"
Anna Sjödin

Krassman, In Your Face

fredag, december 15, 2006

Love is in the air.

Det var som tusan. Nog för att jag ställer upp på vår valda SSU ordförande Anna Sjödin, men att läsa i dagens Norrteljetidning att förutom att vara hennes personlig vän så är jag även hennes pojkvän!!! Hartman kommer att strypa mig, eller är det jag som är Thomas och han är jag....vem vet?. Inte är det Norrteljetidning som har koll på läget i alla fall.

Dagens fråga: Är det Hartman eller Krassman på bilden.
Skicka erat svar till monica.nilsson@norrteljetidning.se

Krassman/Hartman, In Your Face

torsdag, december 14, 2006

Upprättelse, gärna för mig....

Även detta inlägg på In Your face presenteras ihop med Elof Hansjons. Elof Hansjons, så som alla killar vill vara
--------------------------------------------------------------------------------
Kolla vilket bra initiativ. Gå in på http://www.upprattelse.se/ och berätta om du har blivit kränkt eller misshandlad på krogen. Oavsett om du var vakt eller gäst.

Elof, the one and onely.....

Krassman, In Your Face

Wanja Lundby Wedin, absolut bäst och absolut sämst.

Mynttorget utanför riksdagshuset var smockfullt. Byggjobbare med hjälmar stog sida vid sida med kommunalare och lärare, som man hade sagt på Stureplan: Alla var där. Sprang på Stefan Löfven (IF Metalls ordförande) och han tycket att jag hade blivit tjock sen sist vi lekte ihop. Skall han säga va….jävla gubbe :)

Kallar mig tjock......

Där stog vi som sillar och väntade på Wanja Lundby Wedin och drack gratiskaffe som Jojje från Solna bjöd på. Så kom hon upp på scen, och det med besked kan jag säga. Wanja var som en furie och med ens så var vi tillbaka i valrörelsen. Nog för att jag har lyssnat på Wanja Lundby Wedin tidigare men idag var något extra. Hon var fullkomligt rasande på den borgerliga regeringen med Reinfeldt i spetsen. Wanja skrek så det dånade mellan väggarna på Stockholms slott. Fritt återgett så sa hon så här:

”Den borgerliga regeringen känner till sin politik, men de känner inte till konsekvenserna. Detta slår hårdast mot kvinnor, hårdast mot våra nya svenskar och hårdast mot de lägst avlönade. Då spelar det ingen roll att Sven-Otto Littorin säger att dessa grupper kommer att kompenseras vi sänkta skatter. Eftersom vi inte betalar vår A-kassa i procent så slår detta mest mot dem som har minst. Regeringens politik är en politik för ökade klyftor”

Wanja Lundby Wedin

Wanja var absolut bäst idag och även absolut sämst. Det var med sorg jag sedan fick höra på nyheterna att hon hade uttalat sig om Anna Sjödin. Hon tyckte att Anna skulle avgå nu när hovrätten inte skulle ta upp hennes överklagan. Med tanke på vilka Wanja representerar så är jag fruktansvärt besviken.

Varför dömer Wanja ut Anna Sjödin på det sättet? Anna Sjödin har inte gjort någon en skum lägenhetsaffär, hon har inte gått förbi någon kö, hon har inte förskingrat några pengar och hon har inte använt andras pengar till att köpa sprit. Hon har inte gjort något som drabbar SSU:s eller den Socialdemokratiska politiken och det den står för. Detta tillskillnad från många andra inom vår rörelse som har radat upp skandaler på löpandeband de senaste åren.

Anna Sjödin har lett sitt SSU att för förstagången i modern tid få 1:a och 2:a gångsväljarna att vilja lägga sin röst på den Socialdemokratiskt styrda regeringen som nu avgått. Hade det bara varit upp till SSU så hade vi fortfarande haft en Socialdemokratiskt styrd regering som inte hade angripit A-kassan och de grupper som nu Wanja Lundby Wedin försvarar.

Anna Sjödin, In Your Face lyfter på hatten

Jag vet inte vilken dom som är mest orättvis, den som tingsrätten har gett Anna Sjödin eller den dom som andra politiker och förtroendevalda ger henne för att hon blivit misshandlad och kallad för jävla hora på krogen.

Krassman, In Your Face

onsdag, december 13, 2006

In Your Face Federley.

This post i proudly presented in association with Claes Nordmark.
Claes: Kompis, politrixare och svartbältare på Iraq.
---------------------------------------------------------------------------------
Riksdagsledamoten och CUF-ordföranden Fredrick Federley beklagar sig över att Hotell och Restaurang-facket tar strid för tecknande av kollektivavtal med en salladsbar på västkusten. Fredrik verkar sakna kännedom i historiken mellan fack och arbetsgivare i avlånga landet Falukorv och ersätter den men inrepeterad klagosång signerad den borgerliga tankesmedjan Timbro.

Federley, knasboll enlig In Your Face

Faktum är att den svenska arbetsgivarorganisationen (SAF) kom till efter hårda fackliga aktioner redan under 1900-talts första år. Lagen om kollektivavtal togs av riksdagen 1928 och gäller sedan 1929. Den enskildes rätt att tillhöra en förening är också skyddad av lagen. Det ankommer inte på arbetsgivaren att efterfråga eller påstå att ingen är eller vill vara med i facket. Däremot har en facklig organisation rätt att vidta stridsåtgärder mot den arbetsgivare som inte vill teckna kollektivavtal.

Normalt tar inte facket till stridsåtgärder men om en arbetsgivare, som i ”salladsbars-fallet”, inte betalar ut sjuklön eller gör avsättningar till de anställdas pensioner så försätter företaget både de anställda och konkurrenterna i en osund konkurrenssituation. Då gäller det att förmå företaget att följa det regelsystem som gäller på marknaden och ersätta de anställda minst enligt avtal.

Den som har en anställning på en liten arbetsplats har ofta svårt att föra sin egen talan. Just detta är själva idén med fackföreningen. Det är föreningen som för den enskildes talan. Den borgerliga alliansens tidigare utspel om ordning och reda på arbetsmarkanden verkar Fredrik Federley missat under utbildningstimmarna på ”Timbro-skolan”. Vi Socialdemokrater står fasta i våra värderingar för att vi skall ha ordning och reda på arbetsmarkanden. Rättigheter och skyldigheter enligt gällande kollektivavtal. Minimilöner, arbetstider och arbetsmiljö som följer gällande lagstiftning. I motsatts till detta står uppenbart den tidigare folkrörelsen Centerpartiet .

Krassman, In Your Face

tisdag, december 12, 2006

Korvbrödets huvudstad.

Detta inlägg on In Your Face was brought to you by Elof Hansjons.
Elof, för en bättre värld att leva i.

Korv med bröd !! Eller som den tramsiga reklamen hade som budskap för ett tag sedan, bröd med korv. Helt klart är det nu i alla fall avgjort vilken som är korvbrödets huvudstad, det är Prag. Jag tillhör den kategorin av människor som tycker att korv med bröd är godast, det skall alltså vara korv med bröd när man biter i sin korv med bröd, där av namnet kan tyckas. Då frågar sig väl vän av ordning, är det inte det då??

Nej det är det inte. Vid en alldeles för snabb och slarvig kalkyl baserad på dåligt med fakta och mestadels taskiga uppskattningar visar det sig att 40 % av den normalserverade vursten i Sverige saknar bröd som ackompanjemang. Korv med lite bröd borde det alltså heta i detta landet Falukorv. Men kommer man till Tjeckien så får man se på andra korvar. Som bilden visar så han man i detta land förstått vad korv med bröd betyder. Det betyder just korv med bröd.



Krassman, In Your Face

måndag, december 11, 2006

Svart som själen, bär reflex.

Mörkrets tid är här. Avsaknaden av snön pga. klimatförändringarna gör att det är svart som själen efter klockan 16.00. Undertecknad som bor ca.80 km utanför tullarna möts av ett kompakt mörker ett par timmar efter lunch. Man känner sig som en Orch ute på uppdrag i Mordor, sökandes efter liv att släcka.....

Tur att vissa är så ordningsamma och bär reflex dessa dagar. När man själv kör bil dessa dagar slås man av hur osynliga de flesta som rör sig där ute blir. Med andra ord, gör som damen jag träffade i busskön här i förra veckan. Bär reflex.
.
Även detta kan ju gå till excess kan vi konstatera!!


Krassman, In Your Face

fredag, december 08, 2006

Analys av rang....

Har ni tröttnat på alla amtörmässiga valanalyser och tunna påståenden? Kolla då in en av rang. Johan Hassel presenterar på DN-debatt SSU:s valanalys.

Detta inlägg är sponsrat av Daniel Mathisen och vi här på In Your Face rekomenderar varmt ett besök på hans eminenta blogg.

Danaiel Mathisen
Ordförande för Sveriges största, bästa och vackraste SSU Distrikt
Krassman, In Your Face

Från mörkret stiga vi mot ljuset............

I onsdags så hade vi valanalys med S-föreningen i Norrtälje.
Inbjuden till mötet för att ge sin syn på valfiaskot var den inte helt okände och ödmjuka Stig Malm. Undertecknad var två på bollen den här kvällen för att dra mina slutsatser och synpunkter till den om något ännu mer katastrofala resultat vi gör i kommunen.
Till valet i riksdagen backade vi 7,88%.

Stag Malm tekade som vanligt inte i att kritisera ledningen för Socialdemokraterna och dess agerande under valrörelsen. Det handlade om Göran Persson och herrgården men också områden som vår politik för arbete, de fackliga organisationerna insatser under valrörelsen samt partiets självförtroende. Stig tjatade på i 90 minuter innan det blev kaffe och julmacka (tack till farsan som pröjsade).

Sedan var det dags för nästa bittra anförande, mitt eget. När man har suttit och funderat och analyserat siffrorna över våra valkretsar så slås man av hur stor uppgift vi verkligen har framför oss. Naturligtvis att göra det interna jobbet rätt, med våra prioriterade politiska områden och vår profil. Men det finns ett ännu större arbete och uppdrag, att bli detta parti i människors vardag som vi så gärna vill vara. Läs gärna min kollega Stefans kommentarer på detta område.

Förändringen börjar alltid hos dig själv, och sen hos din arbetarekommun.

Krassman, In Your Face

onsdag, december 06, 2006

Tur att man har fördomar. Del I

Först ut är Anny Sandgren och här följer hennes reflektion över fördomar och lite om vem hon själv är, eller vilka hon är....

Namn: Anny Sandgren
Yrke: Studieombudsman åt Socialdemokraterna
Familj: Man och son (6 år)
Tycker inte om: Översittare, krigshetsare, fantasilöshet och julmat
Dammsuga eller diska: Tidigare diskade jag hellre, men med den nya superdammsugaren har jakten på dammtussarna blivit en glädje (ja, jag överdriver)
Fågel, fisk eller mittemellan: Mittemellan. Jag är nämligen en kameleont. Kan inte vara fisk för jag är rädd för vatten, men har ändå lurat mig till ett dykarcertifikat. Är också flygrädd, men tar hellre lugnande än låter det hindra mig från att resa dit jag vill.

Tänk att få byta mobiltelefonen mot en tvåhandad yxa !!

Med 149-259 damage (49 per second), enchantad med Fiery Weapon, som får detta gigantiska rakblad på klubba (The Nicker) att brinna som eld. Tänk att få ta av ombudsmannakavajen och glida in i paladinens skinande rustning. Tänk att få byta möten och budgetarbete mot en rejäl raid i UBRS (Upper Blackrock Spire) – på jakt efter det ultimata vapnet, eller nya, blå (sällsynta) rustningsdetaljer.

Att se sitt alter ego slåss och vinna mot till synes övermäktiga fiender – genom att lägga upp en bra taktik, eller helt enkelt slå dig ihop med dina vänner från hela Europa.

WoW, eller World of Warcraft, är ett spel som öppnar en ny värld för alla som vågar kliva in. Själv fick jag spelet i 40-årspresent av mina grannar – som på kort tid lyckats hitta mina dolda svagheter. Tyckte först det var konstigt med ett spel där man ska betala varje månad för att kunna spela, men nyfikenheten segrade. Efter att ha skapat Annysan (visst, oerhört fantasilöst, men det var min första figur – trodde aldrig hon skulle leva så länge) försvann all tid och rum. Jag valde en mänsklig Paladin, eftersom den både kan agera Tank (var längst fram i ledet och slåss ursinnigt), och hela sig själv och sina eventuella gruppkamrater från bakgrunden. Bra att klara sig själv tänkte jag, eftersom jag inte kände någon som spelade – då. Redan efter att ha nått nivå 5 (det gör du på ett par timmar om du är ihärdig), dök det upp andra, riktiga spelare, som pratade med mig, utmanade mig på duell, eller bjöd in mig till att lösa ett uppdrag i grupp. Jag var såld!

Anny till häst

En av de häftigaste delarna i spelet är just interaktionen med andra spelare. Du har faktiskt ingen aning om vem du träffar. Den ursnygga, krigaren med svällande muskler, är det en man eller en kvinna? Eller den lilla gulliga dvärgtjejen med ett vildsvin som husdjur, är hon/han 50 eller 12 år? Svensk eller rysk? Nästan alla förutsättningar till att bygga upp fördomar mot den riktiga människan bakom karaktären är bortsopade. Alla talar samma språk. Visst, alla är inte lika duktiga på engelskan, det märks, men beror det på ålder, lite engelskundervisning eller är det ett försök från spelaren att ytterligare maskera sin riktiga person? Även om vissa är väldigt öppna med vilka de är – inte sällan pratar man svenska med andra – men de kan faktiskt ljuga rejält. Att kunna försvinna så helt bakom en mask är synnerligen uppfriskande, likaså att bygga upp en nära relation med en andra spelare – bara för att du vet att du kan lita på dem när drakens andedräkt kommer för nära ditt ansikte. Därför är jag också med i ett Guild (gille), Shadow and Light heter det, och vi är för tillfället ca 60 vuxna (>18 år) spelare varav många börjar kännas som riktiga vänner, och vi talar ibland om att träffas, IRL. Måste bara hitta ett bra tillfälle att åka till London, eftersom de flesta är engelsmän.

Eftersom jag inte kunde spela så ofta, tog det mig nästan ett år att nå upp till högsta nivån – level 60. När jag gjorde det drabbades jag av ett vakuum i flera dagar – ungefär som efter en kongress, eller ett valJ. Nu har jag, och de andra miljontals spelarna runt om i världen, väntat snart ett år på den första utökningen, som ska göra att man kan komma upp till nivå 70, spela i nya världsdelar, två nya karaktärer, nya yrken och en massa annat nytt. Men Blizzard (som gör WoW) är tillräckligt smarta att hela tiden göra mindre förbättringar så att man inte ska tröttna.

Slutligen vill jag ändå varna alla med svag karaktär för att börja med WoW – det är starkt beroendeframkallande – och snart kan du finna dig själv uppe till kl. 04.00 tillsammans med dvärgar, nattälvor och gnomer från England, Kroatien, Norge och Säffle, ivrigt huggande mot en slutboss och skrikande ditt krigsvrål ”Kill, kill, kill”.


Anny Sandgren
Gäst på In Your Face

tisdag, december 05, 2006

Det blev sparken ändå......

Jaha då har domen fallit. No more Riksdagsgrupp för Krassman inte.
Gör sista dagen den 15:e mars här på Riksdagen och måste väl säga att det inte känns så jäkla roligt. Men en tröst är ju i alla fall att nu kommer jobben, det har ju Reinfeldt lovat…..

Om någon av er har behov av en kille på 34 jordsnurr till lite av varje så hör av er så skickar jag min CV. Tänkte kanske dra igång en insamling så att jag kan blogga på heltid, vad tror ni ???

Krassman, In My Face.....

söndag, december 03, 2006

Prag, en stad av rang.....

Jaha, tre dagar i Prag och summeringen blir nog en tjock lunta. Tror att det blir en serie i tre delar som kommer att ha saker som korvar, kultur och Tjekiskafolket som rubriker. Sitter just nu vid en burk som naturligtvis saknar vokaler med bihang (ringar, prickar och annat) om ni undrar kring ordvalen. Avsnitt ett kommer under veckan.....

Krassman, In Your Face

fredag, december 01, 2006

Ett par dagars sabbat

I dag flyger så flyger jag till Prag för tid till eftertanke. Vi skall göra en så kallad eftervalsresa och visst hade det varit roligare om vi lyckats med vårt uppdrag under valrörelsen, att säkra en Socialdemokratisk valseger. Skall dock bli skönt att komma bort ett par dagar med tanke på hur stämningen är på riksdagen. Uppsägningsförhandlingarna av oss anställda ligger som en kall hand över oppositionsarbetet.

Det skall bli spännande att åter få uppleva denna fantastiska stad, det var ju i alla fall 13 år sedan sist. Var på väg dit för sex år sedan med bil men blev avvisad vid gränsen. Det visade sig att jag inte hade ”original” registreringsbeviset på bilen med mig utan bara en kopia så det var bara snällt att vända åter mot Tyskland. Helt fantastiskt, trodde dom att en SAAB 900 från 1986 som hade gått över 25 tusen mil blir snodd i Sverige och köras till Tjeckien för att säljas. Skall bli skönt att åter igen träffa lite öst i väst.

Krassman, In Your Face