onsdag, juli 23, 2008

Skillnad på skit och pannkaka

Generaldirektören för hela nationens intresse, FRA:s Ingvar Åkesson plockar nu fram bragderna från FRA:s tidigare signalspaning. Till SvD säger generaldirektör Åkesson att spaningen uträttat flera stordåd. Den har stoppat ett dödsattentat på svensk mark, lagt fram bevis kring en insident 1985 då ett sovjetiskt stridsflyplan gjorde ett skenanfall mot ett Viggenplan. Avlysningen skall även gett tjetjener asyl rättigheter samt klargjort en del frågetecken vid en dödskrasch med ett viggenplan.

Vår tids ståtliga riddare som skall rädda oss från allt ont?

Det är intressant att man nu väljer att berätta om all denna nytta som denna spionverksamhet som FRA gjort givit för resultat. På vilket sätt dessa exempel skulle rättfärdiga den nya FRA lagstiftningen med avlyssning av all internet trafik som görs i landet Falukorv framgår dock inte. Att spionverksamhet avhjälper kriser är väl lika sant som att det även skapar kriser och det känns ändå som att Ingvar Åkesson försöker att vända opinionen mot FRA genom att bland ihop äpplen och päron. Man skall ju inte glömma att det är skillnad på skit och pannkaka ändå.

Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Leo sa...

Det är skönt att det finns sossar som också inser att vi inte kan ha massavlyssning.

Anonym sa...

Såssar har redan Svenska folket fjättrat via skatter, bidrag och andra kontrollorgan.
Dom som klarar sig undan är bovar och banditer som ställt sig vid sidan av..

Krassman sa...

Leo: Visst är det så Leo, Socialdemokraterna kommer att riva upp FRA-beslutet 2010, senast.

Anonym: Som du säkert insett så är skatter, bidrag och kontrollorgan något som vårt samhälle kräver och behöver. Annars så hade väl denna borgerliga regering tagit bort allt av ovan nämnda. Vad ditt helt ovidkommande kommentar hade med mitt inlägg att göra är fortfarande en gåta måste jag dock tillägga.

Anonym sa...

Men ni kommer ju att ersätta lagen med en som ger samma befogenheter i praktiken. Något annat kan väl inte väntas. Det är ju en sosselag från början, med stärkt integritetsskydd från den borgerliga sidan. Ni ville ju driva igenom den utan stärkt skydd för den enskilde.

Min slutsats blir ju att ni antingen inte har någon linje för svensk försvarspolitik eller att det osar klassisk sossepopulism...lutar åt det senare kanske.

Krassman sa...

Anonym: Ursprungs förslaget är Socialdemokratiskt och framtaget av försvarsrådsberedningens och gjort med deras prioriteringar. Det är väl då tur att det finns andra prioriteringar, vad som är bäst för nationen som helhet och integritet för att nämna två saker.

Vad är det som styrker din analys gällande Socialdemokratisk försvarspolitik? Att det är Sveriges borgerliga regering som helt saknar långsiktighet och ansvarskänsla och ser försvaret endast som en budgetfråga tycks du helt missat. Du kanske delar den borgerliga regeringens strategi att genom att åderlåta försvaret tvinga in Sverige i NATO. Nä du Anonym, sluta peka finger och kom med något som i alla fall kan tolkas som trovärdigt.

Anonym sa...

Sverige har i tysthet under S samarbetat med NATO sen 50-talet. Så den debatten kan vi lägga åt sidan då vi redan i praktiken är helt beroende av NATO vi ev kris. Säkert har svensk teletrafik avlyssnats i lönndom lika länge med S/M/C/Fps goda minne. Det enda nya med FRAlagen är ju att det som skett regleras i lag om det nu går igenom.

Och om nu inte FRA fångar upp all trafik på nät och telekabel har vi ju alltid Echelon...

se t.ex http://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

Anonym sa...

Men lägg av! S tog fram förslaget, alliansen förstärkte integritetsskydet. S valde ju aktivt att INTE lägga fram något förslag eftersom ni visste att alliansen + v + mp skulle fälla det i riksdagen. Ni ville dock gärna göra det. Då är det väl konstigt om ni helt plötsligt ändrar er. Du kan inte övertyga mig om annat eftersom jag var med i partiet och arbetade med frågan under tiden.

Ibland verkar du inte se skogen för alla träd, Krassman, och det är synd både för dig och för partiet.

Krassman sa...

Anonym 15.45: Men om du nu har jobbat med frågan och dessutom varit aktiv i socialdemokraterna så kan du väl ge det hela lite trovärdighet och inte vara anonym, eller jobbar du på/är rädd för FRA som du själv skapat?

Om du tycker att den borgerliga alliansen förstärkt integritetsskyddet så var det gjort från ursprungsförslaget och inte alls tillräckligt, där av röstade alla S-ledamöter nej till förslaget. Mona Sahlin har efter det tagna beslutet i riksdagen bjudit in de borgerliga partierna till att hitta en lösning i frågan men det kanske inte räknas i din värld. Historia verkar vara viktigare för dig vilket jag tycker kännas lite ledsamt.

Du verkar inte nöjd över din forna arbetsgivares nya hållning i frågan utan hade föredragit den tidigare, och det är synd för dig och vilket parti du nu tillhör.