torsdag, februari 01, 2007

Är det för hon är kvinna?

Här om dagen så rapporterades det på Ekot att presidentvalskampanjen i Frankrike kommer att bli den smutsigaste någonsin. Den konservative kandidaten Nicolas Sarkozys verkar ta till vilka metoder som helst för att smutskasta den Socialdemokratiska presidentkandidaten Ségolène Royal. Säkerhetspolisen försöker rota fram skandaler om Royals anställda och hon har blivit lurad av en komiker som står på Nicolas Sarkozys sida i kampanjen och fiaskot är ett faktum.

Royals kamp mot gubbväldet, Davids kamp mot Goliat ??!!!

Helt otroligt att man endast väljer att kommentera Royals tabbar och misstag men att inget sägs om Sarkozys härliga uttalanden som skedde i samband med oroligheterna i Paris förorter. Dessa uppstod i förorten Clichy-sous-Bois när två unga män omkom efter att ha flytt undan en poliskontroll. Sarkozys uttalande då att förorterna är fulla med kriminella pack och att han vill rengöra förorterna med högtryckstvätt. Detta gjorde att oroligheterna eskalerade men detta verkar man helt ha glömt.

Sarkozy, gubbväldets försvarare i Frankernas rike.

Kan inte låta bli att undra hur de andra kommande kampanjerna där en kvinna står mot gubbväldet kommer att se ut. Hillary Clintons kampanj kommer blir spännande att följa, för att då inte tala om Mona Sahlins här i Sverige. Vi får väl se om dessa två konservativa ledare kommer att använda sig av samma smutsiga kampanjer för att bekämpa hotet mot gubbväldet.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: