torsdag, februari 22, 2007

Björklund & Leijonborg - Ägg & Bacon

Igår presenterade Sveriges utbildningsminister Lars Leijonborg sitt förslag om hur man skall kunna komma till rätta med elever som gör så kallade taktikval på gymnasiet. Lejonborg skriver att bara den som är godkänd i svenska, matte och engelska ska kunna komma in på högskola. Elever som läser mer språk ska få extrapoäng, liksom de som läser svårare matematik.

Till detta lägger vi skolminister Jan Björklunds planer att införa yrkesförberedande gymnasieprogram där eleverna inte skall läsa just Svenska, Engelska och mattematik. Björklund menar att alla kanske inte vill eller kan så då skall man inte heller behöva läsa dessa ämnen. När man lägger ihop dessa två utspel från de Folkpartistiska företrädarna så blir bilden allt mer tydlig. Den borgerliga regeringen tar landet Sverige längre och längre från det samhället som vi Socialdemokrater vill ha, landet där kunskaperna och möjligheterna skall tillhöra alla och inte bara några.


Vi Socialdemokrater kommer aldrig stå för en politik där vi konkurrerar med låga löner, sämre anställnings villkor eller dålig arbetsmiljö. Nu går den borgerliga regeringen sakta men säkert mot att skapa ett B-lag på arbetsmarkanden. En lägre klassens arbetstagare som skall stå för den lägsta utbildningsnivån, de sämsta möjligheterna för utveckling och vidareutbildning. Detta samtidigt som man systematiskt attackerar skyddet som de anställda har genom sina fackliga organisationer och kollektivavtal. Välkommen till det nya Sverige.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se

Inga kommentarer: