fredag, januari 23, 2009

Men snälla nån!

Vilken klappjakt det blivit på Marklund över detta med "Gömda". Nu har även vissa läsare anmält boken till Konsumentverket eftersom de anser att de har blivit utsatta för falsk varudeklaration. Men snälla människor, hur är det med proportionerna egentligen. Hon har ju erkänt att hon slarvat med detta men vad är poängen med denna anmälning?

Gammelmedia på detta:
SvD, DN

Krassman, In Your Face

10 kommentarer:

Catarina sa...

Hur många böcker/tvserier/nyhetsartiklar är absolut SANNA? Är inte detta ett hot mot yttrandefriheten? Var är alla liberaler till Lizas försvar?

Anonym sa...

Hela den här historien är så otroligt uppblåst och oviktig.

Jag tyckte böckerna var bra, oavsett hur mycket som var sant.

Anonym sa...

Det tog ett tag,enligt media,innan hon hörde av sig.vad sa hon då?Det finns en annan artickel,om innehåll i dagens tidning, skulle den inte skrivits eller.?det gällde livsmedel.

Anonym sa...

Poängen med en anmälning? Jo, att man inte skall kunna ljuga ("slarva") hur som helst. Och "erkänt" stavas just så.

Mikael sa...

Jag skulle inte själv anmäla till KO. Men jag är upprörd över att dessa lögner drabbat så många människor, bl a de 7 barnen. Tycker därför att en markering som denna fyller sitt behov.
Duon kan ju faktiskt be om ursäkt så är saken ur världen för mig. Är rejält trött på dem.
Vill hellre lägga min energi på att vi människor ska få känna oss trygga på alla sätt och vis.

Trevlig helg tillönskas alla!

Anonym sa...

Har Ni inga andra problem. Hon gjorde fel, och?
Lägg energi på viktigare saker.

Krassman sa...

Anonym 17.40: Tack, missade det med "erkänt" men tycker ändå att drevet och tramset mot Liza vart tillräckligt.

Mikael: Hur nu barn och vuxna i boken drabbats av beskrivningarna i boken kan man ju tvista om tycker jag. Hennes misstag, slarv eller försök att vilseleda hela folket, om man nu vill kalla det för det är uppfattat och åtgärdat tycker jag. Detta är ju bara larvigt och onödigt och bidrar inte på något sätt till något konstruktivt för fem öre. Vilket även är bra mycket mindre än vad det nu kommer kosta skattebetalarna att hålla drevet levande. Trams är ordet.

PeO sa...

Håller med Krassman i detta. Marklund är en för dålig författare för att få denna gratisreklam. Ok att en familj dabbats men det luktar ju lång väg - typ "Den där Liza Marklund, snygg, framgångsrik, smart det håller inte i landet Lagom henne skall vi ta ner". Alla som kastar skit på Liza Marklund fråga er - vem vinner på detta? Vem ligger bakom?

Krassman sa...

Peo: Klockrent killen, vem vinner på detta? Vem ligger bakom? Mycket berättigade frågor från Peo.

Hasse Sandberg sa...

De som förlorar på uppmärksamhet kring Marklund är tyvärr alla de kvinnor som utsätts för hot, våld och förföljelse av sina fd. män. Boken gömda satt fokus på en viktig fråga, som nu tyvärr hamnar i skuggan av all uppmärksamhet kring frågan om historien är sann, eller baserad på en sann historia.