Är på ett seminarium som speciellt riktat till bloggare. Ämnet för kvällen är hur ditt bloggande kan påverka relationen till sin arbetsgivare eller dina förutsättningar för ett nytt arbete. De bloggare som är här är Opassande, Under den lugna korkeken, Kulturbloggen , Tokmoderaten , Jesper Svensson , Krohnikern Andreas och IMike. Handelskammarens undersökning visar att bakgrundskontroller ökat markant de senaste åren.
25 procent av de arbetsgivare som är med i undersökningen använder Google och söker på personer vid rekrytering och 12 procent undersökning om man har bloggar. 12 procent av arbetsgivarna i enkäten säger att det kan vara negativt att den arbetssökande har en blogg. Jesper berättar om sin blogg där han försöker skildra hur det är att jobba på skatteverket. - Tänk på vad du skriver, var en synpunkt som Jespers chef fällde. Hans bloggade utvecklades allt över tid och hans bloggade växte popularitet hos sina kollegor.
Emma berättar om sin blogg Opassande. För hennes kollegor och chefer så vara alla i början positivt inställda till hennes bloggande. Detta tills hon själv kände att trycket från hennes bloggs popularitet påverkade hennes arbete med priser och journalister som ringde. Hon hade då ett samtal med sin chef om detta vilket varit väldigt positivt. Emma jobbar med PR och media vilket naturligtvis är en viktig ingrediens i hennes fall.
Antonsson äntrade podiet i all sin prakt. Att hans blogg påverkar och stöter är inget nytt, men det gör det åt alla håll. Hans politiska engagemang har naturligtvis påverkats men dock inte hans arbete. Han har fått respons från sina chefer men det har varit tydligt, när det gäller just arbetsplatsen. Dock så uppskattas hans politiska anslag av kollegorna. Framgång inom sin egen politiska sfär lyser dock med sin frånvaro, än så länge.
Efter bloggarnas dragning så följde en intressant diskussion om vad som är okej och inte från arbetsgivaren och vad som är okej och inte från en bloggare. Emma uttryckte en tänkvärd sak. -Det är en tragisk reflex om ens arbetsgivare inte vill att man skall blogga om sin arbetsplats. Något att fundera på i kommande undersökningar för Stockholms Handelskammare.
Krassman /In Your Face
1 kommentar:
"om ens arbetsgivare inte vill att man skall blogga om sin arbetsplats"
Hm ,ja absolut en poäng!
Sekretess i alla ära, där den verkligen behövs!
Skicka en kommentar