måndag, september 06, 2010

Schlingmann och bidragslinjen

Moderaterna har sett det som sitt livs uppgift att kalla vårt lands trygghetssystem för bidrag och har som ambition att reducera dessa tills majoriteten av av vår befolkning väljer privata försäkringar istället. Nivåer sänks, beräkningsgrunder görs om och regler förändras. A-kassan och sjukförsäkringen är de två tydligaste alternativen på Moderaternas politik som syftar till, att som det heter på Moderspråk, ökade drivkrafter för jobb och väcka det sovande folket. Något som i folkmun kan kallas piska.


Paradoxalt nog så finns det ett bidrag som är heligt inom Moderaterna. Det skall försvaras till sista blodsdroppen, trots att argumenten är tunnare än psalmblad. Moderaterna vägrar inse att året är 2010 och hemlighetsmakeri är lika impopulärt som vårdnadsbidrag. Jag menar naturligtvis den ovilja som Moderaterna har när det gäller att redovisa de privata bidragen som de får till partiet. Per Schlingmann menar att det vore det samma som att avslöja valhemligheten som varje person har.

Om det är kopplingarna till vissa privatpersoner som Moderaterna vill värna eller om det är rädslan för att gå miste om de miljoner som de får i stöd kan vi bara spekulera kring. Det är dock märkligt att samtliga partier i riskdagen, utom just Moderaterna och Kristdemokraterna vill att dessa bidrag på över 20 000 kronor skall redovisas. Det blir även ännu mer krystat när Schlingmann meddelar att det inte går att tillskansa sig makt i partiet via bidrag. Det hade kanske varit mer trovärdigt att berätta det, efter att man redovisat de bidragen man nu får.

Gammelmedia på detta:
SvD
/ Aftonbladet / DN / SvD2 /

Nymedia på detta:
Ett hjärta RÖTT / Katarina Nyberg Finn /Jinge / Röda Malmö / Kulturbloggen / Martin Moberg / Lasses blogg
/KLARTEXT / Annika Högberg / Partistaten /

Krassman / In Your Face

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tja. Så mycket LO stöttat S med genom åren är det väl ingen som vet. Pengar som "LO-kollektivet" med eller mot medlemmarnas vilja stöttat S med. För att inte tala om alla andra stöttningar.

Krassman sa...

@Anonym
Schhhh....tala inte så högt om LO:s kopplingar till Socialdemokraterna och hur mycket facket, som tagit politiskt ställning, jobbar för arbetarrörelsen.

Någon kan ju få reda på det....eller så är det kanske så att din och Schlingmanns jämförelse inte är värt ett skit. Men tala tyst om det oxå. Han kommer att att få redovisa sina siffror sen skall du se...schhhhhh.

Anonym sa...

hahaha den visste var den tog eller? Hur var det nu, stickan i grannens öga och bjälken i ditt egna? andras ungar och egna barn? Att idag sätta nån slags likhetstecken mellan facket och arbetarrörelsen är ju lite lustigt. Facken är en intreesoragnisation åt sig själva och deras stöd för S är ju ett sätt att hålla sig kvar vid köttgrytorna lagvägen - dvs komma åt medlemmarnas pengar. Hur många inom LO är idag sossar? Hälften? 35% eller mindre? Valfrihet? Nänä.

Krassman sa...

@Anonym
Wow, vi verkar ha lite olika erfarenheter av LO-facken du och jag. Hur mycket har du haft kontakt med facken och deras förtroendevalda? Är du medlem i något LO-förbund och känner du till de stadgar som de förbunden har? Frågorna är i högsta grad avgörande om du skall tillskrivas någon trovärdighet nämligen.

I SCB:s undersökning av partisympatier i maj svarade 54,4 procent av LO-medlemmarna att de skulle rösta på Socialdemokraterna.

Kanske inte en så hög siffra som Moderaterna har för miljonärerna i Sverige men än då. Sedan så väljer man faktiskt att vara med i facket och vilka man skall rösta på i Sverige så din kommentar om valfrihet har jag inte riktigt fattat.

Anonym sa...

Min syn på facket grundas på medlemskap i både livs och grafikerna. Bl.a som det man lite kul kallar företroendevald. Jag hade inte vett att hålla mig tyst när frågan kom på nåt möte! Facket idag är och har länge varit en toppstyrd maktorganisation med i många fall skrämmande syn på medlemmarna. Man gullar med arbetsgivarna och håller nere lönepåslag och annat. Gnäller medlemmarna på golvet så ignoreras eller i värsta fall mobbas dom. Att ha en åsikt som inte är den samma som fackklubbens eller att verkligen försöka driva medlemmarnas intressen möts med kalla handen. Det enda som gäller är det centralstyrda som ledningen bestämt. Det är min erfarenhet av facket på nära håll. Två olika fack men exakt samma sak. Din kommentar om att välja att vara med är i många fall rent nys - är du inte med i facket på många arbetsplatser är du automatiskt märkt med pestflagg för klubben, arbetsgivaren och dina jobbarkompisar. Och dess ständiga krypande för makten och tjat on S och arbetarrörelsen är ju hyckel och spel för gallerierna. Facket - som jag ser det - sjunger på sista versen om det inte sker en förändring.

Krassman sa...

@Anonym
Den visste var den tog va? Att vi har olika erfarenheter av facket blir ju nu ganska tydligt. Dit hat mot facket är klart påtagligt och bilden som du ger kan vara din bild, men om den är rättvis är det ingen som vet, min anonyma kommentator.

Anonym sa...

Japp. Som nån sa This is my truth, tell me yours!