torsdag, januari 20, 2011

Vad skatten skall användas till

Det finns en del olika bud inom politiken vad skatten som våra kära medborgare betalar skall användas till. Oavsett vilket parti man tillhör så brukar tumregeln vara att man skall hantera medborgarnas pengar med omsorg och vara tydlig med till vad och varför man tänker använda dom. Självklarheter kanske ni tycker, men det tycker inte alla kan jag meddela, det tycker inte Moderaterna i Österåker.

Sist Moderaterna i Österåker var på tapeten var det höjningen av politikernas arvoden. Över natten mellan den sista december 2010 och föra januari 2011 så hade arbetsbelastningen blivit spå stor så att arvodena var tvungna att höjas med 10 procent, ingen dålig löneutveckling det inte. Inte helt oväntat så försvarade Michaela Fletcher Sjöman (M) tilltaget med näbbar och klor. Hon menade att uppdragen kräver en stor arbetsinsats och innebär ett stort ansvar. Inte helt oväntat så hade hon inspirerats av sina gelikars höjning av sina arvoden i Täby.



Nu är det alltså nästa fråga gällande Moderaterna i Österåker och vad man tycker att man skall prioritera skattebetalarnas pengar till. Ni undrar väl nu om det är att ta tag i kvalitén i skolan eller den skyhöga ungdomsarbetslösheten som kommunen har. Eller är rent av äldreomsorgen som skall få ett efterlängtat tillskott, nix, nix ,nix. Man skall förvärva konst för 10 miljoner kronor. Förslag är en "satsning" som ingick i den borgerliga alliansens budget för 2011, konstigt är dock att man inte nämner denna stora satsning på sin hemsida där man skriver om kulturen i Österåker.



Visst är konst viktigt, och visst skall politiker få betalt för sin arbetsinsats men vad är rimligt och hur skall det genomföras. Hade Moderaterna i Österåker gjort klart under valrörelsen att man skulle köpa konst för 10 miljoner med skattebetalarnas pengar så hade jag inte brytt mig, men det gjorde dom inte. Hade de tagit upp att de skulle sockra sina egna arvoden med 10 procent så hade jag inte heller brytt mig, men det gjorde dom inte. Man kan ju bara undra vad mer Moderaterna i Österåker tycker att skattebetalarnas pengar skall användas till.

Gammelmedia på detta:
DN /

Nymedia på detta:
Michaela Fletcher Sjöman / Anki Furustrand / Mina Moderata Karameller /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Spiff sa...

Nu var det ju inga "jättelöner" det handlade om!
Tvärtom har jantelagen skapat ett låglöneland fullt av medelmåttor som avundsjukt blickar på grannen.

Bättre att betala bra och sedan kräva resultat och ansvar.