tisdag, april 24, 2007

Att ta sitt ansvar…yea right

I City idag kan vi läsa att den borgerliga ledningen i Norrtälje kommun uttrycker att de tar sitt ansvar när det gäller flykting mottagande. Man kallar till presskonferens och torgför att man kommer att ta emot 75 stycken flyktingar. Till saken hör att vi har haft långtgående samtal i kommunen, samtliga partier om hur ett ökat mottagande skall kunna se ut. Visst kan ett mottagande på 75 personer och två barn verka ambitiöst men det handlar naturligtvis om vad man utgår från.

Vi Socialdemokrater har i dessa samtal utgått från migrationsverkets vädjan och önskan om att ta emot 234 personer till skillnad från de 60 som vi redan har avtal på. Att tycka sig ta sitt ansvar genom att ytterliga ta emot 15 personer och två barn när behoven är så enormt mycket större tycker jag är under all kritik. Eftersom vi haft gemensamma diskussioner kring antalet så känns det enormt konstigt att beslutet sedan fattas av majoriteten och att vi blir informerade om resultatet i efterhand.

Tar sitt ansvar, nja säger In Your Face

Flykting och invandrarfrågan är en av våra viktigaste och samtidigt svåraste frågor, och vi Socialdemokrater hade förhoppning om att de gemensamma samtalen skulle leda till breda politiska lösningar. Men inte det inte, inte ens på detta viktiga och brännheta område. Kjell Jansson brukar ju säga att det har varit ett val och vi konstaterar att samtal kring de stora viktiga frågorna är inget som ligger den borgerliga majoriteten i Norrtälje om hjärtat. Här kör de sitt eget race.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Claes Nordmark sa...

Tjenare din gamle apa! ;-)

Jag sprang på Goldschwein på stan idag, han tjatade om att vi alla borde ses och hitta på nåt kul någon gång. Låter som en bra idé tycker jag!

Krassman sa...

Claes: Visst har han rätt i det. Har haft alldeles för mycket annat att pyssla med senaste tiden. Bättring skall ske.....

Claes Nordmark sa...

Topp! Vi får höras nästa vecka och se om vi kan sy ihop något.