tisdag, april 03, 2007

Klart man vill bli miljonär, man vill ju vara en trendsättare

Nyamko Sabuni berättar i Svd idag om hennes nya förslag för att öka jämställdeheten när det gäller föräldraförsäkringen. Hennes lösning för att få fler pappor att stanna hemma med sina barn är att ta bort taket i försäkringen. Den Socialdemokratiska regeringen höjde tidigare taket i försäkringen, så att alla som tjänar upp till 33000 kronor i månaden får ut 80 % av lönen.
Som motiv säger hon så här. –Höginkomsttagare är trendsättare. Därför är jag är intresserad av att titta närmare på vad det skulle kosta att ta bort taket, det är ju inte så många människor som tjänar över det.

Sabuni, lägger förslag för att göra de rikaste rikare.
Ingen tvekan om vilka Moderata alliansen prioriterar här inte.

Det kanske är samma argument som Anders Borg använde internt i den Moderata alliansen för att motivera slopandet av förmögenhetsskatten. Att rika människor är trendsättare och alla vill ju bli rika. I landet Falukorv så har vi cirka 610 000 personer som tjänar över 33 lax kronor i månaden och självklart väljer Moderat alliansen att underlätta och subventionera till de som redan har det bäst.

Varför inte behålla taket och istället höja ersättningsnivån så att alla som är föräldralediga . Vi Socialdemokrater vill att fler pappor skall var hemma med sina barn men i så fall så bör vi se över hur fördelningen av dagarna i försäkringen skall göras bäst. Moderata alliansen förrtsätter sitt arbete med att göra de rika rikare, självklart kanske. De är ju ändå trendsättare.....

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , ,

Inga kommentarer: