onsdag, april 25, 2007

Okunnighetens ansikte visar sig......

I NT idag så raporteras att CLL (vuxenutbildningen) i Kommunen tvingas att neka unga som söker yrkesutbildningar. Cirka 80 personer har nekats utbildning eftersom den borgerliga ledningen i kommunen inte valt att kompensera borttagandet av de riktade statsbidragen, trots oppositionens ykanden på detta. Den borgerliga regeringens beslut betyder att CLL i Norrtälje får 3,5 miljoner mindre vilket hårt drabbar de sökande till yrkesutbildningar.

Tyvär kan ni inte läsa den på nätet, inte gratis alltså.

När man sedan läser ansvarig ordförandes kommentarrer så blir man närmast mållös. Louise Branting (c) uppger till tidningen att "jag har inte hört om några problem", då kan man ju ställa sig fågan om Louise känner till koppling mellan medel och verksamhet?Enligt henne så har CLL inte fått mindre pengar, än de 3,5 miljoner som regeringen Reinfeldt tagit bort alltså.

Louise Branting (c), ordförande med koll, eller oxå inte.

En elev som fått sin sökta yrkesutbildning nekad ställer frågan om kopplingen till deras jobblinje när det gäller att se till att alla skall få ett jobb, samtidigt som man nekas möjlighetetn att kunna gå en yrkesutbildning (som nästan alltid leder till arbete). Svaret från nämdens ordförande pekar på en sådan enorm okunnighet så jag tänker inte ens skriva det. Ni får köpa tidningen istället.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: