måndag, april 30, 2007

Grattis Konung Carl XVI Gustaf och In Your Face

Visst är det kul att vi har ett kungahus men skulle inte republik kännas lite mer tjugohundra. Nog för att vi säljer vykort med kungen på som vida överstiger appanaget men det känns ändå som att vi skulle kunna ta ställning för republik.

Skön snubbe, visst....känns ändå lite lamt att vi inte kör republik.

Krassman, In Your Face

A-Kassan skall ge 80% av lönen.

Idag så skriver Mona Sahiln och Wanja Lundby-Wedin på DN debatt. Här blir skillnaderna mellan borgerlig och Socialdemokratisk politik på arbetsmarknaden tydlig. "hungrig hund jagar bäst" står mot "trygga människor vågar". Monas och Wanjas synpunkter på vårbudgeten måste bara citeras.



"Riksdagens utredningstjänst har analyserat förslagen i Reinfeldts och Borgs vårbudget. Resultaten förskräcker. Den rikaste tiondelen av befolkningen får 47 procent av inkomstförändringarna. Kvinnor får 40 procent, män 60 procent. Storstad får mer än landsbygd."

Krassman, In Your Face

fredag, april 27, 2007

Upp som en sol och ner som segrare

Inte sedan augusti 1994 så har opinionssiffrorna för Socialdemokraterna varit så höga. Naturligtvis skapar detta en rad funderingar och frågor. Är det för att vi är bäst? eller är det för att dom andra är dåliga? och säkert är väl att det är en kombination av de två. Helt klart är dock att bilden som borgerligheten (och vi själva bidrog till) av oss Socialdemokrater under valet nu har förändrats totalt. Startskottet har gått och detta är bara början.

Tummen upp för senaste siffrorna.....

Med Mona Sahlins ledarskap och den inre resan som vi kommer att göra med medlemmar, sympatisörer och andra som vill beskriva och förändra det Sverige vi ser idag. Det Sverige som nu Fredrik Reinfeldts regering bygger, ett Sverige med ökade klyftor, ökad otrygghet och mer historia än framtid i politiken som förs.
Krassman, In Your Face

Klart man är med på YouTube, lite i alla fall

Den 24/4 lanserade socialdemokraterna en pocketbok med titeln "På väg - Om drömmar, ilska och vilja". - Med boken sätter vi kroken i de viktigaste frågorna som vi måste diskutera för att komma med framtidens lösningar. Undertecknad fick agera reporter....

onsdag, april 25, 2007

Okunnighetens ansikte visar sig......

I NT idag så raporteras att CLL (vuxenutbildningen) i Kommunen tvingas att neka unga som söker yrkesutbildningar. Cirka 80 personer har nekats utbildning eftersom den borgerliga ledningen i kommunen inte valt att kompensera borttagandet av de riktade statsbidragen, trots oppositionens ykanden på detta. Den borgerliga regeringens beslut betyder att CLL i Norrtälje får 3,5 miljoner mindre vilket hårt drabbar de sökande till yrkesutbildningar.

Tyvär kan ni inte läsa den på nätet, inte gratis alltså.

När man sedan läser ansvarig ordförandes kommentarrer så blir man närmast mållös. Louise Branting (c) uppger till tidningen att "jag har inte hört om några problem", då kan man ju ställa sig fågan om Louise känner till koppling mellan medel och verksamhet?Enligt henne så har CLL inte fått mindre pengar, än de 3,5 miljoner som regeringen Reinfeldt tagit bort alltså.

Louise Branting (c), ordförande med koll, eller oxå inte.

En elev som fått sin sökta yrkesutbildning nekad ställer frågan om kopplingen till deras jobblinje när det gäller att se till att alla skall få ett jobb, samtidigt som man nekas möjlighetetn att kunna gå en yrkesutbildning (som nästan alltid leder till arbete). Svaret från nämdens ordförande pekar på en sådan enorm okunnighet så jag tänker inte ens skriva det. Ni får köpa tidningen istället.

Krassman, In Your Face

tisdag, april 24, 2007

Att ta sitt ansvar…yea right

I City idag kan vi läsa att den borgerliga ledningen i Norrtälje kommun uttrycker att de tar sitt ansvar när det gäller flykting mottagande. Man kallar till presskonferens och torgför att man kommer att ta emot 75 stycken flyktingar. Till saken hör att vi har haft långtgående samtal i kommunen, samtliga partier om hur ett ökat mottagande skall kunna se ut. Visst kan ett mottagande på 75 personer och två barn verka ambitiöst men det handlar naturligtvis om vad man utgår från.

Vi Socialdemokrater har i dessa samtal utgått från migrationsverkets vädjan och önskan om att ta emot 234 personer till skillnad från de 60 som vi redan har avtal på. Att tycka sig ta sitt ansvar genom att ytterliga ta emot 15 personer och två barn när behoven är så enormt mycket större tycker jag är under all kritik. Eftersom vi haft gemensamma diskussioner kring antalet så känns det enormt konstigt att beslutet sedan fattas av majoriteten och att vi blir informerade om resultatet i efterhand.

Tar sitt ansvar, nja säger In Your Face

Flykting och invandrarfrågan är en av våra viktigaste och samtidigt svåraste frågor, och vi Socialdemokrater hade förhoppning om att de gemensamma samtalen skulle leda till breda politiska lösningar. Men inte det inte, inte ens på detta viktiga och brännheta område. Kjell Jansson brukar ju säga att det har varit ett val och vi konstaterar att samtal kring de stora viktiga frågorna är inget som ligger den borgerliga majoriteten i Norrtälje om hjärtat. Här kör de sitt eget race.

Krassman, In Your Face

måndag, april 23, 2007

Rysslands första folkvalda är död

Boris Jeltsin är död. Den 12 juni 1991 vann Jeltsin Rysslands första presidentval och han öppnade Ryssland mot Europa. Jeltsin blev 76 år gammal.

Boris avled idag, hjärtat pallade inte längre.........

Krassman, In Your Face

In Your Face Leijonborg

Det var som tusan. Vem kommer att ta upp stafettpinnen? Blir det Jan Björklund eller kan vi kanske hoppas på en socialliberal kvinna. Vi får väl läsa i Lars Leijonborgs memoarer om han kände till dataintrånget hos Socialdemokreaterna eller inte. Rent strategiskt så gör FP rätt i frågan. Att byta förträdare kan man inte göra för tidigt, bara för sent.

In Your Face Leijonborg, tänker du sitta kvar som minister eller ??

Krassman, In Your Face

Miljöbilen segrar

Ett stort grattis till Robert Dahlgren som i helgen tog hem STCC racet i Sturup i Skåne. Man kan ju undra varför detta hamnar här på In Your Face och det finns en anledning naturligtvis.
Roberts vrålvässade Volvo är nämligen den första miljöbilen som någonsin vinner i en stor internationell klass (WTCC,BTCC). Roberts Volvo körs på Etanol och flera andra stall inom STCC har Etanol på gång till sina kärror. Grattis igen till Robert, miljön och vår framtid.

Robert Dahlgren kör grönt, och fort går det.
Vi som brinner för motorsport får ofta höra att vi stöttar riktiga miljöbovar och att sporten är av ondo. Naturligtvis bidrar sporten till miljöförstöringen men det faktum att bilar och motorcyklar som tävlar är mer miljövänliga än sina civila kollegor är det inte många som vet. Etanol i Speedway och nitrometan till Dragsters för att nämna några. Hoppas att fler gör som Robert och de andra och väljer att ha etanol i tanken. Själv så väntar jag på första etanol HD:n.
Sosse container med klös...........

Krassman, In Your Face

söndag, april 22, 2007

Ségolène Royal och Nicolas Sarkozy vidare

Royal noteras med 25,1 % av rösterna i den första rapporten nu på söndag. Nicolas Sarkozy noterar 29,6 % och det kommer att bli en jämn och tuff kamp (hoppas att den blir ärlig oxå) de två kommande veckorna som är kvar till sista valomgången.

Krassman, In Your Face

fredag, april 20, 2007

Ironi signerad Alanis Morissette

No fucking way, non facking generation

KDU lanserar nu sitt senaste grepp i korståget mot våra fackliga organisationer. De lanserar nu kampanjen "A non fackin generation", och inte helt oväntat så backar de övriga borgerliga ungdomsförbunden upp detta. Sjävklart vill inte den unga högern att anställda skall ställa krav på sina arbetsgivare och självklart vill de inte att arbetsgivare skall tvingas till att teckna kollektivavtal.

A non KDU generation är In Your Face kommande kampanj på området.

När man hör KDU:s argument så är det naturligtvis salladsbaren i Göteborg som gäller som måttstock på orättvisan och kritiken mot Reinfeldt och Sven-Otto Littorin är inte nådig.
De står ju nämligen på fackens och arbetgivarnas sida i detta, de vet precis som de fletsa att arbetsmarknadensparter skall och bör sköta frågorna på den samma.

Vi får väl se hur det kommer att gå för KDU och de övriga i deras kamp att försämra möjligheterna för anställda att kunna påverka och förbättra villkoren på sina arbetsplatser.
Lyssna på inslaget som Journalisthögskolan har gjort i salldasfrågan.

Krassman, In Your Face

torsdag, april 19, 2007

JAS 39 Gripen har störtat, konstigt eller ?

Ett Jas plan störtade vid 17 tiden idag. Inte så konstigt kan tyckas, speciellt när man lyssnar på intervjun med flottiljchefen Överste Lars Jäderblom på F21. I fortsättningen så kanske de kommer att använda sig av piloter, istället för förare i sina JAS plan.

Jäderblom borde prova Piloter i framtiden tycker In Your Face.

Krassman, In Your Face

Galet roligt på PR-(S)medjan

Var tvungen att länka till PR-(S)medajan. Galet roligt och bra blogg, och det blir inte sämre eftersom jag blev tillfrågad om det var jag som hade bloggen. Tack Alexandra för tipset.

Krassman, In Your Face

tisdag, april 17, 2007

Borg och bostadsbidraget.....

Inget nytt har kommit från Anders Borg på hans planer att slopa bostadsbidraget. När man talar med departementet så kommenterar dom detta som lösa tankar och fritt resonerande från Borgs sida. Man kan konstatera att departementet är hårt pressade på detta på grund av Borgs resonerande och fria tänkade. Borgs regeringsdugligheten känns inte helt äkta, utan på klistrad.

Borg drar en vals, onother day at the office men andra ord.

Det borgerliga ekonomiska språkröret förspråkar ett X-tra barnbidrag till ensamstående istället för det bostadsbidraget som finns idag. Detta är den största ideologiska tankevurpan som Anders Borg levererat den senaste tiden. Att som Moderat förorda ett generellt bidrag istället för ett som är inkomstbeprövat låter väldigt konstigt. Inga bidrag, alla skall jobba har ju varit mantrat tidigare i alla fall.

Krassman, In Your Face

måndag, april 16, 2007

Friskintyg från första dagen

I det borgerliga Sverige så pågår jakten för fullt och det som kallas för att fokusera på jobben tar sig uttryck som mer liknar angivarsystem från kallakrigets dagar. Den borgerliga regeringen kommer nu att lägga förslaget om att kräva sjukintyg från första dagen.

Vad får vi se i framtiden Pehrsson, friskintyg direkt från BB kanske ?

Möjligheten att kräva sjukintyg från första dagen finns redan idag så jag tror att det handlar mer om att skicka ut en känsla och signal till landet Falukorv. I framtiden är det kanske ett friskintyg som skrivs ut dag ett på BB, just för att som Cristina Husmark Pehrsson säger till Eko redaktionen. - Det jag tänker på är att vi nu erbjuder möjligheter till insatser i tid för människor som har problem med missbruk eller upprepad ohälsa. Det handlar alltså inte om att sätta åt någon, utan att hjälpa i tid, säger hon.

Krassman, In Your Face

En riktig miljöbov

Fick en länk till mig på jobbet och återigen är det ett faktum, jag är en miljöbov. Det är konsumentverket (KO) som har startat siten Miljömätaren. Testen tar bara någon minut att göra och den visar mycket tydligt på förbättringsområden och ger även med tips om vad man konkret kan göra för vår miljö.

Konsumentverkets "Miljömätaren" ger In Your Face ny idéer

Krassman, In Your Face

söndag, april 15, 2007

Borg vill slopa bostadsbidraget och glädjande siffror

Finnansminister Anders Borg fortsätter nedrustningen av den sociala tryggheten och meddelar att slopandet av bostadsbidraget är på gång. Vi får väl snart se mer av förslaget så undertecknad återkommer i frågan med andra ord. Sommarvärme i Falukorv idag och samtidigt så slår siffrorna för sossar i taket. Vad mer kan man önska en dag som denna.

Krassman, In Your Face

lördag, april 14, 2007

Dags för politiskt grundarbete

Strax efter valet tog Socialdemokraterna i Norrtälje beslut om att köra en medlemsvärvar kampanj under våren. Sagt och gjort, idag var det dags för grundarbete inom politiken. Vi skall dela material i alla våra starkaste valkretsar så de kommande dagarna blir det en del spring i trappor. Jag har tagit uppdraget att dela matrial i mitt område med cirka 1500 hushåll vid två tillfällen och det känns faktiskt som att detta skall bli roligt.
Valet avgörs mellan valen, In Your Face springer i trappor i helgen.

Att skriva debattartiklar och stå i talarstolen på fullmäktige kanske är viktigt, men det är långt ifrån lika viktigt som detta politiska grundarbete. Vi har fått många nya medlemmar de senste månaderna och med ny ordförande i vår lokala S-förening så har vi verkligen hittat glädjen i det politiska arbetet igen. Vi vet att kommunalvalet kommer att avgöras i Norrtälje Stad och att valet vinns mellan valen. Idag börjar valrörelsen på allvar för Norrtälje stads socialdemokrater.

Krassman, In Your Face

tisdag, april 10, 2007

Liberal skandal

Då är manegen krattad, mitt i den bjuder Folkpartiet på en blandning av Cabaré och burleskshow. Nej jag har inte! det var verkligen inte så! nej jag visste inte att! jag trodde det var en mail jag loggade in på! Det enda som saknas är de pålaggda skratten, modell billig serie på TV5. Raden av lama ursäkter och glidande undanflykter finner inga gränser. Oavsett vad som är sanningen i denna stinkande affär så kan man lätt konstatera att högt uppsatta inom Folkpartiet helt saknat omdömme eller medvetet låtit hungern över makten och landet Falukorv fått styra. Detta är inte en ensam person som agerat, man uppmuntrat och berömt människor som begått brott för att skaffa sig förhandsinformation.

Fuskpartiet Liberalerna, i var hems mail.....

Jag kanske låter som en bitter förlorare men jag tänker aldrig förneka att vi Socialdemokrater förlorade valet, det klarade vi nämligen helt själva utan Fuskpartiet liberalerna. Svensk valrörelse har visat sitt lägsta moraliska omdömme och jag är helt övertygad att de största förlorarna är Folkpartiet. Att få förtroende är det svåraste som finns, att missta den är det lättsta som kan ske.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , , ,

Äntligen, Jytte bloggar

Nu kan vi äntligen ta del av Jytte Gutelands tankar och funderingar på hennes blogg. Självklart så läggs hon till listan "Bloggar värda namnet" och ni bör alla göra ett besök i Jyttes värd.

Jytte Guteland, A Force to Reckon With according to In Your Face.

Krassman, In Your face

måndag, april 09, 2007

Tragedi i Finsta

I Norrtälje kommun, i det lila samhället Finsta så har en tragedi skett. Detta lugna samhälle som är mest kännt för att vara heliga Birgittas Födelseort skakas i helgen av ett fruktansvärt dåd. Detta som skett berör med all säkerhet samtliga av samhällets knappt 200 invånare och mina tankar går idag till de drabbade och deras familjer.

Heliga Birgittas födelseort skakas av ett ohyggligt knivdåd nu under påskhelgen

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: ,

lördag, april 07, 2007

Slaget om kvinnorna och mexitegel villorna

Slaget har börjat. Moderaterna vet efter sin valanalys i vilken väljargrupp som slaget kommer att stå. De har även konstaterat vilken region som måste bearbetas och sagt och gjort. Under den gångna veckan så har det varit kampanjande riktat främst mot kvinnor i Eskilstuna, Västerås och Uppsala. Just för att arbeta mot en region där man inte lyckades uppnå sina mål.

Mona Sahlin, poppis hos våra unga och kvinnor, motsattsen till Reinfelds supportrar alltså.

Att det är de kvinnorna som Moderaterna och Reinfeldt måste ”fixa” är helt uppenbart. Röstsplittringen hos Moderata sympatisörer är störst bland kvinnor. Vi kan i Aftonbladet idag se att Fredrik Reinfeldt och borgerliga regeringen kommer få en tuff match när det gäller denna väljargrupp.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , ,

torsdag, april 05, 2007

Coachar Federley svenskt näringsliv

Min farsa säger alltid att det aldrig är ens fel att två träter, men när det gäller årets avtalsrörelse så börjar jag tvivla. Såg precis Hans Tilly från Byggnads och Bo Antoni från Byggarbetsgivarna i tv soffan och man kan väl säga att starten på avtalsrörelsen inte liknar något vi sett tidigare. Kan det vara Federley som coachar svenskt näringsliv under årets avtalsrörelse?

SN:s agerade under förhandlingarna mellan Handels och dess motpart var uppenbart planerad. När sedan SN myndigt predikar återhållsamhet för att inte riskera räntehöjningar så är charaden ett faktum. Vi får väl se om Bo Antoni har lika mycket ryggrad som Dag Klackenberg visade upp när han till sist vägrade att lyda SN:s förmaningar och skrev under avtalet med Handels. Bo Antoni berättar snyfthistorier om att Byggnads är avtalsrörelsens "värstingar" och hela tiden kommer med nya krav under förhandlingarna.

Coachar Federley Svenskt näringsliv under avtalsrörelsen ?

Bo Antoni kanske inte vet hur en avtalsrörelse fungerar eller så har han helt enkelt fått direktiv att provocera fram fackliga stridsåtgärder för att det skall drabba så många som möjligt. Med syfte för att tända en ny och större politisk debatt om de fackliga rättigheterna i landet Falukorv. Bo Antoni nämner att detta är Byggands motsvarighet till "salladsbaren" i Göteborg och med detta så blir näringslivstoppen strategi ännu mer påtaglig. Att rida på den borgerliga regeringens valseger och skapa legitimitet för ytterligare attacker och opinion mot våra fackliga organisationerna. Först A-kassan, sedan arbetsmarknadslagarna. Allt detta ivrigt påhejat av antifackliga rörelsens självutnämnde coach, Fredrik Federley.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , , , , ,

tisdag, april 03, 2007

Sossarna på Youtube

Kanske inte lika många träffar som "1984 kampanjen" mot Hillary Clinton men det kommer.

Klart man vill bli miljonär, man vill ju vara en trendsättare

Nyamko Sabuni berättar i Svd idag om hennes nya förslag för att öka jämställdeheten när det gäller föräldraförsäkringen. Hennes lösning för att få fler pappor att stanna hemma med sina barn är att ta bort taket i försäkringen. Den Socialdemokratiska regeringen höjde tidigare taket i försäkringen, så att alla som tjänar upp till 33000 kronor i månaden får ut 80 % av lönen.
Som motiv säger hon så här. –Höginkomsttagare är trendsättare. Därför är jag är intresserad av att titta närmare på vad det skulle kosta att ta bort taket, det är ju inte så många människor som tjänar över det.

Sabuni, lägger förslag för att göra de rikaste rikare.
Ingen tvekan om vilka Moderata alliansen prioriterar här inte.

Det kanske är samma argument som Anders Borg använde internt i den Moderata alliansen för att motivera slopandet av förmögenhetsskatten. Att rika människor är trendsättare och alla vill ju bli rika. I landet Falukorv så har vi cirka 610 000 personer som tjänar över 33 lax kronor i månaden och självklart väljer Moderat alliansen att underlätta och subventionera till de som redan har det bäst.

Varför inte behålla taket och istället höja ersättningsnivån så att alla som är föräldralediga . Vi Socialdemokrater vill att fler pappor skall var hemma med sina barn men i så fall så bör vi se över hur fördelningen av dagarna i försäkringen skall göras bäst. Moderata alliansen förrtsätter sitt arbete med att göra de rika rikare, självklart kanske. De är ju ändå trendsättare.....

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , ,

måndag, april 02, 2007

I ständig opposition mot orättvisor

I dagens kolumn i metro så skriver Anna Sjödin om hotet mot våra medborgares integritet. Anna använder ett språk som är ärligt och utan omsvep. Henns beskrivning vittnar ännu en gång om att Anna står i opposition mot orättvisor oavsett hur poppis det kan vara.

Anna Sjödin, i ständig opposition mot orättvisor.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , , , ,

söndag, april 01, 2007

Det måste vara ett aprilskämt

Om inte det här är ett aprilskämt så är jag i alla fall garderad. Hela grejen är ju ett stort skämt.
Kan Clabbe vara Expressens stora aprilskämt, risken finns enligt In Your Face

Krassman, In your Face

Andra bloggar om: , ,