söndag, april 13, 2008

S backar, SD backar, Reinfeldt backar

I SvD/Sifos väljarbarometer för april så backar vi Socialdemokrater med 1,9% och skillnaden mellan blocken är nu bara (som media uttrycker det) 13,5 procentenheter. Värt att notera är att ordningen i Stockholm återställd, oppositionen har återtagit kommandot. De tre rödgröna partierna får 50,7 mot 45,7 för den borgerliga alliansen. Socialdemokraterna är största parti med 33,8 procent mot 29 procent för moderaterna. Vi firar lite extra idag eftersom vi ser att SD backar tillbaka till 2,9 % från förra månadens mätning. Sverigedemokraterna hade då ökat till 3,7% men det visar sig nu varit ett skämt.


Jag tycker oxå att det är bra att Reinfeldt efter alla påtryckningar nu återgått till den tidigare gällande praxisen att ta upp enskillda fall i möten med andra statsmakter. Det har varit en gammal praxis i så väl borgerliga och socialdemokratiska regeringar och det är bra att Reinfeldt insett att det inte passar sig att inte kunna ställa krav i kontakter med andra länder. Han har alltså backat från sin tidigare hållning, på ytterligare en fråga.

Bra bloggar på detta: Elisabeths blogg och Linnébloggen 2

Krassman, In Your Face

33 kommentarer:

Anonym sa...

Rubriken på detta inlägg skulle i alla fall få mig att fundera lite grann. OM alla backar vart tar rösterna vägen?

Krassman sa...

Anonym: Ha ha, jag förstår vad du menar. (S)och (sd) backar i mätningen men Reinfeldt backar ju i en fråga. Moderaterna, Vänsterpartiet och Centern ökar mest och man kan ju tro att tidigare (s) röster går till (v) eftersom de legat skrämmande nära 4% spärren. Sedan så har väl (sd) minskning spridit sig till de borgerliga som ökar.

Anonym sa...

Vem skriver på denna blogg egentligen... Fullt med stavfel!

Är det måntro resultatet av sossarnas flumskola?

TOMMY RYDFELDT sa...

Hur kan SD röster gå till alliansen när Göteborgs Universitets undersökning av valet 2006 visade att det nästan inte var utbyte av röster mellan alliansen och SD?

Något nytt som hänt?

Sören Holmberg med fleras undersökning visade att (s) var det parti som tappade mest till SD.

Även (mp) och (v) tappade mer till SD än något alliansparti.

Slå sönder myten att det är alliansen som skall hålla rent högerut. Det är främst (s).

Läs det här.

Krassman sa...

Anonym: Jag ber om ursäkt för stavfelen, jag är verkligen en kratta på att stava. Om du har svårighet att förstå något ord så skall jag hjälpa dig med det. Ordens innebörd känner jag nämligen mycket väl till.

Tommy: Jag tror verkligen att det hänt något nytt på det här området sedan valet 2006. Den borgerliga politiken som förs har gjort att (s) tar väljare från alla partier och strömmningarna liknar inte alls de som var under valet.

Jag tror att det finns värdekonservativa tankar i SD:s ideologi som kan appelera till personer med borgerliga värderingar och att man känner sig sviken på den förda politiken. Jag tycker gott att vi i (s) gör vad vi kan för att inte se SD i riksdagen 2010, frågan är om de borgerliga partierna oxå tänker göra något åt detta eller bara stå och titta på. Läs gärna Maria Abrahamssons artikel här:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_883791.svd

Anonym sa...

Ni gör vad ni kan säger du? Menar du att även dom inom alliansen skall gå ut med att dom skall döda Sverigedemokrater? Ska det bli genom häxbränningar eller giljontiner... vilken metod ska ni Socialdemokrater använda er utav, har ni bestämmt detta ännu?

Anonym sa...

Det är alltmer uppenbart att SD behövs i riksdagen och på riksplanet, vem ska annars hindra de sju systrarna att tycka likadanat i fågor som är enormt viktiga för Sveriges framtid? Att 13% inte uppger vad dom ska rösta ger ytterligare hopp om att SD kommer att öka i skarpt valläge. Att Sverige blir mer danskt är en stilla nåd att bedja om.

Anonym sa...

"In your face" har fel om Reinfeldts policy. Reinfeldt tog självfallet upp MR-frågor också då Hu Jintao var i Sverige.

Ett bra avsteg från den tid då Mona Sahlin var i Kina och "glömde" överlämna protestlistor med 50000namnunderskrifter, eller då Persson berömde Kinas politiska stabilitet...

Patrik sa...

Tramsiga slutsatser, främst ang. Sd. Omkring 1000-1500 brukar väl intervjuas av instituten. 3,7% (rekordnivå för Sd i SIFO) innebär ca 45 stycken. 2,9% innebär 35. 10 personer hit eller dit i ett urval av över 1000, är en fråga om ren slump. Man behöver inte vara statistiker för att begripa en så enkel sak.

En annan grej med Sd. Folk är rädda för att uppge det alternativet eftersom opinionsmätningar knappast, som val, garanterar någon anonymitet. Effekten är betydande och manifesterades i förra valet genom vallokalsundersökningsresultatet på 1,9% för Sd, mot verklighetetens dryga 2,9%. Opinionsmätningsresultat för Sd bör multipliceras med åtminstone 1,5 för att uppväga den effekten. Därutöver är det rimligt att anta att Sd fångar en förhållandevis hög andel av de osäkra väljarna, som inte syns i opinionsmätningarna.

Enstaka mätningar säger aldrig något, det gör däremot trenderna. Trenden för Sd finns här: http://www.status.st . Sålänge vi snittar åtminstone 3% i opinionsmätningarna, så är riksdagsplatsen 2010 högst trolig, även om man aldrig ska ta ut en seger i förskott.

Krassman sa...

Jorma: Hur mår du egentligen? Självklart så skall vi ta debatten med sd och bemöta deras kvinno, arbetar och invandrarfientliga politik. Sakligt och korrekt.

Anonym: Om det inte går som du tänkt, flyttar du till Danmark då?

Anonym II: Jag visste faktiskt inte att Reinfeldt hade en policy om detta. Det var inget han hade när han träffade Bush i alla fall.

Sedan så är det skillnad på att vara statsminister eller statsråd. Hur många gånger tror statsråd besökt Kina, USA eller Ryssland och inte talat om dessa frågor?

Vad sedan Göran Perssons uttalande har med själva frågan att göra får du nog utveckla. Jag fattar faktiskt inte din poäng, om det nu finns en sådan.

Krassman sa...

Patrik: Eftersom du är en aktiv SD:are så vet du väl att SvD:s undersökning görs på samma uraval varje gång. Vad är din poäng att raljera över undersökningen?

En fråga jag ställer mig är om alla undersökningar som ni snittar ställer samma fråga? Jag tror nämligen inte det. Oavsett så kan vi konstatera att majoriteten av undersökningarna visar att ni är på väg dit ni bör vara i mätningarna.

Anonym sa...

Självklart så skall vi ta debatten med sd och bemöta deras kvinno, arbetar och invandrarfientliga politik. Sakligt och korrekt.

HÄRLIGT att höra Krassman!! jag applåderar detta beslut...kan då inte DU börja med att tala om för dina läsare vad du menar med följande i nummer ordning:

1. SDs kvinnofientliga politik.
2. SDs Arbetarfientliga politik.
3. SDs Invandrarfientliga politik.

Var nu en god Sosse och gör mer för dina läsare än skriva en massa påståenden så ska vi se om vi kan debattera detta? Upp till bevis nu.

Anonym sa...

Krassman,

Du verkar ha svårt att skilja på sakligt och stämplande.

SIFO erkänner själva att deras undersökningar har en felmarginal som är särskilt stor för små partier. Varför ifrågasätter du fakta och grundläggande egenskaper i statistik?

Jag kan bekräfta att olika opinionsinstitut ställer frågor på olika sätt, d.v.s. precis som du säger.

Du får gärna tro att Sd inte kommer in i riksdagen 2010. Var beredd på en nyttig kalldusch bara. Idag är det 888 dagar kvar till valet...

Patrik sa...

Jag avsåg inte att vara anonym i mitt inlägg 16.47.

Mvh
Patrik

Anonym sa...

Repeterar mitt förra inlägg då Krassman uppenbarligen nonchalerar. Eller så är det så att han enbart kan prata mycket strunt i normal Socialdemokratisk anda. Prata är dom ju bra på, men stå för vad dom pratar om har dom aldrig kunnat. Därför ser detta landet även ut som det gör tyvärr:


Självklart så skall vi ta debatten med sd och bemöta deras kvinno, arbetar och invandrarfientliga politik. Sakligt och korrekt.

HÄRLIGT att höra Krassman!! jag applåderar detta beslut...kan då inte DU börja med att tala om för dina läsare vad du menar med följande i nummer ordning:

1. SDs kvinnofientliga politik.
2. SDs Arbetarfientliga politik.
3. SDs Invandrarfientliga politik.

Var nu en god Sosse och gör mer för dina läsare än skriva en massa påståenden så ska vi se om vi kan debattera detta? Upp till bevis nu.

Spiff sa...

OM såssar med hjälp av kommunisterna och miljönissarna vinner nästa val, kommer ni att få se SD i riksdagen helt klart..

Om inte Sverige klarar av ett par valperioder utan vänsternregimer kommer det att explodera är jag rädd för.

Folk har fått nog med flummet(Skolan, invandringen, rättsväsendet och resten..) och en totalkolaps är väntad när man inte kan ta ut alla dessa sjuka skatter längre..

Men dom kanske vaknar.. (f-n trot)

Spiff sa...

Vi ser nu ännu en gång klart vad sossarnas "fångvård" och "vård" av psyk-sjuka innebär för Sveriges folk.

Inte nog med att Annas man ledde utredningen om psykvårdens totala kolaps och nedläggning som ledde till hennes död. Vi har nu fått bevittna ännu en galnings verk mot en liten flicka. Han har i princip dömts för sexuellt våld varje år sedan 1995 och går ändå fri..

Är ni stolta nu, när ännu en oskyldig fallit offer för era fria galningar?

Sorry, den blev hård. Men jag är ARG nu!

Krassman sa...

Jorma: Du skall inte vara nervös och ledsen och tro att jag nochalerar din kommentar. Titta in igen så skall du få mina argument för mina påståenden. Det märks oxå att du har gott om fördommar Jorma, visst är det praktiskt?

Johan: Nu får du faktiskt ta och starta hjärnan. Vill du att jag skall fortsätta svara på dina kommentarer eller skall jag börja ta bort dom, du avgör. Om du bara vill uttrycka sosshat och lasta oss för allt elände i världen och på så sätt tro att du bidrar till något så kan du göra det på din egna blogg i så fall.

Anonym sa...

Ja jag är så nervös utav mig nu...tänk om du är den första sossen som kan komma med mer än påståenden...men icke..vänta till sen bla bla..nej jag vill ha svar nu. Men som vanligt så kan inte sossar ge det...suck!

Anonym sa...

Fördommar? Klart jag har! är du felfri från sådana då? Tänk har vi fått se en ny Jesus stiga upp inom Svenska sossehierkin?

Anonym sa...

Väntar fortfarande! Kommer det någon förklaring snart? Eller ska vi nu konstatera att du far med enbart Sossefloskler som är synonyma med rena lögner och vilfarelser?

Krassman sa...

Jorma: Oj oj oj vad du måste ha tråkigt på dagarna? Som jag sa tidigare så skall du inte vara orolig. Okej, först ut är:

SD:s politik är arbetarfientligt:
”Från situationen för 100 år sedan, då arbetsgivaren hade all bestämmanderätt på arbetsplatserna, har pendeln idag slagit över åt det andra hållet så att facket fått allt för stort inflytande. Sverigedemokraterna förespråkar en medelväg mellan dessa ytterligheter.”, detta tolkar jag som att SD tycker att dagens situation är en ytterlighet.

Att arbetsmarkandens parter sköter det som berör de samma verkar inte SD tycka är en bra balans. Nej SD vill hellre slopa MBL och göra inskränkningar i LAS.

SD skriver även att utländska företag inte ska få konkurrensfördelar. Ändå vill man inte att facket skall kunna använda stridsåtgärder. Ta Vaxholm/De Lavavl frågan som ett exempel.Där var det byggnads som försatte bygget i blockad just för att Facket ansåg att det handlade om konkurrensen skulle vara på lika villkor. Detta vi SD ta bort, och ändå så skall inte utländska företag få ha konkurrensfördelar.

SD vill alltså ta bort sanktionsmöjligheter ur MBL. Luckra upp turordningsreglerna vid uppsägningar på mindre företag och göra det billigare att säga upp på grund av personliga skäl. Förbjuda stridsåtgärder mot företag där facket inte har medlemmar samt att facket inte ska få ”ta till så hårda metoder” som i Vaxholm DeLaval fallet. Detta skulle betyda att fackets inflytande försämras avsevärt. Detta tycker jag är arbetarfientligt, men du kanske är av en annan åsikt.

Innan du svarar Jarmo så vill jag att du skall tänka på att jag jobbat med fackliga frågor i 10 år på lokal, regional och central nivå. Så att du ger mig ett seriöst svar för de här frågorna tycker jag är viktiga.

Patrik sa...

Krassman:

Du förväxlar fackpampsfientlig med arbetarfientlig. Sverigedemokraterna menar att dagens fackföreningar kört fast i gamla mönster och är i behov av reformer - något som verkar tilltala fackens inre krets ungefär lika mycket som reformer tilltalade Bresjnev och hans röda kollegor på 80-talet.

Sd är ett parti för reformer. Det gäller faktiskt även den arbetsmarknadspolitik som du hänvisar till, som är under omarbetning. Det som är bra lär behållas, det som är mindre bra lär bytas ut.

Därutöver anser jag personligen att fackföreningar som ägnar sig åt icke-fackföreningsmässig verksamhet som t.ex. förföljelse eller åsiktsdiskriminering mot enskilda arbetare, bör kunna bestraffas och kanske rentav tvingas till upplösning.

Krassman sa...

Patrik: Låt i så fall facket stå för sina egna reformer och inte politiken. Skall ni ha samma förfarande med företagen om de inte sköter sig, styra dom via politiken alltså? I så fall kan vi verkligen referera till Leonid Bresjnev och den politiken.

Låt arb.marknadens parter sköta sitt, men ni skriver i ert eget program att "pendeln idag slagit över åt det andra hållet så att facket fått allt för stort inflytande" Och vad som då menas med att ni förespråkar "en medelväg mellan dessa ytterligheter” är ganska uppenbart. Att tvinga facket till lydnad Patrik, det tycker jag att ni står för.

Så måste jag fråga dig ett två saker Patrik, du som är aktiv Sverige Demokrat. Vilka delar av erat program tycker du är mindre bra och skall bytas ut, eftersom du nu nämer det?

När du skriver icke-fackföreningsmässig verksamhet som t.ex. förföljelse eller åsiktsdiskriminering mot enskilda arbetare. Kan du ge mig ett exempel på förföljelse och åsiktsdiskriminering av personer från fackets sida, det borde ju polisanmält nämligen? Tänker ni agera på samma sätt mot arbetsgivare som använder förföljelse eller åsiktsdiskriminering?

Jorma: Jag väntar fortfarande på ditt svar men det kanske var lite svårare nu när du måste har argument med insikter och inte bara floskler med åsikter. Var nu en duktig SD:are och ge mig lite debatt.

Anonym sa...

Har du ingen distans alls?

Jag har börjat inse att sossar inte alls vill ha demokrati. Dom vill ha makt. Och med allas våra pengar dom snor via skatten har dom makten att fördela allmosorna via styrda bidrag.

Patrik sa...

Krassman:

Dina gråtvalser till de maktfullkomliga socialistfackpamparnas stöd hjälper inte. Jag värnar den vanlige arbetaren, vilket inkluderar allt från hans/hennes rätt att organisera sig till hans/hennes rätt till fri åsiktsbildning utan att behöva klä skott för sin politiska uppfattning när socialistfackföreningar sprider kränkande och förtalsaktiga budskap om hans/hennes uppfattning, eller t.o.m. som Transportarbetareförbundet, UTESLUTER personen i fråga enbart med hänvisning till dennes politiska hemvist och utan individuell prövning.

Ja Krassman, s.k. fackföreningar som agerar så, menar jag helt borde kunna fråntas rätten att verka som fackförening.

Ang. din fråga: Jag ska läsa in mig på detta inför riksårsmötet 2-4 i Karlstad (du vet, det där mötet som socialistföreningen Handels försökte stoppa genom att bojkotta hotellet vi ska vara på), så jag kan ta ställning inför de förslag kring arbetsmarknadspolitiken som ligger både från styrelsen och i motion nr 30.

Se nedanstående dokument (sök på "arbetsmark").

http://www.sverigedemokraterna.net/publikationer/2008ra08Motionerochyttranden.pdf

http://www.sverigedemokraterna.net/publikationer/2008ra08Verksamhetsberattelseochstyrelsensforslag.pdf

Det är upp till enskilda drabbade att polisanmäla. Jag har aldrig själv drabbats (är ej med i socialistfack). Vi har en handfull fall där sverigedemokrater blivit uteslutna ur Transportarbetareförbundet. Vad jag vet så ser Sd just nu över möjligheterna att från partiets sida ta ett samlat juridiskt grepp på detta. Det är en svår situation för den enskilt drabbade, som känner sig liten mot fackjätten. Polisanmälan borde dock kunna vara fruktbart.

Krassman sa...

Patrik: Det känndes som att du snuddade lite vid frågorna men jag är inte riktigt nöjd med svaret, det blir nämligen flera frågaor när du svarat.

Fick känslan av att du inte riktigt hade någon uppfattning på vad som skulle behövas göras om eller inte. Lite konstigt med tanke på din inledning och det hårda anslaget. Känns som att dina sakkunskaper är lite väl tunna och att du därför inte själv kan säga vad som är dåligt eller bra i ditt eget partis skrivningar. Måste ju vara lite svagt mot dina väljare kan jag tycka. Men du får väl läsa på så kanske det blir bättre.

Jag hoppas att du förstår din dubbelmoral när du säger att det är synd om den enskillt drabbade och du är emot "fackjätten". Du skriver att den enskillde själv skall polisanmäla, men vem skall då betala personens advokat/
rättegångskostnader vid en tvist?

Och en sak till, när man går med i Transport så står det i stadgarna att man skall dela vissa värderingar som t.ex. alla människors lika värde. Skulle nu någon vara med i en organisation som inte delar den synen så står det väl Transport fritt att sparka ut den personen med hänvisning till organisationens stadgar. Eller skall inte organisationers egna regler och stadgar gälla vid medlemskap, tycker du egentligen?

Jarmo: Jag väntar fortfarande med spänning på ditt inlägg i den här debatten. Du kanske oxå håller på att läsa på ämnet till er lilla träff i Karlstad?

Patrik sa...

Krassman:

Snuddade vid frågorna? Jag har ju inte gjort annat än att redogöra för min kritik.

Billigt av dig att klanka på min sakkunskap i samband med mitt politiska uppdrag. Jag är kommunpolitiker och har inte ett skvatt med detaljutformningen av Sd's arbetsmarknadspolitik att göra. Vad jag skriver på din och andras bloggar går ofta utöver mitt förtroendevalda uppdrag.

Dock: I egenskap av ombud vid riksårsmötet kommer jag självklart att införskaffa nödvändig kunskap för att kunna ta ställning i alla de frågor som där kommer att beröras - inkl. ett par frågor kring arbetsmarknadspolitiken. Du fick ju länkarna!

Om det inte redan framgått så är mitt huvudförslag när det gäller fackliga reformer att facket skall avpolitiseras. För LO-facken skulle det innebära ett frigörande från socialdemokratin. Alla inser att det skulle innebära en helt ny typ av fackföreningar och att det nuvarande systemet troligen skulle behöva ryckas upp med rötterna.

Ang. Transports agerande så är det förtal att stämpla någon med en så kränkande åsikt som att personen ifråga inte skulle anse alla människor lika värda. Som jag skrev innan så vilar dock på den enskilde att göra polisanmälan eller inte. Jag hade polisanmält direkt om det varit jag som drabbats.

Krassman sa...

Patrik: Men du, igen så handlar dina synpuknter på hur faket är som organisation.

Du skriver att de fackliga organisationer som har en politiskinriktning skall av politiseras. Är inte det en fråga själva för de fakliga organisationerna? Det är ju faktiskt dom själva som har beslutat detta om att he denn inriktning oh dess medlemmar som godkännt det samma.

Du menar att det är ett politiskt partis uppgift att reglera en annan organisations verksamhet. Förstår du själv vad detta innebär? Vet du vad föreningrätten innebär?

Jarmo: Din tystnad på området har väl nu gått över till pinsamhet för din räkning. Jag börjar tro att du inte hade något att alls komma med gällande SD:s politik, precis som din kompis Patrik som ändå är förtroendevald för SD.

Märk då väl Jarmo att vi bara har talat om SD:s arbetarfientliga politik, oh det är två områden kvar som vi skall debattera, om jag nu får chansen.

Krassman sa...

Patrik: Ett par saker till. När du skriver "Jag är kommunpolitiker och har inte ett skvatt med detaljutformningen av Sd's arbetsmarknadspolitik att göra" När du skriver detta så skapas ett antal frågor i mitt huvud och jag skulle gärna vilja att du svarade på dom.

1,Har du som förtroendevald i Sverige Demokraterna inte kunskap i det som är en av era kärnfrågor nämligen er arbetsmarknadspolitik? Inom de flesta partier så har den nationella politiken en koppling till den som man för inom sitt eget uppdrag inom kommun eller landsting. Är det inte så hos er?

2,Det är väl ni som är aktiva inom partiet som själva arbetar fram den poltik som ni för eller skrivs all er politik centralt? Du gav ju sken av att du själv skulle påverka er poltik i Karlstad men du skriver även att du inte känner till detaljerna i erat arbetsmarknadspolitiska program.

3,Tyker du inte att det konstigt att jag som är Socialdemokrat har bättre koll på era detaljer än vad du har som ändå är fortroendevald inom SD?

4,Du skriver att "Vad jag skriver på din och andras bloggar går ofta utöver mitt förtroendevalda uppdrag". Kan inte detta vara en risk när du ändå inte besitter kunskaperna oh detaljerna inom er egen politik? Du ger dig ju gärna in på debatter som inte berör din kommunpolitiska agenda?

Jorma: Hur går det med ditt svar egentligen? Du kan väl skicka ett mail till mig om du inte vill debattera på bloggen längre.

Spiff sa...

Problemet är väl att dom Svenska fackföreningarna är för mycket bundna till partipolitik. och inte bara ser till medlemmarnas intressen rörande arbetsplatsen.

OM nu t.ex. transport skriver in en massa regler i stadgarna om hur medlemmar SKALL tycka och tänka i andra frågor än det som berör arbetet, samtidigt som fackföreningarna har nästan all makt över arbetsplatsen, då ger man ofta inte individerna ett val.

LO m.fl har för stor makt och är för politiska för ett modernt samhälle. Samtidigt som dom har sossarnas snedvridna människosyn, och det är olyckligt för företagande och arbeten i Sverige.

Patrik sa...

Krassman:

Jag hade nästan bara tänkt säga att Johans inlägg faktiskt sammanfattar vad även jag tycker i korthet, men jag skriver lite kort själv som avslutning. Vi verkar inte komma längre just i denna diskussion. Det verkar bli mest bara omtugg.

Du skriver som om fackföreningarna vore symötesföreningar. Jag ser fackföreningarna som en viktig samhällsfunktion. Systemet är uppbyggt på att arbetsgivarna har *en* motpart. Den motparten ska representera *alla*, inte bara dem som tycker politiskt som ledningen.

"Du menar att det är ett politiskt partis uppgift att reglera en annan organisations verksamhet."

Det är ju så det är nu när sossarna styr fackföreningarna. Det är det jag är emot.

Svar på dina frågor:

1. Självklart har jag läst vårt partis alla handlingsprogram. Jag är alldeles för nyfiken för att låta bli. Det är givet att man inte traglar in dem som psalmverser utan att man nöjer sig med överblicken och kännedom om vad som finns att tillgå vid behov av detaljer. Jag misstänker att de flesta kommunpolitiker arbetar likadant gentemot sina partiers olika program.

2. För första gången ska jag vid riksårsmötet vara med och besluta om frågor på riksnivå, det är sant. Mitt arbete med att sätta mig in i ärendena har pågått sedan dokumenten offentliggjordes för ett par dagar sedan.

3. Du har inte givit något intryck av att ha koll på detaljer kring Sd i denna diskussion.

4. 10% ja, 90% nej. Eftersom jag väljer att vara öppen med vem jag är, så medför det vissa förpliktelser kring hur jag uttrycker mig. Som vald politiker, om än bara på kommunal nivå, så kan man alltid få äta upp ett klavertramp, oavsett vad det gäller. Hade jag varit orolig, så hade jag skrivit anonymt på bloggarna.

Så "kort" blev det, men jag tror som sagt jag håller här. Vi ses kanske i någon annan debatt.

Spiff sa...

Sverige har en snedvriden maktförskjutning till fackens favör. Individens rättigheter är underordnade de kollektiva, vilket är helt unikt i världen.

I praktiken innebär det att individen är rättslös på fackets och företagens bekostnad genom den s.k dispositionsrätten.

Om t.ex. en arbetare som jobbat länge är oönskad av företaget och facket håller med, kan han sägas upp utan hänsyn till "sist in först ut" principen. Dessutom saknar han då stöd i lagen och kan inte rättsligt pröva sin uppsägning gentemot vare sig fack eller arbetsgivare, eftersom dom är överens.

A.D är heller inget alternativ eftersom det inte är en rättslig instans, utan bara en ett gäng "tyckmyckare"tillsatta med 50% av.. Facket!?

Sverige är i sanning "dårarnas paradis"