tisdag, maj 20, 2008

Sälja allmännyttan, svårare än vad vissa hoppats på

Senaste nytt den 21/5 klockan 19:39
Inte helt oväntat så valde den borgerliga majoriteten Väsbyhems årsstämma genom att dra tillbaka punkten om extra utdelning till Upplands Väsby kommun från dagordningen, sen var det slutsnavklat om den saken.

Den borgerliga majoriteten i Upplands Väsby fick en lysande idé hur de skulle finansiera kommunens kostnader. Det var utförsäljning av allmännyttan som var deras lösning, precis som på många andra ställen. Den borgerliga majoriteten tog beslut om att sälja 10% av beståndet i Väsbyhem och sedan skulle 50% av intäckterna tillfalla kommunen, typ 167 miljoner. (S) i Upplands Väsby gick till länsrätten med ärendet och visst fick dom rätt. Kommunen får inte ta ut pengarna från bolaget eftersom det strider mot allbolagen.

Verkar vara svårt att lugga de kommunal bolagen som man vill...

Detta är inte det slutgiltiga beslutet men den borgerliga majoriteten i Uppland Väsby har sagt att dom inte kommer överklaga domen från länsrätten. Spännande utveckling och i morgon så är det bolagstämma i Väsbyhem. Skall dom ta beslutet som fullmäktige ålagt Väsbyhem och utmana länsrättens bedömning. Om det nu skulle vara ett lagbrott när detta prövats så kanske man inte dra fullmäktige inför domstol men någon fjäder i hatten för den borgerliga majoriteten är det väl ändå inte.

Läs här om att moderatern i Väsby lägger ner....

Kulturbloggen har även berört detta.
Löwdin tar naturligtvis upp ämnet på sin blogg.
Catarina skriver mycket föredömligt om valfrihet för gubbar.
Johanna har problem att hitta något att skriva om och skriver därför om andra.

Krassman, In Your Face

Inga kommentarer: