fredag, september 12, 2008

Kännbara straff men räcker det?

Straffen som fotbollförbundets disciplinnämnd levererar är klart kännbara. Hammarby tvingas hålla sin klack på Råsunda stängd i nästa derby mot Djurgården och AIK får betala 35.000 kronor i böter. Likaså så skall man tidigarelägga helgmatcher för att minska idioters motivation till att spela apa.

Här är det familjefest i Solna vi ser....

Av säkerhetsskäl kan vissa omgångar spelas klockan 12.30.Redan på lördag får fansen på Råsunda bänka sig vid lunchtid för att se AIK-Göteborg. Om dessa åtgärder räcker för att kunna ge fotbollen dess glans tillbaka får vi se, men det känns otroligt bra att det börjar hända grjer på området i alla fall. Nolltolerans mot bollbuset säger jag.

Gammelmedia på detta:
DN, DN, SvD,

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Känns det otroligt bra?
Den sektion klacken vanligtvis står på stängs - men klacken kommer ju bara att köpa biljetter till en annan sektion där stora problem kan uppstå eftersom klacken då blandas med långsidespubliken som är blandad.
AIK får betala 35.000 kronor i böter för bengaliska eldar - en struntsumma i sammanhanget. Samtidigt måste man notera att Hammaby slipper böter helt och hållet trots att man skjutit in fyrverkerier mot spelare och poliser.
Vissa omgångar spelas klockan 12.30 - vad ska det tjäna till? De som vill bråka gör det i alla fall. Det straffar bara bortasupportrar som måste gå upp mitt i natten för att resa.

Anonym sa...

Nej, AIK för betala 35,000 för bengalerna, och för "felaktig reprisering" på storbildstvn. Grejen är bara den att AIK inte har något med storbildstvn att göra, det är SvFF själva som har hand om det. Att ingen uppmärksammat det.

Precis som anonym så tror jag att det kan bli stora problem på det här derbyt när hela Hammarbys klack kommer att tvingas stå på andra läktare. Många kommer att ställa sig på Norra läktaren (Djurgårdsläktaren) därför att det är billigast biljetter där.

Man häpnar ju. Vill SvFF skapa nya skandaler för Hammarby? Varför inget konstruktivt?