fredag, juli 01, 2011

100 har gått och 1200 är kvar

Precis som tidigare dagar så dominerar Socialdemokraternas nya partiordförande innehållet i de borgerliga tidningarna. Vart Sveriges statsminister befinner sig för stunden är okänt, medan DN dagen till ära mer eller mindre kan ses som en specialbilaga om Håkan Juholts första 100 dagar. 100 dagar av ordförandeskap och valet är om 1200 dagar, och nu staplar journalister, partivänner och tyckare frågorna och funderingarna på Socialdemokraternas framtid på varandra.


Det finns en nervositet och frustration över att Juholt inte adressera och besvarar alla detaljer kring Socialdemokraternas politik och organisation. Jag medger att stillestånd är tillbakagång, men att påskina att Socialdemokraterna, i och med att alla frågor inte besvaras, står stilla är inte med sanningen överrensstämmande. Det finns en stark rörelse inom partiet och vi som själva är aktiva inom den samma glömmer lätt att det tog Fredrik Reinfeldt 22 månader att förändra sitt toppstyrda parti. Reinfeldt blev ordförande för Moderaterna den 25 oktober 2003. Han presenterade de "Nya Moderaterna" 25 augusti 2005 på arbetsstämman i Örebo.

Att Juholt, tillsammans med alla andra kamrater i partiet kommer att presentera politik och organisation kommer, men att det skall gå snabbare för oss än Moderaterna tycker jag inte skall vara någon målsättning. Som sagt, det har gått 100 dagar sedan Juholt tillträdde och på den tiden har Socialdemokraterna ökat i opinionen och de borgerliga partierna springer på våra bollar. Vi är en folkrörelse i själ och hjärta och förändringsviljan bär vi tillsammans.

Även jag vill se mer rörelse och förnyelse, men hade Juholt och ledningen rusat iväg med olika beslut tror jag att det som nu framförs som kritik efter 100 dagars arbete hade liknats vid en piss i Mississippi. Hade det så kallade facit som nu DN presenterar haft rubriken ”smekmånad” skulle jag ha varit förkrossad. Under min tid i SSU fick jag lära mig att intryck ger avtryck, och det syns att dessa 100 första dagar har gjort just detta. 1200 dagar kvar till valet i dag, se till att de blir minst lika stormiga som de 100 första.

Gammelmedia på detta:

2 kommentarer:

PeO sa...

100 dagar av floskler, blaj och velande från The Snorbroms. Vi väntar med spänning på att få höra nåt mer än avsikter.

Cosmoskitten sa...

4 år är för lång tid, för en regering.

2 år vore lagom. Om detta leder till att befolkningen röstar fel, så får befolkningen se till att rösta rätt nästa gång.

Om man vill underlätta för befolkningen att rösta rätt, så får man väl införa väktarråd, inspirerade av Iran, som utfärdar rekommendationer.

I dagens politik, så är fyra år en väldigt lång tid.