torsdag, juni 30, 2011

Ett bondeoffer under välfärdens nedmontering

Under införandet av den borgerliga sjukförsäkringen så hävdade, den då ansvariga ministern, Christina Husmark Pehrsson (M), att varken hon eller remissinstanserna kände till utförsäkrade skulle drabbas svårt ekonomiskt. Att remissinstanserna vetat detta avslöjades dessutom ganska snabbt. Förändringen av sjukförsäkringen var ett krav för att hitta finansiering till moderaternas lösning på alla samhällsproblem, nämligen jobbskatteavdraget, något som för övrigt Husmark Pehrsson varit helt öppen med.

Sanningen kommer alltid fram, i en promemoria....eller liknande

Att sjuka skulle drabbas svårt har hon dock ljugit om. Det visar sig till och med att hon slog larm om detta inför regeringen. Allt detta enligt en hemlig promemoria som upprättades på socialdepartementet i december 2009, skriver Göteborgs-Posten i dag. På fredag skall riksdagen avbryta sitt sommarlov för att besluta om ändringar i sjukförsäkringen. I dag hävdar dock den borgerliga regeringen att förändringar behövs eftersom lagen fått "oväntade konsekvenser”, som ingen kunnat förutse.

Något som alltså i dag kan sammanfattas med ett enda ord: LÖGN. under den sista veckan av valrörelse så var sjukförsäkringen en het potatis. Regeringens var skadeskjuten och Socialdemokraterna ökade sista veckan med 5 procentenheter under den debatten. Den av borgerliga riksdagsledamöter applåderade sjukförsäkringen var nära att kosta dom makten, vilket Christina Husmark Pehrsson fick bära skulden för. Hon fick senare lämna regeringen och gavs indirekt skulden för det som inte fungerat. Husmark Pehrsson såg vad som höll på att hända, men pengar skulle fram för att sänka skatten så Husmark Pehrsson kördes över.

Att sjuka människor inte blir friska av att bli fattiga har människan vetat så länge den levat. Precis som tidigare så meddelades det i dag att Socialförsäkringsutskottet inte ser någon anledning att ändra i sitt förslag om ändringarna i sjukförsäkringen. Inte helt oväntat så reserverade sig regeringspartierna mot utskottets förslag. I det borgerliga Sverige så skyr man inga medel för att genomföra den nedmonteringen av välfärden som ligger till grund för att köpa röststarka grupper. För Anders Borg och Fredrik Reinfeldt är det nedmontering som går före upprustning av välfärden, tro inget annat, och vad är då ett bondeoffer som Husmark Pehrsson i sammanhanget.

Gammelmedia på detta:
GP
/ Aftonbladet / DN / Expressen / SvD / SvD2 / Aftonbladet2 /

Nymedia på detta:
Martin Moberg / Krulli / Johan Westerholm / Vonkis / Alliansfritt Sverige / Jämlikhetsanden / Peter Högberg / Olas tankar / Tokmoderaten / Röda Berget / Alla smutsiga detaljer / Lars Bäck / Sebastians tankar / Kommunisternas blogg / Olas tankar / Från Marias utsiktstorn / Min politiska sida / Varghjärta / LO Bloggen / Charlotte Therese / Alliansfritt Sverige2 / DHE / Olsson betalar / Radikalen / Storstad / Sideriska siktet (kvällens hetaste länk) / Annarkia /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: