lördag, juni 04, 2011

(C) i Kristianstad är först ut

I dag går Centerpartiet i Kristianstad ut och kräver Maud Olofssons avgång. – Vi behöver någon annan som kan axla ansvaret, säger Sven Nilsson, gruppledare för Centerpartiet i kommunfullmäktige. Med detta så kan jag konstatera att stenen är i rullning, och att Maud Olofssons dagar som partiordförande, för det en gång i tiden stolta folkrörelsen Centerpartiet, är inne på sin sista etapp. Sven Nilsson som nu tagit bladet från munnen talar om att (C) behöver nå nya väljargrupper och lägga fokus på ett antal frågor.

Nilssons framtidsrecept är att satsa framförallt på de unga och tätortsbefolkningen, vilket signalerar att Stureplans centern snart kommer ha en filial i Kristianstad. Frågorna han vill lyfta fram för att få större tyngd är bland annat ungdomsarbetslösheten, invandringspolitiken och sociala frågor. Något som tycker jag vittnat om att partiets trovärdighet inom arbetsmarknadspolitiken fortfarande är botten och att deras nya utspel kring migrationspolitiken tas emot med en axelryckning, så väl inom det egna partiet.

Nilsson är dock noga med att poängtera att han inte vill förringa det Maud Olofsson har gjort för partiet. – Hon har gjort mycket. Men det behövs någon ny för att vi ska kunna komma vidare, säger han. Även jag kan konstatera att Maud Olofsson gjort mycket för Centerpartiet, men det är som sagt en stor skillnad på att göra saker rätt och göra rätt saker. Jag är övertygad om att hade Maud gjort rätt saker för sitt Centerparti så hade partiets stöd i opinionen inte legat kring fyraprocentsspärren, något som nu mer sker konstant.

I september kommer Centerpartiet att hålla stämma och då hoppas i alla fall Sven Nilsson på att det finns en ny kandidat till ordförandeposten klar. Valrörelsen i Västra Götaland ser onekligen ut att blivit Maud Olofssons sista valrörelse som partiordförande och vem kan glömma hennes bevingade ord från den kampanjen. - Det här är jätteroligt. Det borde vara valrörelse hela tiden. Det är då som vi är som bäst, sade Olofsson. Hur väl partiet kommer klara sig i valet 2014 får vi se, men att vi Socialdemokrater är på väg att förlora vår främsta valarbetare utanför städerna är uppenbart för mig.
Länk
Gammelmedia på detta:LänkNorraskåne.se / SvD / DN / Aftonbladet /

Nymedia på detta:
LänkAnekdoter på knäckebröd / Martin Moberg / Alliansfritt Sverige /
Länk
Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: