onsdag, december 19, 2007

Emma får dojan från Lindex

Näringslivet tycker det är viktigt med fler kvinnor i bolagen, säger dom i alla fall. Lindex ansikte utåt, Emma Wiklund får dock dojan från styrelsen. – Det är tråkigt att inte få vara kvar, säger hon. Personligen tycker jag att det är självklart att det ska sitta kvinnor i företagens styrelser. Vi är en köpstark grupp med bred kompetens. När Lindex nya styrelse presenterades fanns det bara plats för gubbar. – Ska Lindex stärka sitt varumärke och föryngra sig så sänder de ut totalt fel signaler, säger Christina Nilroth på organisationen Styrelsekvinnor.

Emma platsade tydligen inte, fel kön kanske?

Jag känner inte till Emmas kvalifikationer och hur det har fungerat i styrelsen för Lindex men det var ju mycket uppståndelse när hon tog plats i den samma. Riktigt intressant blir det dock först när man hör vad Lindex vd, Göran Bille har att säga om det hela. Han är inte det minsta orolig i alla fall. – Allt är mer eller mindre styrt av kvinnor, säger han. Jag är inte ett dugg orolig att vi kommer att tappa fokus på kvinnor. Säger alltså killen som sitter i en styrelse med fem män. På ett företag som har har 5 000 anställda där 93 procent av dem är kvinnor. Men just det, det sitter ju faktiskt två kvinnor i styrelsen. Arbetstagarrepresentanterna från facket naturligtvis. Signalen från Lindex styrels är kristallklar, fy fan säger jag bara.


Krassman, In Your Face

7 kommentarer:

Stopp i Grytan sa...

Läste precis detta. Man blir ju bara trött och slänger ett öga i almanackan. 2007, åh fan - undrar vad det står i Lindex dito?

Undrar lite över hur man resonerar egentligen? Fattar man inte ett skit av hur marknaden fungerar idag? Har man helt missat vad som hänt och händer när stora grupper konsumenter med insyn och tillgång till snabba informationsvägar (bloggar t.ex) börjar röra på sig. Behövs ju bara en Facebook grupp som bojkottar Lindex. Money talks - bullshit walks som amrisen säger

Mona Forslund sa...

Ångrar att jag handlade på Lidex igår. Skall inte upprepas förrän en ändring i styrelsen sker

Anonym sa...

Ja så mycket för jämställdhet. Läste också en artikel där fredrika bremer förbundet hyllar jämställdhetsministern ( hon som inte är feminist). Vi ser en backlash på alla fronter.

Ännu ett skäl att inte handla på lindex i fortsättningen

Catarina sa...

Nej, vi stryker Lindex från shoppinglistan. Men var ska vi handla? Hur ser andra styrelser ut? Tror inte ICA har några kvinnor i styrelsen heller...

Anonym sa...

Äntligen!
Män ska bedöma kvinnounderkläder och kvinnor ska bedöma hur mäns parfymer ska lukta.

Vansinne att kvinnor ska bedöma hur sexiga kvinnounderkläder är. De enda som kan avgöra detta är män och flator. De senare tack och lov ännu i underläge i fråga om antalet bedömare.

Krassman sa...

Anonym: Skrämmande skildring av samhällets patriarkala normer måste jag säga. Som om könet skulle avgöra vad som är vackert eller inte på en man eller kvinna. Skulle en man inte kunna avgöra om en annan man är snygg eller inte? Vakna ur normkoman nu va!!

När det sedan gäller Emmas närvaro i styrelsen så var det inte nog inte som smakråd, min erfarenhet säger att det inte är bolagstyrelsen som sköter den typen av frågor.

Anonym sa...

Kan sätta mitt liv i pant på att Emma aldrig någonsin burit ett Lindex-plagg privat. Att hon försvann är definitivt ingen förlust.

Stockmanns har faktiskt en hel del snygga kläder, till skillnad från Lindex, så det blir nog bara bättre.