lördag, december 22, 2007

Korståget mot de sämst ställda

Inspirerade av premiären av Arn så fortsätter den borgerliga regeringens korståg mot de med minst resurser. Deras mål skiljer sig dock något från Arns, de är fast beslutna om att klyftan i samhället mellan fattig och rik måste öka. Det senste förslaget från firman Reinfeldt & Co är att den som är sjukskriven längre än ett år ska aldrig kunna få ut mer än 75 procent av lönen i ersättning. Detta oavsett andra sjukförsäkringar som finns tecknade genom kollektivavtal eller privat.

Det borgerliga korståget mot de sämst ställda fortsätter

Enligt förslaget ska den som har en privat sjukförsäkring få sin ersättning från den statliga sjukpenningen sänkt, så att den aldrig överstiger 75 procent av lönen. Den borgerliga regerigens "tough love" av de som har minst resurser och möjligheter saknar uppenbart inga som helst gränser eller moraliska betänkligheter. Det är även ett solklart exempel på hur Reinfeldt & Co skall minska fackens möjligheter att förbättra villkoren för sina medlemmar.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar hur alliansen ska få ner direktörerna i Svenskt Näringslivs gäng till en ersättningsnivå på 75% av sjukpenninggrundande inkomst...
Men detta gäller väl bara för vanliga dödliga, som alltid avser att bli sjuka för att "utnyttja" systemet.

Krassman sa...

Ubbe: Ack du har så rätt, så rätt så. Deras plan är till för att "straffa" de som använder sytemet och skona de som har tillräckligt med pengar för att kunna leva utanför det.