onsdag, oktober 08, 2008

Inget Journalistpris för Henrik Brors

Nomineringstiden till Stora journalistpriset har just gått ut och jag hoppas verkligen att jag med gott mod kan konstatera att Henrik Brors analytiska förmåga inte kommer att leda till något pris, i år heller. Ni bara måste läsa när detta lågvattenmärke som Henrik Brors presterar när han idag svarar på egna frågor om samarbetet mellan socialdemokraterna och miljöpartiet.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Möjligen är Henrik Brors analys inte den skarpaste, men din analys av Henrik Brors är ju helt obefintlig. Kan du inte tala om vad det är som är dåligt med Brors, så skall du kanske låta bli att skriva ngt öht!

Krassman sa...

Anonym: Okej, om du inte förstår det själv så får jag väl skriva svaret åt dig.
* Att det skulle vara feltajmat att presentera det nu:
Varför skulle det vara det? Det handlar om att visa vilka som har svaren, förståelsen och verktygen för tuffa tider som väntar. Den borgerliga regeringen som styr landet har ju inte gjort ett smack
* Att en minoritetsregering med s+mp skulle vara osäkert: En minoritetsregering är kanske inget att föredra men hur många gånger har vi inte haft det i Sverige och det fungerat då?
* Att det skulle vara märkligt att Sahlin gör ett så långtgående åtagande med mp: Vad gör det märkligt?, att vänsterpartiet uteslutit sig själv tror jag alla noterat ganska klart vid det här laget. Vill man inte ta ansvar så behöver man inte vara med att styra heller. Något som mp förstår.

Så, du kanske inte är nöjd med svaret Henrik men där har du det i alla fall.

Anonym sa...

Tycker nog inte dagens event visar vem som har "svaren, förståelsen och verktygen för de tuffa tider som väntar". Att ena delen av partiet skriker efter en blocköverskridande överenskommelse samtidigt som den andra inte vill se den, tyder ju på att någon i leden inte var seriös. Regeringen har ju lagt en budget, som vi får se vad den löser. Oppositionen har bara klaget, så det är ju inte till någon tröst för marknaden i kris. Så jo, på det viset var det feltajmat. Och det som kunde bli stora nyheter, blev istället en notis. Återigen visst tecken på feltajming.
Tycker nog inte heller att en minoritetsregering någonsin fungerat i Sverige. Inte konstigt att allt är halvmesyrer där, oavsett om det är rött, blått, grått, gult, neonrosa eller brunt som styr.
Däremot är nog alla lättade över att V lämnas utanför samarbetet. Det ger däremot en mycket stor risk för väljarflykt över dit från S. Just my 2 cents.

Krassman sa...

Svenskdansken: Det faktum att Socialdemokraterna haft ett samarbete med både v och mp under senaste regringsperioden tycker jag inte funkar med det du pekar på att socialdemokraterna på något sätt skulle vara delade i denna fråga. Eller fattade jag dig fel där?

Regeringen har lagt en budget och det har vi Socialdemokrater oxå gjort. Jag begär inte att du skall läsa de alla 185 sidorna men du kan börja med de första 59. Sedan så har du rätt i att en minoritetsregering inte är det bästa men en uppenbart så är det ju lika svårt att enas i en majoritetsregering. Se på den borgerliga alliansen, de är ju knappast överens om allt heller. Men jag tror det är lättare när man kommer överens innan ett val än efter.