måndag, januari 07, 2008

En julklapp på 40,4%

Vi Socialdemokrater ökar i Skops väljarbarometer för tredje mätningen i rad. Vi får 40,4 % i decembermätningen och det är en ökning med 1,3 procentenhet jämfört med siffrorna i oktober. Mätningen gjordes mellan 1 och 28 december och drygt 1 000 svenskar i åldrarna 18-84 år fick svara på frågan om vilket parti de tyckte bäst om i rikspolitiken.

En sen julklapp men att siffrorna är ett tecken på det kraftiga missnöjet som finns mot den borgerliga alliansen och dess orättvisa politik är uppenbar. Det är glädjande att det går bra, men det finns enormt mycket mer att göra för oss Socialdemokrater för att vi skall vinna valet 2009 och 2010. Bäst jag skriver en debattartikel på direkten....

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Javisst...men vad vill ni i S då?
Att folk är lite missnöjda just nu, betyder ju inte per automatik att fler skulle anamma eran politik.

Anonym sa...

Det finns lättlurade idioter överallt som röstar på sossarna. Sen att man har den största hycklaren av alla som ledare det tänker man inte på. Jag mår illa då jag tittar på Mona, andra har gått för mindre än vad hon gjort ändå så tar man henne som ledare. Det visar på en total brist på respekt mot andra. Motbjudande"!!!

Krassman sa...

Anonym: Huvudet på spiken för att använda en klyscha. Dock kan nog "lite" missnöjda kännas som en underdrift. Vi Socialdemokrater vill massor med saker men det är ju inte så att det är vi som styr dagordningen.

Det blir mycket av vår kritik mot den borgerliga politiken som blir tongivande men debatten om sakinnehållet kommer att lyftas mer och mer ju närmare valet 2009 till Europa parlamentet vi kommer. Då kommer skillnaderna i politiken bli mycket tydligare.

Joakim: Nej Joakim, tror du har fel i ditt sätt att resonera och att välja Mona som partiledare skulle vara total brist på respekt mot andra. Känns mer som att du är desperat över att bilden av Fredrik Reinfeldt som landsfader inte fungerar som du kanske tänkt dig.

Anonym sa...

Med procenten är det som med potensen. Ibland går det upp och ibland går det ner. Och man vet att om det gått upp ett tag brukar det stanna och sedan gå ner.