onsdag, januari 30, 2008

En svart dag för KD och den kristna högern

Kristdemokraterna i Alingsås vill omedelbart stänga utställningen "A history of sex" med denna motivering. "De beslut som tagits för att visa dessa djupt provokativa bilder kännetecknas av en enastående omdömeslöshet. Att det är våra kommunala skattemedel som används gör givetvis inte saken bättre". Inte konstigt att KD noteras under 4% strecket till riksdagen.

Ingen nykterhetsrörelse för Green inte, tack för det IOGT-NTO

Som om detta inte vore nog så har nu alla homofobers skyddshelgon Åke Green uteslutits ur IOGT-NTO. Detta självklart på grund av sina utspel mot homosexuella. Åke Green blev uppenbart ledsen över beslutet från nykterhetsrörelsen IOGT-NTO. – Homosexuella medlemmar är tydligen mer värda än kristna medlemmar, säger han och befarar att IOGT-NTO nu kommer att tappa anseende hos anhängare med en kristen inställning. Yea right Åke Green. In Your Face hälsar vi glatt här från In Your Face.

Krassman, In Your Face

17 kommentarer:

Anonym sa...

Nu var gällde ju iofs artikeln Alingsås... känns ju som att du har läst artikeln och så...

Krassman sa...

Anonym: Helt rätt, blandade ihop Lund och Alingsås. Det var i Lund utställningen vandaliserad av nynazister och inget annat. Tack för hjälpen.

Anonym sa...

Hur kan du få kristna till att vara höger???? Du kan väll inte vara så naiv att du inte tror det finns kristna trångsynta sossar????

Krassman sa...

Joakim: Åke Green tillhör som jag ser det den kristna konservativa homofob högern. Det var det som mitt inlägg oxå handlade om. Vad fick dig att tro att alla kristna skulle vara höger?

Anonym sa...

Så du tycker et är bra med lite tidelag och annat fint i utställningen, va trevligt! Du kallar det inte för fantasi som en kulturskribent i GP, känns dock väldigt dåligt att han inte känner till att det är verkligt med dom perversa bilder som gjorts av serrano.

Åke Green är inte homofob för att han tycker att det är en förkastlig livsstil. Att vara emot något är inte fobi. IOGT-NTO har verkligen tappat anseende hos mig. Homosexuella är helt till sig av att deras partnerskap inte godkänns att kallas äktenskap av kyrkorna. Eftersom det är så är jag kränkt av IOGT-NTO för att jag inte får vara medlem när jag tar en öl lite då och då. Nej, den så kallade kränkningen har nått enastående löjliga höjder på grund av att homosexuella är kränkta av allt möjligt.

Krassman sa...

Tony: Jag är av den uppfattningen att kultur inte skall behöva godkännas eller förkastas av politiska partier. Konst är alltid att avgöras i betraktarens ögon. Gillar du inte en viss typ av musik, tavlor eller fotografier så välj bort det, men du skall heller inte avgöra vem som inte skall göra det.

"Förkastlig livsstil" var det verkligen en så bra formulering Tony? Vad Åke Green kallade homosexualitet var att det var "sexuella perversiteter" som var en en "cancersvulst på hela samhällskroppen". Känns lite som att din kommentar behöver utvecklas lite. Du vill väl inte bli förknippad med en homofob som Åke Green?

Anonym sa...

Du tycker tidelag är ok med andra ord. Jag tycker inte skattepengar skall gå till sådant. Ge pengarna till våldsoffer istället.

Om det var en bra formulering? Ja det tycker jag. Något som blivit galet med åke green är att alla tror att han enbart menade att homosexuella var en "djup cancersvulst i samhällskroppen". Men nej, det var tex zoofiler och lössläppta, mm. Helt enkelt alla dom sexuella synder som nämns i bibeln. Så visst behövde den, kommentaren, utvecklas.

Jag har inga problem med att förknippas med att åke green säger att bibeln säger att sexuella synder som homosex är syndigt. Har du det? Nej, jag är inte homofob för att jag tycker att åke green får säga vad bibeln säger.

Jag tror du inte vet vad fobi betyder.

Anonym sa...

Jag instämmer till hundra procent med Tonys frimodiga inlägg. Tyvärr är det alltför få medborgare som törs gå emot den rådande homo-politiska korrektheten, där varje litet ifrågasättande av den homosexuella livsstilen stämplas "homofob" i pannan.

Den strategin tillämpar även den här sidans bloggare. Det är en trist debattstil som förmodligen bara syftar till att förhindra en öppen och rak diskussion och låta gavlobbyns verklighetsbild få stå oemotsagd.

wadis sa...

Till krassman:
Snarare en svart dag för Sverige, om man tycker illa om en utställning som . Konstnärli frihet, yttrandefrihet - jo tack. Men finns det då inte någon gräns.
Bilder som visas av denne konstnär är nog mer uttryck för hans speciella läggning - behöver vi skildringar av sex mellan åldringar och unga, tidelag, eller hans egen favoritbild i serien som heter Leo’s Fantasy och visar en kvinna som kissar i munnen på en man. För några år sedan kallades detta perverst och porr. Själv säger denne konstnär att det inte är erotik utan sex det handlar om. Som om vi inte redan har ett samhälle översköljt av sex - i TV, film, musiken.
Är det OK att visa allt, bara för man kallar sig konstnär ?

Denne konstnär hade tidgare en utställning "Piss Christ", som visade Jesus nedsänkt i ett glas urin. Är detta också OK ? Tror nog man måste vara en renodlad sekulär sosse för att bara ironisera över detta. Kan den finnas något samband men en sådan låt gå attityd och den kraftiga ökningen av sexualbrott mot barn och kvinnor som våra tidningar ständigt fylls av. Nej, fram för mer sunt förnuft, mindre av en ängslig rädsla att bli kallad intolerant så fort man reagerar.

Anonym sa...

Undrar just vilka mer åsikter som inte är ok att kombinera med kampen för nykterhet?

Job sa...

IOGT-NTO-rörelsen handlar om mer saker om nykterhet. Däribland demokrati, internationell solidaritet, och alla människors lika värde.

Skriver man under vårt medlemslöfte framgår det klart och tydligt att man lovar att verka för IOGT-NTO-rörelsens grundsatser och program. Ett par utdrag:

”IOGT-NTO-rörelsen bygger sin verksamhet på principen att alla människor har lika rätt till frihet, personlig utveckling och lycka.”

samt

”IOGT-NTO-rörelsen hävdar, att solidaritet och känsla av gemensamt medmänskligt ansvar hos den enskilde till fullo kan utvecklas endast i ett fritt samhälle, byggt på principen om alla människors lika rätt och värde.”

Dessa utdrag anses inte vara kompatibla med att kalla homosexuella för en "cancersvulst".

Krassman sa...

Tony/Solberga-Bengt: "Men från skapelsens början gjorde Gud dem till man och kvinna. Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött. Så är de inte längre två, utan ett kött. Vad Gud har fogat samman, skall människan inte skilja åt." Mark. 10:6-9. Känns väl fräscht i uppdaterat för er kanske, men inte för mig.

Wadis: Föreslår du politiskt censur av konsten eller vad är det du är ute efter? Enligt yttrandefriheten så är det okej att publicera karikatyrer av profeten Mohammed. Jag ser ingen skillnad på om det är den kristna profeten Jesus som avbildas. Dock skall man räkna med att man få dödshot i det ena fallet och en del märkliga inlägg på en blogg i det senare, eller det kanske är samma i båda fallen. Vi får väl se.....

Anonym sa...

"Denne konstnär hade tidgare en utställning "Piss Christ", som visade Jesus nedsänkt i ett glas urin."

Om det ändå bara var det i glaset. Det var även blod och spermier. Är det verkligen friskt gjort?

Jobjörn, det du skriver om deras regler gör att jag inte är lika mycket värd som dom som är med i IOGT-NTO - jag tar en öl lite då och då. Vilket trams, rent ut sagt. Men jag är inte förvånad.

"Dessa utdrag anses inte vara kompatibla med att kalla homosexuella för en "cancersvulst"."

Green sa - 'Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen.'. Han har aldrig sagt att homosexuella är en cancersvulst. Detta är också något som försvagar tilltron till homolobbyn. Tolkar allt till att dom är offer i alla sammanhang i samhället.

Anonym sa...

Och jo, green sa även, "Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer till och med att våldta djuren."

Och vad ser man på serranos utställning? Lite rätt hade den gamle pastorn i alla fall.

Anonym sa...

Aktivister i homolobbyn har klagat på Åke Geens medlemskap i IOGT.Åke, som tror på alla mänskors lika värde(men har en åsikt att "sexuella abnormiteter är som en cansersvulst på samhällskroppen")skulle aldrig ha anmärkt på homosexellas medlemskap.
Själv har jag grunläggande liknande åsikter.Därför utesluter jag mej själv(antagl med tusentals andra)Kanske ska IOGT i framtiden värva nya medlemmar på Pridefeativalen.Men är då tvungen att inte ifrågasätta deltagarnas alkoholglorifierande livstil( stadgar enl. JOSBJÖRN ;"...alla mänskors rätt till frihet,personl. utveckling och lycka)Ett ifrågasättande av mänskors"gränslösa spritfeatande" är en grov kränkning av dessa.Kanske har IOGT mist sitt existensberättigande eftersom man kränker o motarbetar "alkoholälskare" o deras lika värde.
( Va jag säjer är att den politiska korrektheten snabbt har börjat få fascistoida tendenser i sin intolerans mot avvikande åsikter)
(Va jag säjer mer är att det är dags att alla vi som har bevittnat detta år eftar år börjar ruska lite på huvudet och piggna till lita grann. Motstånd mot dumheten.Det är inte för inte som vi kallas "Die Dummen Sweden")

Job sa...

Jag heter Jobjörn, inte Josbjörn. Tack.

Att påstå att IOGT tycker att folk som tar en öl lite då och då är mindre värda än IOGT-medlemmar, är som att tro att Syföreningen tycker att folk som inte syr är mindre värda än dem, eller att Föreningen för Cancersjuka tycker att folk som inte har cancer är mindre värda än dem...

Genom sitt påstående att IOGT tycker att "homosexuella är mer värda än kristna" implikerar Åke Green att det finns ett motsatsförhållande däremellan. Det är den synen vi inte tolererar. Eventuella personer ur den berömda "homosexlobbyn" som skulle påstå att homosexuella är mer värda än kristna skulle också vara föremål för uteslutning.

Krassman sa...

Jobjörn: Word....