onsdag, januari 16, 2008

Vad betyder ordet omdöme för Kristersson?

Stockholms moderate socialborgarråd Ulf Kristersson fixade en stor hyreslägenhet åt sig själv i en fastighet som ägs av Ersta Diakonisällskap. Statsåklagaren Nils-Erik Schultz tänker syna frågan om det föreligger en jävsituation och fattar i nästa vecka beslut om det ska inledas en förundersökning. När det gäller Ulf Kristersson omdöme att på detta sätt, vi sina kontakter skaffa sig en hyreslägenhet och tränga sig före 45 000 som står i bostadskö så kan man fråga sig vad ordet omdöme betyder för honom. Att Ulf Kristerssons omdöme har visat sig tvivelaktigt tidigare är ju ingen nyhet.

Inga större problem att tränga sig före 45 tusen i kö, omdöme?

Hans omdöme sviktade även när det gällde att köpa svart städhjälp. Då var svaret från Kristersson att när han satt i riksdagen, gick det inte an, – Självklart är det så att i den rollen har man ögonen på sig mycket mer än annars, så i det blir extra viktigt. Är man dessutom lagstiftare så har man ett extra ansvar att göra rätt. Man kan ju verkligen undra vad ordet omdöme betyder för Ulf Kristersson och hur dessa toppmoderater ser på vad som är olämpligt och förtroendeskadligt.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Trängde sig för 45 000 i bostadskön. Helt fel!

Det du uppenbart har missat är att 45 000 köar för ett förstahandskontrakt. Andrahandskontrakt kan man få på dagen genom annons eller agentur. Att hyresrättslägenheter tillskrivs ett värde beror i huvudsak på att de den dag de omvandlas till bostadsrätter också omvandlar kontraktsinnehavaren från en löneslav till en bostadsklippare. Åtskilliga stockholmare har blivit miljonärer över en natt på detta sätt. Hade det varit ett första handskontrakt Ulf Kristersson fått hade det varit anmärkingsvärt. Men detta - icke!

Anonym sa...

Skaffa information innan ni dömer. Ulf kristersson med familj är hederliga och ärliga, och det kan jag säga utan minsta tveksamhet i rösten. De lyckades finna en tillräckligt stor lgnh till sig i Stockholm på hederligt sätt, dessutom var de tvungna att flytta till Stockholm pga socialborgarråds rollen. Dessutom renoverat lgnh för egna slantar, trots att det är en hyreslägenhet. Lägg av!!!!!!

Krassman sa...

Jacob: Okej, säg att han trängde sig då och skippa antalet. Tycker du att ditt svar försvarar hans agerande?

Anonym: Hederliga och ärliga var ordet. Betala svart för städhjälp till att plocka upp sin egen skit, mycket nobelt. "Dessutom var han ju tvungen att flytta". Men snyft snyft, precis som alla andra som tvingas att flytta för att ta ett jobb i det borgerliga Sverige, och då gäller det inte bara inom kommunen.

Sedan var det ju fint av honom att han renoverade lägenheten för sina egna pengar, trots att det är en hyresrätt. Tror du att han är den enda som renoverat sin hyreslägenhet eller? Man kan ju undra hur FAN du kan tycka att dina synpunkter rättvärdigar Ulf Kristersson agerande. Håll dig till ämnet.

Anonym sa...

jag tänker inte försvara någon. känner bara ibland för att hålla mig till fakta =)