tisdag, mars 18, 2008

Storstilade planer läggs i malpåsen igen

Ännu en gång så väljer regeringen att lägga ett av sina förslag i malpåsen. Nu gäller det de nya sjukskrivningsreglerna som regeringen förändrar på en rad punkter. Som tidigare så har remissinstanerna varit hårda i sin kritik och åter visar det sig att det var lite mer komplicerat att styra lSverige är vad regeringen Reinfeldt kunnat tänka sig. Regeringens sätt att snabbt skicka ut sina framstressade förslag med korta remisstider har visat sig vara nyckeln till åter ett borgerligt misslyckande. I denna fråga så har kritiken varit hårdast mot att flera riskerar att tvingas söka socialbidrag i framtiden med dessa nya borgerliga regler.

Tack till Alberto Tomba för bilden....

Det verkar som att den borgerliga alliansen helt och hållet glömt sina lovord från valrörelsen 2006. Det var då alla tänkbara individers livsöden klumpades ihop och fick det borgerliga arbetsnamnet utanförskapet. Och det var detta som var den viktigaste frågan för borgerligheten, att knäcka utanförskapet. När vi nu ser att orättvisorna ökar och när inte ens antalet utbetalde socialbidrag minskar trots stora överskott och en av Europas högsta tillväxt så kan man lätt konstatera detta borgerliga fiasko. Det är nämligen svårt att träffa rätt när man beskriver ett problem som en grå massa istället för att beskriva de enskillda problemen.

Inga fler reformer säger Reinfeldt, nu blir det Lundgren style istället

Den borgerliga politiken har istället riktat sig till de som redan lever i ett gott ovanförskap från vanligt folk. Nu när det mesta inte funkar för borgerligheten så börjar Reinfeldt tala om det som de verkligen behärskar, skattesänkningar för miljarder. Vips så har de påstådda "nya" moderaterna blivit det skattesänkarparti som Bo Lundgren så vackert personifierade. Bo Lundgren som Reinfeldt utmanövrerade inom moderaterna, just för Lundgrens skattesänkar hybris. Storstilade planer från den borgerliga regeringen läggs nu en efter en i malpåsen. Trafikförsäkrings reformen, sänkningen av arbetsgivaravgiften, allmän A-kassan och nu den planerade förändringen av sjukförsäkringen. Istället blir det skattesänkningar på agendan och det där med utanförskapet löser väl sig självt, eller hur blir det med det statsminister Seinfeldt?

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Socialbidragsutbetalningarna minskar visst, 7 % minskning om jag kommer ihåg saken rätt.