måndag, mars 24, 2008

Vardagshjältar, visst finns dom

Ja visst finns dom, de som vågar göra en insats eller att riskera sin egen hälsa för att rädda någon annan. Dessa goda gärningar görs med säkerhet varje dag av "vanligt folk" och jag tycker gott att man skulle kunna välja att rapportera mer om alla dessa insatser. Oavsett vem som nu väljer att göra en insats så skulle detta behövas ge mer utrymme.
Lina Tomelius, en riktig vardagshjälte

Man kan ju tro att pressen lägger lite extra krut på rapporteringen när det är Perrelli eller Husmark Pehrsson som är aktuella men det kanske man får köpa helt enkelt. Ge oss mer fler vardagshjältar så kanske det väger upp lite mot allt det elände som vi ändå orsakar varandra.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vad är det som är så märkvärdigt när en kändis råkar göra nått, då är dom hjältar helt enkelt, de gör bara vad jag anser är var människas skyldighet i en sådan händelse.
Men alla våra "riktiga hjältar" som dagligen jobbar med sådant, de näms sällan i pressen, men det är klart, det säljer ju inte ,bara när nått fel begåtts förståss näms det.
Nä fram med mer vanligt folk i stället.
Jobbar själv inom svensk räddningstjänst och man får sällan ett tack....

Krassman sa...

Anonym: Helt rätt där, släpp fram mer vanligt folk istället. Ett problem är väl just att många precis som dig får betalt för att göra det och då ses inte ert engagemang med samma ögon.

Jag måste fråga dig som verkligen är en hjälte, eftersom du jobbar inom räddningstjänsten. KD lade ju tidigare ett förslag om att man skall ha skyldighet att agera vid den här typen av händelser för att på så sätt öka engegemanget hos oss. Tror du att civilkurraget ökar av en sådan lag eller är det onödigt att lagstifta om det?

Anonym sa...

Nu ska du få beröm, Krassman. Äntligen ett inlägg som som inte innehåller sosseskryt. Skönt att se dig som en vanlig människa och inte bara som en politikerstyrd robot. Vi fd sossar behöver inte Carola eller Perelli till frukost, lunch och middag. Fram för vardagshjältarna. De är många men får inte plats i dagens medier. Kanske du skulle ta initiativet till att varje vecka ha ett positivt inlägg, som inte är politiskt färgat, om någon av dessa "hjältar" eller något annat ickepolitiskt positivt.
"fd sosse"

Krassman sa...

FD Sosse: Ha ha ha, sitter och skrattar på jobbet så tårarna rinner. Tack för din kommentar och jag skall försöka tänka på det i framtiden.

Anonym sa...

Det glädjer mig att du är på gott humör. Just humor är det bästa vapnet mot politiska vansinnigheter till vänster och till höger. Jag tycker att du ska ta lite av din energi till att kommentera/bemöta denna sida www.agroroslagen.se och de socialistiska (nationella) åsikter de framför. Lägg lite eller hellre mycket av ditt krut på att bekämpa dessa extremister så att de inte blir dina bänkgrannar i kommunfullmäktige efter nästa val. Hellre 10 Kjell Jansson än en av dessa.
"fd sosse"