fredag, mars 16, 2007

Absolut Nej, till 100%

Regeringens planerade utförsäljningar av våra gemensamt ägda bolag rullar vidare. Internationella sprittillverkare står i kö för att lägga vantarna på ett av det svenskaste svenska. Det statligt ägda Vin&Sprit med bland annat varumärket Absolut står till försäljning i det nu borgerliga Sverige. Under valrörelsen kunde man höra den borgerliga alliansen pipa och gnälla över att det var vi Socialdemokrater som fullkomligen tvingade företagen att flytta från Sverige. Nu skall dock de statliga bolagen säljas och Vin&Sprit kommer knappast att hamna i svenska händer.


Den första flaskan tappades upp den 17 april 1979 på på bränneriet i Åhus, Skåne. På 28 år har Absolut gått från ingenstans till att bli världens tredje största spritmärke i klassen kända kvalitetsmärken (Bacardi och Smirnoff säljer fortfarande bättre). Vi får se hur länge vi får kalla det för vårt märke innan det nu säljs till högstbjudande.

16 mars, 2004 så slog Vin&Sprit ett fantastiskt rekord när man fyllde och skickade iväg sin miljarte (det heter det) flaska med Absolut. Frågan är om det kommer bli miljard nummer två som kommer att komma staten och skattebetalarna till godo eller om det går rätt in i de internationella spritjättarnas fickor. Inget är säkert i landet Falukorv när man har en statsminister som företräder ett parti som tycker att stat och kommun inte skall bedriva verksamheter som någon annan kan göra lika bra eller bättre.

Krassman, In Your Face

Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: