fredag, mars 02, 2007

Moderater vill inte ända människors sätt att leva ?!

I mitten av februari publicerade Metro undersökningen ”Unga européer i ett globalt perspektiv”. 22 000 personer i åldrarna 16-29 år från 17 länder som ger sin bild av världen och samhället. Generellt visar undersökningen att unga är mer optimistiska om sig själva än samhället i stort. Det som oroar våra unga mest är miljöfrågorna. Sju av tio uppger att miljön är det största hotet mot framtidens samhälle så. Detta kommer före krig, terrorism och fattigdom. Siffran gäller samtliga 17 länder.

Under valrörelsen så lät de ”nya” moderaterna meddela att man inte hade tagit med miljöfrågorna i den politiken man gick till val på. Vi ser en mer och mer trängd Fredrik Reinfeldt när det gäller hanteringen av miljöfrågorna. Reinfeldtadministrationen jobbar på för fullt innanför regeringskansliets dörrar och miljöminister Carlgren får hålla till tåls. Allt medan statsminister Reinfeldt får ducka och använder undanflykter inför media och opposition.
Sitter i farbror Fredriks knä och får hålla sig till tåls.

På nyheterna så uppgav Reinfeldt att han tyckte att miljöfrågan tidigare haft ”vänster” vinkel som bara handlade om att ändra människors sätt att leva, nu tycker han dock att läget är bättre och att det handlar om att se möjligheterna. Reinfeldt är snubblande nära att uttrycka sig som sin förebild George W Bush när han vägrade skriva på Kyotoprotokollet med motiveringen – Det kommer att påverka den Amerikanska livsstilen.

Krassman, In Your Face
Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: