tisdag, mars 27, 2007

In Your Face Svenskt Näringsliv

Svensk näringsliv arbetar som bekant med opinionsbildning och kunskapsspridning. Med detta som bakgrund så ställer man sig ju ganska frågande till deras agerande gällande förhandlingen mellan fackföreningen Handels och arbetsgivarna Svensk handel.

SN gick in och stoppade överenskommelsen mellan parterna vilket är helt absurt. Man kan ju förställa sig det om det nu vore så att LO eller TCO till exempel hade mandat att gå in och stoppa parternas avtal med hänvisning till att fackföreningarna hade förhandlat dåligt.
Organisation med koll, knappast enligt In Your Face

Naturligtvis hör vi ingen kritik från den Moderata alliansen, trots att de förespråkar ordning och reda på arbetsmarkanden genom att lönebildningen skall skötas av parterna. Däremot ser vi att SN:s opinion mot Handels agerande tar mer eller mindre patetiska uttryck.

Om nu SN har ett sådan myndig och ansvarsfull hållning gällande Sveriges ekonomi så borde dom om några ta ett större ansvar över uppkomna konflikter på arbetsmarkanden. Just med tanke på vad dessa kostar och att det inte är till fördel för någon part, och speciellt i detta fall när Svenskt Näringsliv framstår som helt kokta.

Krassman, In Your Face

Andra bloggar om: , ,

Inga kommentarer: