söndag, september 09, 2007

Spännande, bara nu näringslivet gör sitt

I den kommande budgeten kommer den borgerliga regeringen att satsa 3,4 miljarder kronor på att införa en rehabiliteringsgaranti och på utbyggnad av företagshälsovården. Dåliga rehabiliteringsinsatser och nerskärningarna inom företagshälsovården har redan i åratal ständigt återkommit i debatten om långtidssjukskrivningarna.
Bättre rehab, ökade krav på arbetsgivarna.....

Så sant, så sant. Har som fackligt engagerad varit med om otaliga rehabiliteringar som inte har skötts från arbetsgivaren vilket resulterat i långa sjukskrivningar. Det skall bli spännande och se hur den borgerlia alliansen skall motivera arbetsgivarna att ta ett större ansvar i detta. Låter ändå som ett bra initiativ men vi får väl se när förslaget lägs fram om det är något att hurra för. Det kräver ju även att försäkringskassan klarar att göra sitt arbetet i detta och några stora satsningar på kassan har vi inte sett från borgerligheten tidigare.

Krassman, In Your Face

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alldelas utomordentligt bra och särdeles spännande att se om det kan fungera!
Mitt företag sa 'Ditt handikapp/sjukdom är för komplicerat för oss, vi lämnar med varm hand över till FK', för 5 år sen.
FK har inte rört en muskel!
Allt för att förbättra har varit egna insatser o jakt på rätt medicin.
Jag bara längtar efter en meningsfull tillvaro ...

Anonym sa...

Man vänder inte en stor tanker på en distansminut. Inte heller näringslivet och FHV. Det blir en planka ut från arbetsmarknaden efter tre månader. Kanske på sikt kan man hoppas att alla tar sitt ansvar, även försäkringkassan som egentligen är ansvarig att göra detta tillsammans med näringslivet.