onsdag, september 26, 2007

Trädgårdsarbete inget för journalister

Det förklarar ju en del måste jag säga var. I boken "Den svenska journalistkåren" som presenterades vid Göteborgs universitet redovisas flera forskningsrapporter om svenska journalisters åsikter, liv och leverne i förhållande till sina läsare, lyssnare och tittare. Politik tycks däremot vara ett favorit område.

Inget för journalister tydligen, jag som trodde dom var riktiga gräsrötter

68 procent av journalisterna pratar politik minst en gång i veckan mot allmänhetens 25 procent. Journalister har också större förtroende för politiker än vad allmänheten har. Det sist nämnda kom mer eller mindre som en chock för mig. Tycker i många fall att journalister förvärrar det politikerförakt som finns. Men det kanske beror på att jag själv är politiskt aktiv.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Skuncke sa...

Folk tycker inte som journalister. Nej, tack och lov för det. Den extremism med mångkulturalism och annat vänsterklägg möter man tack och lov enbart där och bland våra kära politiker. Gemene man sitter knappast och gapar; de måste få stanna, massinvandring - ja tack eller islamisering - ja tack. Det är sannerligen dags för en ordentlig rensning.

Anonym sa...

Politiker och journalister är de yrkesgrupper som är mest föraktade av folket, och med rätta enligt mig. Maken till inavel och navelskådning får man leta efter. Vart är "mångfalden" inom dessa yrkesgrupper? Ett gäng kloner med likriktade åsikter som blir paffa då ni inser att ni faktiskt inte är de motpoler ni tror er vara. Svenska journalister går socialistiska politikers ärenden, så har det varit sedan -68 och så lär det vara så länge NI använder PK-verktyg/härskarteknik att tysta oppositonella åsikter och det svenska folket i allmänhet.

Anonym sa...

Politiker föraktas ju för att dom makt. Man kräver att dom skall ta "sitt ansvar" vad det nu innebär. Ofta är detta förakt helt missriktat, tror jag. Många politiker jobbar ideelt och sliter fan utan att få nån credit.

Journalister har åxå en stor makt, nåt dom inte vill kännas vid alls. OCH - det jävliga är att dom INTE har nåt ansvar alls. Makt utan ansvar som allt oftare används för att "hänga ut", "avslöja" eller nåt annat förtäckt ord för att utöva makten man har utan urskiljning. Journalister förtjänar i många fall föraktet mer än politiker tycker jag. Speciellt alla dessa hyenor som skriver spaltmetrar om "kändisar" eller intervjuar nån utmattad idrottsman som levererar hjärndöda floskler. Eller ännu värre - kulturjournalister på vänsterkanten som inte fattat att vi högaktiningfullt skiter i deras åsikter.

Krassman sa...

Anonym I: Just precis, eller oxå inte. Är du nöjd med ditt liv övrigt kanske man skulle passa på att fråga på en gång.

Anonym II: Kloka tankar måste jag säga. Dock finns det ju en del journalister som gör ett riktigt riktigt bra jobb. Men det är nog mest de som är utrikes korrar jag tänker på. Dom riktiga alltså. Inte FOX News och sådant skräp.