måndag, september 24, 2007

Vittnesmål från Sundbybergs fullmäktige del V

Senaste nytt: 21:32
Carl Grufman (m) väljs till vice ordförande i kommunstyrelsen och oppositionsråd.

Senaste nytt: 21:18
Helene Hellmark Knutsson (s) välj till ny ordförande för kommunstyrelsen och kommunlaråd i Sundbyberg med rösterna 27 - 24. Sundbyberg har där med bytT majoritet och styrs nu av en koalition av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet samt två avhoppade Moderater. Alla nämnder entledigas och nya nämnder väljs på fullmäktige i oktober.

Senaste nytt: 21.00
Helene Hellmark Knutsson (s) nomineras till KSO av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Folkpartiet begär sluten votering.

Senaste nytt: 20:33
Oppositionens förslag på park och grönområden får majoritet med röst siffrorna 28- 23. Ett nytt nederlag för borgerligheten och Niklas Wykman och hans demonstrerande MUF:are.

Senaste nytt: 20.19
KD-ledamot röstar med oppositionen i Sundbyberg. Frågan gäller en tillfällig förskolepaviljong. Övriga KD ger stöd till borgerliga alliansen och inte sin partikamrat.

Alla var där, på Sveriges mest bevakade kommunfullmäktige. MUF:are var dit kommenderade för att demonstrera mot det borgerliga sveket och dess ordförande Niklas Wykman var på plats för att se till att borgarungarna skötte sig. På deras plakat stod det målat "Sundbybergarna röstade på alliansen" och "Avgå". Om det fans någon allians som ställde upp i kommunalvalet i Sundbyberg vet dock ingen.

Bo Genefors har återtagit sin avsägelse som ledamot i kommun styrelsen men hoppar tydligen posten som ordförande i den samma. Nina Lundström uppges vara det nya namnet som KSO uppger säkra källor på fullmäktigemötet i Sundbyberg till In Your Face. Det betyder att borgerligheten kommer att ha forsatt majoritet i kommunstyrelsen. Nu är det ett antal politiska frågor som skall avklaras innan valärenden kommer upp. Mer information följer.

Krassman, In Your Face

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker inte om utkommenderad i enartikel som denna, men annars tycker jag den var bra.
Jag väntar på fortsättningen.

Jag är en av dem som tycker att om de 2 inte kom in på personval skall de respektera att folk röstade på deras parti och inte på dem..

Migrapolis sa...

Detta bevisar att Moderaterna helt enkelt är en bunt socialister. Det finns bara en opposition och den kallas "främlingsfientlig".

Krassman sa...

Kommentarblogg: Den är faktiskt inte utkommenderad utan jag har fixat kontakten själv. Kul att du tycker den var bra, fortsättning följer. Sen tycker jag det är svårt det där med avhoppen. De som hoppade av var ju inge nybörjare direkt. Orkar inte utveckla nu, vi får ta det sen.

Anonym sa...

Jag sttäller gärna upp på en städad diskussion omolika aspekter relaterande till sådant här
jag är lättast att hitta på kommentarblogg@gmail.com - det är en anonm e-mail, så du behöver inte radra den.

Lars A.

Krassman sa...

kommentarblogg: Okej, mail kommer i slutet av veckan. Har fullt upp imorgon och på onsdag.

Anonym sa...

….. tycker Ni att jag är lite knäpp?
-Som jag har hela mitt intresse för denna problematiken i Sumpans politiska liv, inställt på om det talas om Sundbybergs ”kommun” eller Sundbybergs ”stad”? OCH JAG GLÄDJS!!!! att det talas, t.ex. i Svenskans nyhetsrapportering, om Sundbybergs ”kommun”.

Alltså grejen är ju att vi svenska folk har överenskommit, lagskrivit, att våra kommuner Sverige runt, alltså våra politiskt lokala samhällen av dess invånare, benämns just ”kommun”. Med som Ni säkert känner till, att några kommuner benämner sig för ”stad”.
-Och detta stads snackandet är alltså ingen banal grej. Förutom att man struntar i vi svenska folks överenskommelse, sätter sin stövelklack på lagd lag, handlar det om meningen, att stads boende människor är nått finare än landsbygdsboende. …Ni vet som det också handlade om nått liknande i 1930- och 40-talens Tyskland.
Alltså jag påstår absolut inte att denna kommunreformen är det bästa för all framtid. Dessutom ser jag att, det kan finnas anledningar till att, kanske revidera den, nått. –Men då att sådant skall ske demokratiskt och rättsstats tänkande. Att vi svenska folk diskuterar saken och röstar om vad vi tillsammans vill. Skall en ändring INTE ske med våld och terror …som det t.ex. går till här i Västerås.

Krassman sa...

B-O Gavne: Varför jag tror många skriver Sundbyberg stad är för att Sundbybergs kommun är den minsta kommunen i Sverige och att det är många som tror det tillhör Stockholm.

Anonym sa...

-Helt rätt! signaturen Krassman här ovan. Att detta stads snackandet, att benämna sin kommun …alltså den lokala politiska samhällsgemenskapen av dess invånare, för ”stad”, handlar om att man tror att det –numera- heter så. Å så observera att, visst finns Sundbybergs ”stad”. Gatorna, trottoarerna, de höga husen, där under Vattentornets mäktiga skepnad. …där alltså ”kommunen” handlar om människorna.

–MEN DÄRUTÖVER! finns det också individer som, mer än väl, vet att de skiljer på människorna: stadsboende människor och inte-stadsboende, landsbygdsboende, …bön´erna.
Och gaskamrarna …. förutom de symboliska, finns inte långt borta. –Jag vet, för jag har talat med sådana genuina stads snackare.