onsdag, februari 16, 2011

Att förvalta pundet

Trots Reinfeldts desperata strategi att dominera i media, genom att denna gång skälla på DN, så är det Socialdemokraterna och den nu avslutade krisrapporten som äger. Det som verkligen är värt att lägga några minuter på i dag i frågan är den debattartikel som några av de tyngsta bloggarna inom den progressiva bloggrörelsen NetRoots levererar i Aftonbladet. Oron över hur partistyrelsen skall hanter slutrapporten är påtaglig och jag har all förståelse över att bloggarna nu skickar en tydlig signal till de som nu skall förvalta pundet.


"Kriskommissionens arbete är nu slutfört. Frågan är nu vad som nu händer med underlaget. Det är, enligt vår uppfattning, inte ett underlag som är avsett för en kongress att bifalla eller avfärda – utan en startpunkt för fortsatt förändring", skriver bloggarna. Jag tror och hoppas att signalen till partistyrelsen går fram tydligt och att de kommande kongresserna går i linje med kriskommissionens rapport. Enligt undertecknad så bör en avvikelse från denna föreslagna väg ses som otänkbar och långsiktigt ofruktbar.

Har ännu inte hunnit analysera hela rapporten, eftersom jag ligger på sidan 20 fortfarande, men den känslan som jag fick under gårdagens gruppmöte förstärks i dag av Lena Mellins ledare i Aftonbladet och Kent Petterssons borgerliga bloggande. Jag vill se en tydlig Socialdemokrati som belyser skillnaderna i politiken och beskriver utmaningarna i vårt samhälle mot en tydlig ideologisk förankring. Som sagt tidigare, Sverige behöver inte mindre Socialdemokrati, Sverige behöver mer av den.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 / DN / SvD /

Nymedia på detta:
Peter Högberg / Röda Berget / Martin Moberg / HBT-Sossen / Alliansfritt Sverige / Röda Berget2 / Robert Noord / Kent Persson / Johan Westerholm / Lena Sommestad / Henrik Oscarsson /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Lite "foten i klämm, jajjemen" över ditt sätt att resonera igen...