fredag, januari 13, 2012

Vem dansar efter Görans pipa?

Oklarheterna kring det tidigare påstådda överenskommelsen mellan de borgerliga ledamöterna i riksdagens socialutskott och Göran Hägglund tilltar. Reaktionerna mot att Moderaterna, Centerpartiet och Folkpartiet sålt ut humanismen till förmån mot KD:s homofoba politik när det gäller att de som genomför könsbyte måste sterilisera sig lät inte vänta på sig. Oppositionen och ett antal borgerliga riksdagsledamöter så väl som ungdomsförbund rasar mot att de små borgerliga nu skulle kröka rygg för Göran Hägglunds utspel.


Nationens HBT-minister, Erik Ullenhag (FP) meddelade dock sent på torsdagskvällen att det inte finns någon uppgörelse mellan allianspartierna om att skjuta på frågan att kravet på steriliserings vid könsbyte skall tas bort. Det är mycket möjligt, men om det nu kommer ske ett initiativ till förändring som det länge talats om bland ledamöterna i Socialutskottet återstår att se. Att alliansen inte är överens är uppenbart sedan länge, men är de villiga att göra något åt det är liksom själva frågeställningen.
Fredrik Reinfeldt har sagt att detta är ett mörkt kapitel i svensk historia och nu är det upp till bevis om han anser att Sverige skall placera sig i framtiden istället för den mörka tideräkning som KD uppenbarligen anser att de som genomför könsbyte skall placeras i. Moderaterna har nyligen fattat kongressbeslut om att lagstiftningen skyndsamt skall moderniseras och att kravet på sterilisering skall slopas. Min uppmaning till Moderaterna, Folkpartiet och Centerpartiet är att de inte skall dansa efter Hägglunds pipa, oavsett om det nu skulle kosta honom ordförandeskapet i det homofoba KD.

Gammelmedia på detta:
DN / DN2 / DN3 / SvD / SvD2 / Aftonbladet / Aftonbladet2 / Expressen / Expressen2 /

Nymedia på detta:
Frihetssmedjan / Luka(S) blogg / Mer vänster i Uppsala / Pride & Prejudice / Värmlandspiraten / Hultins tankegång / Humanistbloggen / Rickard Söderberg / Andreas Froby / Kent Persson / DHE / Alltid rött alltid rätt / Lena Sommestad /


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: