torsdag, mars 15, 2012

Bluffen är synad

Moderaterna gick till val på jobben och på att minska utanförskapet. Det som skulle sänka arbetslösheten var sänkt skatter för de som arbetade och sänkta ersättningar för sjuka och arbetslösa. Detta skulle sedan kryddas med några skattelättnader för tjänster, och vips så skulle det borgerliga korståget mot utanförskap och arbetslöshet vara avklarat. Nu vet vi att så inte är fallet, oavsett vilka siffror som Reinfeldt eller hans utsända apostlar väljer att använda.

Den borgerliga jobbpolitiken som reducerats till sänkt restaurangmoms har genomskådats av oppositionen och av opinionen. I dag publicerade PR-byrån Westander sin återkommande mätning kring jobben och på tre månader så har Moderaternas övertag på 14 procentenheter i frågan förbytts i ett övertag för Socialdemokraterna med två procentenheter. Den borgerliga regeringströttheten och de trubbiga idéer som använts för att öka sysselsättningen imponerar inte på opinionen.

Det har publicerats liknande mätningar på ett antal frågor men ingen av dessa mätningar visar på en sådan tydligt förskjutning av förtroendet i den specifika frågan om jobben och arbetslösheten som Westanders en SIFO-undersökning. Socialdemokraterna får i mätningen 30%, Moderaterna 28% och antalet osäkra på hela 30%  talar om att frågan kommer spela en helt avgörande roll i valet 2014. Värt att notera är att Centerpartiet gör ett enormt lyft i frågan på hela 100%.

I dag är det 2 procent av de tillfrågade som anser att de har störst förtroende för Centerpartiet när det kommer till jobben och arbetslösheten. Med detta resultat i handen kan förvänta oss att Reinfeldt kommer att fortsätta skylla sina egna tillkortkommanden på andra och att osämjan inom den så kallade alliansen kommer bli allt tydligare. Den borgerliga bluffen om arbeslinjen är synad.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet3 / Aftonbladet2 / Aftonbladet / SvD / SvD2 / Expressen / Expressen2 / DN /

Nymedia på detta:
Alliansfritt sverigePeter Högberg / Martin Moberg / Roger Jönsson / Johan Westerholm /

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

PeO sa...

Har inte varit inne på din blogg på ett tag men det är sig likt ser jag. Inget nytt under solen. Men grattis till siffrorna - lite frövånande att S ökar så kraftigt med tanke på att ni inte gjort ett skvatt. Den Nye Ledaren har ju inte sagt flasklock. Förvånande. Denna ökning i sympatierna måsta bygga på förväntaan om något. Skall bli intressant att se om siffrorna ser lika ut när det blir lite mer konkret. trevlig helg!