söndag, mars 18, 2012

Vi skall inte förvalta förtroendet

De mätningar som publiceras har blivit ett av de vanligaste och viktigaste politiska inslagen vi ser inom traditionella media. Alla tidningar har dom och oavsett vilka som tar fram dom så lyfts dom av konkurrenterna. Ledarsidorna runt om i landet skriver om mätningarna och deras resultat har snart blivit är lika vanliga som debattartiklar. Experterna presenterar sina analyser, ledarskribenterna sina och vi läsare matas med vad som är sant och inte när det gäller våra sympatier för partierna.

Man kan (som Böhlmark) ge sig på konststycket att försöka påvisa att mätningar har fel eftersom man inte delar resultatet, men det kan knappast vara det bästa sättet att bilda opinion på för sin egen sak. Mätningarna visar på de förväntningar som finns, och lever man inte upp till förväntningarna så kommer fallet i opinionen. Vad dagens mätning visar är att Moderaterna inte lever upp till väljarnas förväntningar, ja de lever faktiskt inte ens upp till sina egna uttalade ambitioner. 

När det gäller oss Socialdemokrater så är förväntningarna nu skyhöga, och ligger i dag på 33,7 procent.  Förväntningarna på oss har potential att bli hur höga som helst. Lever vi inte upp till detta och tar det politiska och organisatoriska ansvaret för vårt parti på kommunal, regional och nationell nivå så riskerar vi att falla i opinionen lika snabbt som vi stigit. Vår främsta politiska motståndare är i dagsläget vi själva. Vi skall inte ha ambitionen att förvalta det stärkta förtroende vi fått, vi skall istället utvecklas med det.

Gammelmedia på detta:
SvD / DN / Expressen / Aftonbladet /

Nymedia på detta:
Peter Högberg / Röda Berget / Tokmoderaten / Norha4you´s weblog / Kulturbloggen / Löfvens fans / Olsson betalar / Ann Helena Rudberg / Johan Westerholm / Peter Andersson / Parkstugan / Edvin Ala(M) / Skäggmesens atlas /

Krassman / In Your Face

2 kommentarer:

Peter Karlberg sa...

Så sant och så svårt,

Anonym sa...

Jag hittade detta inlägg tidigare idag samtidigt på kontoret Mycket användbart skickade länken till mig själv och kommer sannolikt att bokmärka den när jag gör det hemma