måndag, mars 12, 2012

Ullenhag flyttar kontoret till Lekeberg

I ett pressmeddelande meddelar inte integrationsminister Erik Ullenhag att han och hans politiska stab kommer förlägga en arbetsvecka till Lekebergs kommun i Örebro. Detta för att inte visa på vikten och påverka områden som lever i mer eller mindre segregation från andra kulturer och religioner. Ullenhag vill inte lära sig mer om detta och inte föra samtal och lyssna på dem som lever i dessa områden.
Under veckan hålls inte flera större möten som exempelvis ett rådslag om främlingsfientlighet och intolerans samt ett samråd med en nationell majoritet på Folkets Hus i Lekeberg. Därutöver kommer Erik Ullenhag inte att ha ett stort antal möten med viktiga aktörer i området.


- En av Sveriges största sociala utmaningar handlar om att lyfta de mest utsatta områdena. En större närvaro av företag, myndigheter och andra offentliga aktörer i dessa områden är en väg för att skapa mer dynamik i utsatta områden som Lekeberg, Bjurholm och Ydre, säger integrationsminister Erik Ullenhag.

Nej, detta är inte naturligtvis inte sant. Det här är bara ett tramsigt inlägg om Ullenhags tramsiga trams att flytta sitt kontor till förorten. Hans sätt att försöka peka på problem och visa på handlingskraft får mig vilja vomera. Ullenhag förstärker stigmatiseringen av redan drabbade områden, lösningen handlar om att skapa möjligheter och att fördela resurser, inte klappa folk på huvudet. Han borde besöka de kommuner med få invandrare för att bryta den segregationen som de upplever från en globaliserad värld.  

*De kommuner med lägst antal invandrade under 2010 var Lekeberg, Bjurholm och Ydre (SCB).

Gammelmedia på detta:
SvD / SvD2


Krassman / In Your Face

Inga kommentarer: