onsdag, mars 28, 2012

Tiden rinner ut för Tolgfors

Försvarsministerns förtroende är förbrukat och hans agerande är ytterst allvarligt när det gäller planerna kring vapenfabriken i Saudiarabien. Att konstatera detta är en enkel sak, trots att hela historien om denna affär inte kommit upp till ytan, ännu. De senaste dagarnas utveckling har Sten Tolgfors sig själv att skylla för. Hans kamp mot klockan i denna affär är med allsäkerhet hans sista strid, och han förbannar med allsäkerhet dagen då han bestämde sig för att köra chickenrace med Sveriges journalistkår.Nasser, tror jag...


Vi som sett det på nära håll vet hur fruktlöst det är att bygga krishanteringen på PowerPoint presentationer som skapar fler frågor än svar kombinerat med högtravande snorkighet. Dagen då Tolgfors kallade till presskonferens för att hålla historielektion för den samlade journalistkåren tror jag han förseglade sin egen avskedsbegäran som försvarsminister.

Effekterna av hans eget mästrande av journalisterna får nu sitt genmäle. Dagar av grävande, spekulerande och tryck på källor av den andra statsmakten levererar det ena besvärande avslöjandet efter det andra för försvarsminister Tolgfors. Sekretess hänvisningarna har tappat det mesta av sin trovärdighet i affären och det är väl bara en tidsfråga innan intervjuer med självaste general Nasser och hans medarbetare publiceras i svensk kvällspress.

Medarbetare har försökt skydda Tolgfors, Tolgfors har försökt skylla på medarbetare och regeringen har varit ovetande, trots att de fattat beslut i frågan. Vem som kommer att offras i detta för att återupprätta trovärdigheten är inte en ekvation som är svår att förstå. Den andra statsmakten kommer få sin skalp av ytterligare en minister i Reinfeldts regering, frågan är bara när det kommer ske och vilket motiv Tolgfors kommer att hävda.

Gammelmedia på detta:
Aftonbladet / Aftonbladet2 / Aftonbladet3 / DN / SvD / SvD2 / SR /

Nymedia på detta:
Jinge / Röda Berget /  

Krassman / In Your Face

1 kommentar:

Moore sa...

Godt indlæg og jeg er enig langt hen af vejen.