fredag, november 30, 2007

Bara 42,6% i senaste mätningen

Väljarstödet för den borgerliga regeringen slår nu nya bottenrekord, och avståndet till oppositionen har inte varit så stort sedan 1994. Fredrik Reinfeldt får sina lägsta siffror hittills som moderatledare, enligt Synovates senaste mätning. Sossarnas siffror har samtidigt åter vänt uppåt och når nu 46,2 procent.

Tror du att allt vänder under ordförandeskapet i EU Fredrik?

Vi är tillbaka på samma nivå som omedelbart efter valet av Mona Sahlin till partiledare i våras. Uppgången sedan augusti är statistiskt säker enligt mätningen och när Mats Odell tar tag i de ideologiska utförsäljningarna av våra bolag så kan vi nog förvänta oss ännu högre siffror än dessa ynka 42,6%. Reinfeldt och gänget driver de dåliga siffrorna framför sig och oron är klart påtaglig. När skall det vända? Kommer ordförandeskapet för EU vända siffrorna för den borgerliga regeringen? Det är snart den enda chansen dom har.

Krassman, In Your Face

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är moderat och känner ingen större oro för valet 2010. Överlag så gillar människor inte förändringar. Nu har regeringen gjort det de lovade i valrörelsen. Om ett år kommer vi att kunna se effekterna av den nu förda politiken, och det är effekter som är bra för landet.

Jacob, www.dinledamot.se

Krassman sa...

Jacob: Klart du känner oro inför valet 2010, annars hade du inte skrivit din kommentar. När du sedan skriver att att människor inte gillar förändringar så blir jag lite fundersam. Var det inte just det som ni talade om i er valrörelse 2006 och som ni själv konstaterar var rätt i er egen valanalys.

Om ett år så kommer klyftona mellan fattig och rik vara ännu större än idag och de som ni kallade för att finnas i utanförskapet kommer vara ännu fler.

Jag undrar verkligen om folket vill ha den effekten av er förda politik och om det är bra för landet.

Jacob, www.knappastminledamot.se

Anonym sa...

oj oj helt fel. Jag skrev för att visa att med ca tre år kvar till ett val och med en regering som genomför hårda strukturella förändringar är hoppet högst levande för ännu en vinst 2010. När man t.ex.börjar röra människors a-kassa är det klart att folk blir upprörda. De långsiktiga konsekvenserna kommer dock visa sig i fler som arbetar och betalar skatt.

Detta leder till en starkare ekonomi eftersom fler "ror" båten.

www.inyourownface.com

-Jacob

Krassman sa...

Jacob: Det skall bli kul att se er moderater berätta om de lånsiktiga konsekvenserna när ni privatiserar sjukvården, säljer våra bolag och allt detta samtidigt som Anders Borg aviserar skattehöjningar.

Att som ni genomföra skattesubventioner så att vi skall städa hemma hos folk som redan har råd att betala för sig istället för att ge alla bättre möjligheter till högrestudier är knappast en hållbar arbetslinje. Ett samhälle där de svagare blir svagare och där en rädsla för förändring infinnersig hos folket är knappast vägen att få fler till att bidra.

Jacob, www.kortsiktig.nu