fredag, november 30, 2007

Vad sysslar min Morrissey med

Stjärnan och den mystik omgivna Morrissey har hamat i riktigt blåsväder, och med all rätt. Morrissey hotar nämligen att stämma den brittiska musiktidskriften NME. Anledningen är en artikel i det senaste numret där han enligt reportern ska ha sagt att Storbritannien har förlorat sin identitet på grund av invandringen. Morrisseys advokater har hotat med rättsliga åtgärder ifall tidningen inte publicerade en ursäkt till sångaren innan klockan ett på torsdagseftermiddagen, brittisk tid, rapporterar BBC News. När tiden löpte ut hade ingen ursäkt kommit. I intervjun ska Morrissey ha nämnt flera exempel på hur den brittiska identiteten urholkats på grund av att en stor del av befolkningen i dag kommer från andra länder. Han säger dock att han tycker att rasistiska åsikter är idiotiska.

Det är inte första gången för Morrissey heller. Under 80 och 90-talet så kom ett antal anklagelser mot Morrissey på grund av sånger som "Bengali In Platforms" and "National Front Disco". Detta fick sin kulmen när han under en konsert 1992 drapperade sig med The Uninon Jack. Lika mycket som han har anklagats för att vara rasist så har han gjort uttalanden och handlingar i motsatt riktning. Han var aktiv i Unite Against Fascism medlem i Amnesty och uttryckt sig mycket kritiskt mot Jörg Haider´. Oavsett allt detta så måste Morressiey tala ut om de påstådda senaste kommentarerna.

Krassman, In Your Face

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detta visar vl på ett par saker somborde vara ganska välkända vi detta lag.

1. NME är en skitblaska som tappade all ev. trovärdighet eller läsbarhet för 15-20 år sedan.

2. Morrissey är och förblir ett svårfångat fenomen som troligen spelar på medias behov av rubriker för egen vinning - all publisitet är bra publisitet. Ny skiva på gång, kanske?

3. Ibland skall artister bara hålla käften och sjunga och inte tro att deras åsikter är värda att föras fram.

Krassman sa...

Anonym: Kloka ord, Morrissey borde ha mer i skallan för att detta skall vara sant.

Daniel Mathisen sa...

Ajaj, oavsett sanningshalt är det lite osoft för M själv. Tur att Kriss-kross bistår den svenska kulturjournalistiken med nödvändig granskning i alla fall.