torsdag, november 01, 2007

Damage Control à la Reinfeldt

Då var det klart, efter en kort time-out på några timmar avgår nu Ulrica Schenström från sin tjänst som Reinfeldts statssekreterare. Frågan om Schenström hade jour under krogkvällen är fortfarande obesvarad och Reinfeldts agerande har bara stärkt bilden av att hon hade jour. Han har hittills vägrat att svara men TT erfar att flera ledamöter under dagens frågestund i riksdagen med statsministern kommer att be Fredrik Reinfeldt om besked i jourfrågan.

Hantera kris, sa Bull. Krishantering, sa Bill

Detta är damage Control à la Reinfeldt mina vänner. Är det någon som har en gissning på vem som blir i tur att avgå i framtiden, uppenbart är väl i alla fall att det kommer bli fler. Sedan undrar vän av ordning hur länge Reinfeldt kommer att försöka ducka i frågan om sitt ledarskap.

Krassman, In Your Face

5 kommentarer:

Anonym sa...

Krassman, Reinfeldt är en modern, mjuk ledare - kanske lite FÖR mjuk. På den gamla, S-märkta tiden innan september förra året, hade dessa stories aldrig sipprat ut. Nån av Persons politrucker hade helt enkelt ring upp till Aftonbladet, TV4 etc och begravt historien. Sossarna håller ihop eller snarare HÅLLS ihop. Med våld om så behövs.

Krassman sa...

Peo: Reinfeld har alltid befunnit sig inom mitten av moderaterna för att alltid kunna ha en buffert till vänster och höger om sig. Hans stil från MUF:tiden verkar passa in i detta fall. Hålla sig i mitten och inte ta komando eller ansvar. Är det det du syftar till när du menar att Reinfeldt är en modern och mjuk ledare. I så fall så borde du läsa lite mer om modernt ledarskap tycker jag. Tror du att det är mjukheten som har satt honom i toppen av den borgerliga pyramiden?

Sedan så kan jag bara notera med ett skratt din djupa insikt om media och politikens makt innan valet 2006. Vissa väljer att glöma alla de affärer som publicerats om Socialdemokrater och anställda innan valet 2006, eller hur Peo Steneryd. Sedan så tycker jag det är spännande att åter få läsa om dina förklaringar om hur moderaterna och socialdemokraterna fungerar.

Tänkte fråga dig vilka erfarenheter du har av dessa partier eller kanske vilka källor du har när du beskriver Reinfelds ledarstil eller hur vi socialdemokrater agerar.

Anonym sa...

Krass. Hur S fungerar behövs det väl inte några källor till eller hur? Det räcker med att ha levt i detta under drygt 40 år.

Det räcker med att ha gått i skolan eller haft barn i skolan de senaste 10-15 åren och sett hur kunskap och kritiskt tänkande och utbildningsväsendet i stort monterats ner bit för bit. Hur skolan förvandlats till förvaring och läraryrket spolats ner i toaletten. Hur dagisgrupper blivit större och större.

Hur äldrevården och vården i gemen blivit en koloss av byråkrati som skyfflar papper i stället för att vårda.

Hur arbetlösheten blivit permanentad på en viss nivå av AMS - den mest ineffektiva myndigheten i detta land.

Hur bidrag ersatt jobb.

Hur bra pengar slängts efter dåliga i och med Robin Hood skatten där Stockholm betalar för nån döende håla i Norrlands inland.

Men mest av allt hur S lyckats lura Svenska folket att vi är nåt att räkna med, att vi har nån makt i EU, att vi har världens bästa *fyll i valfri sak, t.ex skola, vård, forskning*.

Krassman sa...

Peo: Tack för att du svara på mina frågor till dig istället för att du på ett enkelt sätt försöker beskylla Socilademokratin för allt som du kan ondgöra dig på här i Sverige. Som du alltid brukar göra annars.......wow alltså.

Anonym sa...

Krassman. Ursäkta, var bara så förvånad över att en sosse frågade för en gångs skull och inte bara talade om för "folket" vad som är rätt och vad som är fel. ;-)