måndag, november 26, 2007

In Your Face

Stureplansprofilerna får ingen ny rättegång. Högsta domstolen har beslutat att inte ge männen prövningstillstånd till ny rättegång som de ansökt om. Genom HD:s beslut står domen från Svea hovrätt på fyra års fängelse för grov våldtäkt fast.

Stureplansprofilerna får behålla sin profil, ingen ny rättegång här inte

Så här resonerade deras advokater Björn Sandin och Peter Mutvei efter domen i hovrätten. - Varken sms, läkarintyg eller kvinnans upprördhet när hon kontaktade polisen styrker att hon utsatts för våldtäkt.- Jag räknar med att överklaga till Högsta domstolen. Det har hänt förut när det är så här mycket uppståndelse att HD tar upp ett mål de annars inte skulle ha gjort. Blev först orolig när jag hörde om att de skulle överklaga domen men nu kan vi gladeligen säga In Your Face till Stureplansprofilerna som nu får sitta sin fyra år.

Krassman, In Your Face

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja tur att det finns lite rättvisa. De flesta våldtäkterna sker just så då gärningsmannen eller männen känner kvinnan tjejen de förgriper sig på. Inte sällan har de haft sex tidigare och hon varit med på det. Den farligaste platsen för en kvinna i sverige är inte en mörk park där okända män lurar i buskarna utan just hemmet, och den farligaste personen är en nära manlig bekant. Kolla gärna in sidan okejsex.nu.