onsdag, november 21, 2007

Kampen mot SD och ND får vi fixa själva

Det blir mer och mer uppenbart att kampen mot SD och ND kommer vi från vänstern att få stå för själva. Det finns kommuner där samtliga partier från vänster till höger gör sitt för att motverka att främlingsfientliga partier skall få ett ökat inflytande, men inte på alla ställen.

Karl-Gösta Svenson (m), nu kan ni skrämma barnen ordentligt

I förra veckan träffades en överenskommelse mellan kommunstyrelsens ordförande K-G Svenson (m) och Sverigedemokraternas gruppledare Richard Jomshof (SD) om skolornas framtid i Karlskrona. När man hör intervjun med K-G Svenson så slås man av häpnad vilken syn på politiken som vissa kan ha. Vidrigt är ordet och makten framför allt är parollen från Karl-Gösta Svenson.

Krassman, In Your Face

6 kommentarer:

Farmorgun sa...

Som du håller jag ögonen öppna för vad som pågår landet runt, då jag försöker få en bild av de politiska strömningarna. Sorgligt nog är det få av de etablerade politikernas ledare som frågar sig Vad är det, som vi själva gör, som ger Sd och Nd vind i seglen? Du rustar för krig, men jag tror att det behövs en fredspatrull över blockgränserna, som lokalt arbetar för mera folkbildning i frågor som rör integration.

Krassman sa...

Farmorgun: Som jag skriver så finns det många kommuner i landet och i min egen region för den delen där man har kommit överens över blockgränserna. Tyvärr så räcker det med ett fåtal där man samarbetar för att ge SD och ND ännu mer vind i sina segel. Vi rustar för krig, genom debatt och genom lokalt arbete i folkbildning och integration. K-G:s väg är fel väg, och den stinker dessutom.

Farmorgun sa...

Jag har noterat situationen i Södertälje och det är just den situationen som fått mig att fundera över vilken strategi som kan vara framgångsrik. De vi har att göra med älskar att vi gör dem till offer för odemokratiska metoder.

Krassman sa...

Farmorgun: Du har helt rätt. I Södertälje så tvingas nu Socialdemokraterna gå med på att införa vårdnadsbidrag i kommunen, för att just inte låta SD och ND få avgöra frågan till sin fördel. Låt oss hoppas att vi slipper dom i vår kommun. Kul att du bloggar, visste inte det tidigare.

Farmorgun sa...

Som du säkert redan uppfattat har s d (skriver med mellanslag för att sökmotorer inte ska göra det enkelt för dem) klassats som i demokratisk ordning valda och har nu beviljats statligt stöd. Jag vill allvarligt att du ställer dig frågan: - Vad är det som jag och mitt parti gör som ger dem vind i seglen? Bra svar på den frågan och upplysningsarbetet underlättas. Att jag är en bloggande farmor som hänger med min tid, är egentligen inte så konstigt.

Anonym sa...

Lite lustigt att se att S som ju är den politiska kohandelns mästare upprörs när andra gör samma sak man själv gjort i 40 år för att behålla makten.

Sakfrågan är ju förstås en helt annan. Skrämande dumhet och idioti men vad skall man vänta sig av ett gäng lantbrukare i Sveriges rasistbälte?